Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

"Συγγνώμη": Μιά λέξη που δεν πρόκειται ποτέ να εκστομίσει ο Τσίπρας!

Πολιτικά δεν είναι εύκολη υπόθεση για τη Ν.Δ. η κύρωση συμφωνιών για τη Βόρεια Μακεδονία. Ως αξιωματική αντιπολίτευση αντιτάχθηκε στη συμφωνία των Πρεσπών, η οποία ήταν επιζήμια για τη χώρα. Αυτή είναι η αλήθεια.

Υπάρχει, όμως, και μια ακόμη αλήθεια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είπε ποτέ πως θα «σκίσει» τη συμφωνία των Πρεσπών όταν η Ν.Δ. αναλάβει τη διακυβέρνηση. Ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη η Ν.Δ. δεν θα μπορούσε να προχωρήσει σε κινήσεις που θα έβλαπταν την αξιοπιστία της χώρας. Η χώρα, το κράτος, η Ελλάδα έχει συνέχεια, ανεξάρτητα από το ποιος κυβερνάει. Αυτό που έχει υποχρέωση να κάνει η σημερινή κυβέρνηση είναι να προειδοποιεί την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας πως θα υπάρξουν επιπτώσεις αν δεν τηρήσει τους όρους της συμφωνίας. Και αυτό κάνει.

Ο κ. Τσίπρας, λοιπόν, βλέποντας πως η κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι αναγκασμένη να κυρώσει τις συμφωνίες, πίστεψε πως βρήκε λαμπρό πεδίο για να κάνει αντιπολίτευση. Και τι λέει; «Να ακουστούν 158 συγγνώμες προς τον ελληνικό λαό»!

Είναι πραγματικά αστείο. Ο κ. Τσίπρας ζητάει να ακουστούν συγγνώμες.

Εκείνος που υποσχόταν πως θα σκίσει τα μνημόνια και υπέγραψε το τρίτο και εντελώς αχρείαστο μνημόνιο. Δεσμευόταν πως θα καταργήσει όλα τα μνημονιακά μέτρα με ένα νόμο και ένα άρθρο, αλλά ψήφισε δεκάδες μνημονιακούς νόμους επιβάλλοντας επώδυνα μέτρα άνω των 15 δισεκατομμυρίων στους πολίτες. Εξαπάτησε την κοινωνία με το ψευδοδημοψήφισμα, αφού πρώτα είχε «καταφέρει» να κλείσει τις τράπεζες και να επιβάλλει capital controls. Αντί να αυξήσει τις συντάξεις, τις μείωσε κι άλλο. Αντί να αυξήσει τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα, δημιούργησε τη γενιά της υποαπασχόλησης με αμοιβές των 300 ευρώ.

Ο κ. Τσίπρας που θα σταματούσε το «ξεπούλημα» της χώρας συμφώνησε με την τρόικα, ψήφισε και δημιούργησε το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων με διάρκειας 99 ετών. Ηταν εκείνος που απειλούσε με έξοδο από το ΝΑΤΟ, αλλά αποθέωσε τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Ήταν εκείνος που είχε κηρύξει τον πόλεμο στη διαπλοκή, αλλά τα ηχητικά ντοκουμέντα που έχουν αποκαλυφθεί δείχνουν πως το Μαξίμου είχε μετατραπεί σε «μαγαζί» και πως κάποιοι «έβγαζαν πάρα πολλά λεφτά».

Ο κ. Τσίπρας δεν έχει ζητήσει ούτε μια συγγνώμη για όλα όσα υποσχέθηκε και τελικά έκανε τα ακριβώς αντίθετα. Μόνο κάποια στιγμή ψέλλισε κάτι περί αυταπάτης, χωρίς να τολμήσει να μιλήσει για την «απάτη». Ο,τι κι αν έγινε, ό,τι κι αν γίνει, ο κ. Τσίπρας δεν πρόκειται ποτέ να ζητήσει συγγνώμη. Δεν πρόκειται να πει ποτέ mea culpa, αν και αντιγράφει τον Ανδρέα Παπανδρέου. Αντιθέτως, συνεχίζει να επιμένει πως διαθέτει το αλάθητο και πως ως πρωθυπουργός τα έκανε όλα τέλεια. Προφανώς και γι’ αυτό βυθίζεται και στις δημοσκοπήσεις…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου