Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021

Ο αλληλέγγυος των αλληλέγγυων του περιθωρίου !!

Θρασύς και αμετανόητος εμφανίστηκε πριν από λίγο στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, θεωρώντας ίσως ότι η μετριοπαθής στάση της κυβέρνησης του δίνει την άνεση να την κατηγορεί, ούτε λίγο ούτε πολύ περίπου ότι… συνεργάζεται με τον κορωνοϊό προκειμένου να καταστρατηγήσει τα ατομικά δικαιώματα των πολιτών.

Είναι προφανές ότι όσοι έγραψαν την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διαβάζουν κόμικς και κλασικά εικονογραφημένα ώστε να τροφοδοτούν με υλικό την ημιμάθεια του αρχηγού τους. Από Ζολά μέχρι Σούπερμαν και ενδεχομένως στη δευτερολογία του να ακούσουμε και Ουγκώ.

Ασφαλώς οι «Άθλιοι» δεν έχουν σχέση με την αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ και την τοξικότητα που εκπέμπει ο λόγος του Αλέξη Τσίπρα. Θα του ταίριαζε μια μεταφορά του μυθιστορήματος του Ιουλίου Βέρν, το «Είκοσι χιλιάδες λεύγες υπό τη θάλασσα», προκειμένου να καταδειχθεί το σημείο που έχει φθάσει η κατάντια του.

Βάζοντας αντί για τις «Είκοσι χιλιάδες λεύγες» τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ που ολοένα και κατεβαίνουν το 20% για να συναντήσουν τα μονοψήφια ποσοστά της αριστερίστικης υποκουλτούρας, εύκολα γίνεται αντιληπτό γιατί ο Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει τους υψηλούς τόνους.

Γιατί, πολύ απλά, όταν δεν έχεις επιχειρήματα να αντιπολιτευθείς, όταν δεν έχεις την ευθύνη να αρθείς στο ύψος των περιστάσεων και του ρόλου σου, τότε επιλέγεις την πόλωση και το διχασμό. Αυτό έκανε σήμερα στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας. Αυτό ξέρει και αυτό είναι που οδήγησε το ΣΥΡΙΖΑ και τον ίδιο από το περιθώριο στην εξουσία.

Η απάντηση που έλαβε από τον Πρωθυπουργό όταν τον διαδέχθηκε στη βήμα, έδειξε ότι η πολιτική δεν ασκείται στις πλατείες από τους αλληλέγγυους, ούτε από ένα κόμμα αλληλέγγυο στην παραβατικότητα και εξαιρετικά συμπονετικό στην τρομοκρατία.

Κάποιοι θα πουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχασε την ευκαιρία που του έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να συμφωνήσουν σ’ ένα κοινό πλαίσιο εντός του οποίου ο πολιτικός διάλογος θα διακρίνεται από τον ελάχιστο σεβασμό στο θεσμικό χαρακτήρα των ρόλων.

Λάθος! Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν έχασε την ευκαιρία, αλλά αξιοποίησε την ευκαιρία για να δείξει ότι είναι ο ίδιος με εκείνον του 2008, του 2011, του 2015 και του 2018. Για όσους δεν τον γνώρισαν τους έδωσε την δυνατότητα να τον μάθουν. Και για εκείνους που τον είχαν ξεχάσει τους έδωσε τη δυνατότητα να τον θυμηθούν.

Ο Αλέξης Τσίπρας αξιοποίησε στο έπακρο την ευκαιρία που του έδωσε ο Πρωθυπουργός, να δείξει γιατί είναι στην αντιπολίτευση, γιατί δεν αξίζει στην αντιπολίτευση, γιατί ο λαϊκισμός είναι το ίδιο επικίνδυνος με τον κορωνοϊό. Γιατί, τέλος, προσπαθεί απεγνωσμένα να δημιουργήσει νέες πλατείες «αγανακτισμένων».

Το μόνο που δεν έχει καταλάβει ο Αλέξης Τσίπρας είναι ότι το 2021 δεν είναι 2015 και η Νέα Δημοκρατία έχει αυτοδύναμη κυβέρνηση και Πρωθυπουργό που έχει απόλυτη στοχοπροσήλωση ώστε να μην παρασύρεται από προβοκάτσιες κοπιαρισμένης σε τέτοιο βαθμό που τις βλέπουν μέχρι… στη Λαμία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου