Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021

Μια φορά ψεκασμένοι, για πάντα ψεκασμένοι...

Τελικά τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Ο Παύλος Πολάκης το εξήγησε: «το σχέδιο “εκκενώστε και ας καεί το σύμπαν” για να έρθουν οι επενδυτές του real estate στο Τατόι και οι ανεμογεννήτριες στη Βόρεια Εύβοια».

Τι λέει ο κολλητός του Αλέξη Τσίπρα; Oτι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση σχεδίασαν και υλοποίησαν ένα εγκληματικό σχέδιο εις βάρος της χώρας θέτοντας σε κίνδυνο δεκάδες χιλιάδες πολίτες. Στην ουσία, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Πολάκη, πρόκειται για ένα έγκλημα εκ προμελέτης.

Δεν προκαλούν καμία έκπληξη τα πρωτοφανή, ασυνάρτητα ψεύδη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε καν προκαλεί έκπληξη το ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και οι σύντροφοί του δεν τον αδειάζουν. Αυτή η συνωμοσιολογική θεωρία μπορεί και να αποτελεί την επίσημη γραμμή του κόμματος.

Έτσι κι αλλιώς, τα ίδια δεν έλεγαν από το 2010 έως το 2015; Τότε ισχυρίζονταν πως τα Μνημόνια τα είχαν επιβάλει οι κυβερνήσεις για να φτωχοποιήσουν και να εξαθλιώσουν τους πολίτες. Καθύβριζαν όλους τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Του έλεγαν γερμανοτσολιάδες και προδότες. Στήριζαν εμμέσως ακόμα και τα συνθήματα για… κρεμάλες.

Και τώρα τα ίδια λένε. Απλώς τώρα στη θέση των Μνημονίων είναι οι πυρκαγιές.

Δεν αισθάνονται, μάλιστα, την παραμικρή ντροπή όταν επί χρόνια ακόμα ψεύδονται για το Μάτι. Ποιοι μιλούν για εκκενώσεις; Εκείνοι που κραύγαζαν πως δεν μπορούσε ούτε μία στο εκατομμύριο να γίνει εκκένωση στο Μάτι, όπου έχασαν τη ζωή τους 102 συμπολίτες μας; Ποιοι μιλούν για τα εναέρια μέσα; Όταν στο Μάτι δεν εμφανίστηκε ούτε… τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι;

Και εννοείται πως δεν έχει κανένα νόημα η σύγκριση εθνικών καταστροφών. Σε κάθε εθνική καταστροφή εννοείται πως υπάρχουν λάθη του κρατικού μηχανισμού και της κυβέρνησης. Είναι απόλυτα λογικό. Αν όλα είχαν γίνει σωστά, τότε δεν θα βιώναμε τραγωδίες.

Το ζήτημα είναι ότι πρέπει να αφήσουμε στην άκρη ψεκασμένες συνωμοσιολογίες τύπου Πολάκη, που διχάζουν και ταλαιπωρούν εδώ και πολλά χρόνια τη χώρα. Πρέπει να διαπιστώσουμε τι δεν γίνεται σωστά και να το διορθώσουμε. Και είναι σημαντικό πως η κυβέρνηση έχει αυτή τη βούληση. Η φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη «ζητώ συγγνώμη για τις αστοχίες. Ξεπεράσαμε κρίσεις με πείσμα και ενότητα. Αυτό θα γίνει και τώρα με τολμηρές αποφάσεις που θα αλλάξουν πολλά» αποτελεί την πιο ειλικρινή απόδειξη γι’ αυτό.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου