Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Ο κομματικός όχλος και πάλι στο πεζοδρόμιο

Επί 54 μήνες, όσο κυβερνούσαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ο στρατός των ερυθροτραμπούκων είχε κηρύξει ανακωχή με το κράτος. Αίφνης ξύπνησε από τον λήθαργο του και θυμήθηκε τις παλιές καλές ημέρες.

Καταλήψεις σχολείων, πορείες, μολότωφ, ρόπαλα. Είχε προηγηθεί η σύμπλευση του ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ στο ζήτημα των καταλήψεων των σχολείων. Η Αριστερά και πάλι στους δρόμους.

Αυτοί οι άνθρωποι λειτουργούν σαν τους προστάτες της νύχτας. Ξέρετε πώς τους λέμε στην αργκό.

Είτε μας δίνετε αυτό που ζητάμε είτε κάνουμε «λαμπόγυαλο» το μαγαζί. Και χθες επιχείρησαν, με αφορμή την πορεία των αποκαλούμενων μαθητών, να αναβιώσουν καταστάσεις της περιόδου 2011-2014. Τότε που οι αντιεξουσιαστές, το alter ego του ΣΥΡΙΖΑ, έκαιγαν για την Αθήνα.

Μόλις χθες γνωστός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, από τους «μετριοπαθείς», χαρακτήρισε με ανάρτηση του στο twitter πως οι συμμετέχοντες στην χθεσινή πορεία αποτελούν το μέλλον της Ελλάδας.

Παραληρηματικός μέσα στον φανατισμό του.

Το μέλλον της Ελλάδας δεν είναι οι 5000 που διαδήλωναν χθες, αλλά τα νέα παιδιά που εργάζονται με τους μισθούς που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ με το τρίτο μνημόνιο, είναι οι χιλιάδες νέοι που θέλουν να σπουδάσουν για να βρουν μετά μια δουλειά, είναι όλοι αυτοί αγωνιούν για το δικό τους μέλλον και όχι το μέλλον τους κόμματος τους.

Οι κομματικές νεολαίες της Αριστεράς, σε όλες τις αποχρώσεις της, έχουν μετατραπεί σε έναν στρατό εγκαθέτων που καταστρέφουν, πυρπολούν, προπηλακίζουν όταν λαμβάνουν τις σχετικές εντολές από τους καθοδηγητές τους.

Η κυβέρνηση βρίσκεται πλέον μπροστά σε ένα νέο πολιτικό τοπίο που διαμορφώνουν τα δύο κόμματα της Αριστεράς και οι παραφυάδες τους. Ένα πολιτικό τοπίο στο οποίο η ένταση μεταφέρεται στο πεζοδρόμιο.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ διαπίστωσε πως με την μέχρι τώρα αντιπολιτευτική τακτική της δεν μπορεί να φθείρει την κυβέρνηση. Κι έτσι κατέφυγε στην γνωστή, δοκιμασμένη συνταγή. Υποκινεί και συμμετέχει στις καταλήψεις σχολείων και καθοδηγεί τα έκτροπα.

Πιστεύει ο Τσίπρας και η παρέα του πως έτσι μπορεί μεν να μην κερδίσουν πόντους αυτοί, όμως θα χάσει πόντους η κυβέρνηση. Μια από τις πολλές πτυχές της τυχοδιωκτικής πολιτικής.

Είναι γεγονός πως όταν πίσω από τις κινητοποιήσεις κρύβονται πολιτικά κόμματα αυτές πολύ δύσκολα ξεθυμαίνουν. Πολύ δύσκολα εκτονώνονται, γιατί πλέον έχουν μετατραπεί σε ένα παιχνίδι εξουσίας.

Η κυβέρνηση έχει ως μοναδικό της όπλο την δημοκρατική νομιμότητα. Να εφαρμόσει δηλαδή αυτά που προβλέπει ο νόμος. Και είναι απορίας άξιον ο μακάριος ύπνος των αρμόδιων εισαγγελικών οργάνων που δεν διατάσσουν την εκκένωση των σχολικών χώρων. Υπάρχει σαφέστατα παραβίαση των νόμων και αυτοί κάθονται άπραγοι. Είναι παρατηρητές των γεγονότων. Παρατηρούν απαθείς, θλιβερές μειοψηφίες ερυθροτραμπούκων να επιβάλουν την θέληση τους με την βία στην συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών και των γονέων τους.

Τους δικαστικούς δεν τους έχουμε μόνον για να επιδικάζουν αυξήσεις στους μισθούς τους. Απαιτούμε από αυτούς να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για να εφαρμόζονται οι νόμοι.

Η κυβέρνηση ας το αντιληφθεί πως βρίσκεται πλέον σε μια καινούργια φάση του πολιτικού τοπίου. Η Αριστερά ξανακατεβαίνει στο πεζοδρόμιο. Κάνει το μόνο που ξέρει από το 1974 και μετά.

Αν δεν αντιδράσει αποφασιστικά θα βρεθεί προ δυσάρεστων καταστάσεων, καθώς ήδη η κατάσταση στα σχολεία έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου