Κυριακή 22 Αυγούστου 2021

Το μπαλάκι στο φιλέ...

Tις περισσότερες φορές δεν είναι οι δηλώσεις επωνύμων/δημοσίων προσώπων που προκαλούν αντιδράσεις. Το πρόβλημα είναι η επιχειρηματολογία που ακολουθεί αυτές τις δηλώσεις.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι αντιεμβολιαστής και αυτό αποτελεί δικαίωμά του. Ως ένας 23χρονος τενίστας που βρίσκεται στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης μπορεί να νιώθει παντοδύναμος και απρόσβλητος όχι μόνο από τον κορονοϊό, αλλά και από κάθε τι που κινδυνεύουμε εμείς οι υπόλοιποι «κοινοί θνητοί».

Ύστερα από το σάλο που προκάλεσαν, λοιπόν, οι δηλώσεις του προσπάθησε να παρουσιάσει κάποια επιχειρήματα για να δικαιολογήσει τη στάση του. Και με όσα είπε εκτέθηκε ακόμα περισσότερο.

«Δεν είμαι κατά των εμβολίων, αυτό να το ξεκαθαρίσω», δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς και έριξε το μπαλάκι στο φιλέ. Γιατί, αν κάποιος δεν είναι κατά του εμβολιασμού, τότε εμβολιάζεται και δεν περιμένει αν και πότε αυτό θα γίνει υποχρεωτικό.

«Είμαι νεαρός, είμαι στην κατηγορία κάτω των 25 ετών. Δεν βλέπω λόγο για κάποιον στη δική μου ηλικιακή κατηγορία να χρειαστεί να εμβολιαστεί. Νομίζω ότι το concept ήταν να δοθεί στους μεγαλύτερους ηλικιακά, αν δεν κάνω λάθος», συνέχισε ο αστέρας του παγκόσμιου τένις, στέλνοντας για δεύτερη φορά το μπαλάκι στο φιλέ. Εννοείται πως κάνει λάθος. Ο εμβολιασμός δεν αφορά μόνο στους ηλικιωμένους, καθώς για να χτιστεί ανοσία πρέπει να εμβολιαστεί το 70-80% του πληθυσμού. Οι νέοι συμβάλλουν σε τεράστιο βαθμό στην εξάπλωση της μετάλλαξης «Δέλτα», ενώ αρκετοί από αυτούς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία σε όλες τις χώρες.

Και όσα δήλωσε δεν συνάδουν με την ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα, πως «με το να προσέχεις τον εαυτό σου, προσέχεις και αυτούς που είναι δίπλα σου». Μάλλον πρέπει να είναι λίγο μπερδεμένος ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Γιατί κυρίως για αυτόν το λόγο πρέπει να εμβολιαστούν οι νέοι, για να προσέχουν αυτούς που είναι δίπλα τους.

Ο κ. Τσιτσιπάς, όμως, στην ουσία κάνει το ακριβώς αντίθετο. Λέει ότι αφού δεν κινδυνεύει ο ίδιος, τότε δεν βρίσκει κάποιον λόγο να προστατεύσει και τους γύρω του.

Είναι σαν κάποιος να πάρει να οδηγήσει μια νταλίκα και να μη σταματάει στα φανάρια, καθώς θεωρεί πως δεν πρόκειται να κινδυνεύσει ο ίδιος. Στην πραγματικότητα αδιαφορεί για τους υπόλοιπους.

Ο 23χρονος τενίστας θέλησε να κάνει και «επιστημονική ανάλυση» για την ποιότητα των εμβολίων, λέγοντας ότι «για μένα το εμβόλιο δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά, είναι καινούργιο. Έχει κάποιες παρενέργειες, ξέρω προσωπικά κάποιους που τις είχαν». Όταν έχουν γίνει περισσότερες από δύο δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων και οι θάνατοι από παρενέργειες είναι ελάχιστοι, μπορεί κάποιος να υποστηρίζει ότι δεν έχει δοκιμαστεί αρκετά το εμβόλιο; Και, μάλιστα, την ώρα που οι θάνατοι από τον Covid φτάνουν τα 4,5 εκατομμύρια παγκοσμίως;

Δικαίωμα του κ. Τσιτσιπά να πιστεύει και να κάνει ό,τι θέλει για τον εμβολιασμό, αλλά και να το δηλώνει και δημοσίως. Τουλάχιστον, όμως, όταν προσπαθεί να επιχειρηματολογήσει για αυτά που πιστεύει, ας προσπαθεί να αποφεύγει την αναπαραγωγή ψεκασμένων συνωμοσιολογικών θεωριών.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου