Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

Ο Κολοσσός της Microsoft και οι ...κραυγές των μπολσεβίκων !!





















Η παγκόσμια οικονομία πλέει σε αχαρτογράφητα νερά. Οι συνέπειες της πανδημίας και η αβεβαιότητα για το πότε η ανθρωπότητα θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό -δίχως περιοριστικά μέτρα- δημιουργούν ένα πρωτοφανές σκηνικό.

Το 2020 θα κλείσει με άνευ προηγουμένου ύφεση σε όλο τον πλανήτη. Μέσα σε αυτό το αρνητικό κλίμα η Μicrosoft ανακοίνωσε πως προχωρά σε μια επένδυση ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στη χώρα μας.

Όσο και αν οι επόμενοι μήνες προβλέπονται ζοφεροί, όσο κι αν η πραγματική οικονομία υποφέρει λόγω του κορονοϊού, όσο κι αν καταστροφολογεί ο Αλέξης Τσίπρας, αυτή η επένδυση είναι πέρα για πέρα αληθινή.

Προφανώς στη Microsoft δεν είναι τίποτα κορόιδα. Ούτε έχουν 1 δισεκατομμύριο για πέταμα. Κάτι ξέρουν παραπάνω.

Τίποτα, όμως, δεν γίνεται τυχαία. Τα στελέχη της Microsoft δεν επέλεξαν τη χώρα μας γιατί τους αρέσει η θάλασσα και το κρασί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όλοι οι υπουργοί από την πρώτη ημέρα που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση προσπάθησαν να αλλάξουν την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Και αυτό απαιτούσε τεράστια προσπάθεια. Η χώρα μόλις έβγαινε από τη δεκαετή κρίση της χρεοκοπίας και την τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε και κυνηγήθηκαν περισσότερο από ποτέ οι επενδύσεις και η ιδιωτική πρωτοβουλία.

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς; Το μπλόκο Τσίπρα στην αξιοποίηση του Ελληνικού; Τον πρωθυπουργικό σύμβουλο Καρανίκα που κραύγαζε «να πάνε στα τσακίδια οι επενδυτές»; Τους υπουργούς που με κάθε τρόπο προσπαθούσαν να διώξουν την Eldorado από τη Χαλκιδική; Ή τον Τσακαλώτο που φόρτωνε με χαράτσια σε φόρους και εισφορές τους πάντες, από τους μικροεπαγγελματίες μέχρι τις πολυεθνικές!

Κι όμως αυτή η εικόνα άλλαξε. Με πολύ κόπο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Microsoft στο Νταβός και ύστερα στο Μέγαρο Μαξίμου. Έπεισε τη μεγαλύτερη εταιρία στον κόσμο να έρθει και να επενδύσει στην Ελλάδα.

Τα κέρδη από την επένδυση της Microsoft θα είναι πολλαπλάσια. Δεν είναι μόνο τα χρήματα. Δεν είναι μόνο οι νέες, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Είναι πολλά περισσότερα. Αυτή η εμβληματική επένδυση θα στείλει «σήμα» και σε πολλούς ακόμα επενδυτές που θα ήθελαν να επενδύσουν στη χώρα μας, αλλά φοβόντουσαν. Τρόμαζαν από τις απειλές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, από τη φορολογία, από τη γραφειοκρατία. Τώρα, όλα δείχνουν πως αλλάζουν. Ακόμα και μέσα στον σκοτεινό καιρό της πανδημίας.

Στην οικονομία είναι γνωστό πως το κλίμα παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο. Η μία επένδυση φέρνει την άλλη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση αποτελούν τους εγγυητές για την ορθή μελλοντική πορεία της χώρας. Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και η μείωση της φορολογίας δημιουργούν φιλοεπενδυτικό κλίμα. Η χώρα μπορεί να μπει σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης. Το «ελατήριο» μπορεί επιτέλους να αποσυμπιεστεί και η πραγματική οικονομία να επανεκκινήσει. Εκεί πρέπει να ποντάρουμε όλοι! Εκεί ποντάρει και η Microsoft!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου