Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Θα έσωζαν τη χώρα αλλά ...δεν πρόλαβαν !!

Την ώρα που η χώρα δίνει μάχη με τις φλόγες, κάποιοι επιμένουν να βγάζουν τον χειρότερο εαυτό τους. Οι κατάρες, οι προσβολές και οι ισοπεδωτικές καταγγελίες είναι το μόνο που έχουν να προσφέρουν στον τόπο αυτή τη στιγμή. Αλλά η αλήθεια είναι πως μιλάμε για εκείνους που ποτέ δεν είχαν τίποτα καλύτερο να επιδείξουν, παρά μόνο λόγια του αέρα και τζάμπα μαγκιές.

Εκείνοι που σήμερα λοιδορούν την έννοια του επιτελικού κράτους, είναι εκείνοι που δεν ήξεραν αν είχαν πάρει τους φακέλους όταν πήγαιναν για διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους. Θα έκαναν επανάσταση είναι η αλήθεια, αλλά δεν πρόλαβαν. Τους έφαγαν τα πέρα δώθε στις Βρυξέλλες για το επονείδιστο χρέος.

Έτσι έρχονται σήμερα και κουνούν το δάχτυλο. Ποιοι; Οι πολιτικοί που δεν έβαλαν ούτε ένα τόσο δα λιθαράκι για την οργάνωση του κράτους ούτε καν στα πιο μικρά και πεζά της καθημερινότητας. Ασχολούνταν με το Διάστημα αλλά αδυνατούσαν να στήσουν ένα λογισμικό της προκοπής να βγαίνει η δουλειά στα υπουργεία. Η ψηφιοποίηση του κράτους επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν κάτι σαν όνειρο θερινής νυκτός, αλλά σε παρωδία.

Έστω όμως ότι η τεχνολογία τους έπεφτε πολύ καπιταλιστική, πολύ «Μπέζος» για την ιδεολογία τους, γιατί δεν έκαναν κάτι για όλα εκείνα που υποτίθεται πως φώναζαν και έβγαιναν στους δρόμους; Μήπως έφτιαξαν το «112» και το έστελναν σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης; Μήπως προσέλαβαν πυροσβέστες και δασικούς υπαλλήλους; Μήπως γκρέμισαν αυθαίρετα και έκαναν αντιπυρικές ζώνες; Εκτός και αν έκαναν προσλήψεις στα σχολεία και δεν το μάθαμε. Αν έκτισαν νοσοκομεία στην ελληνική περιφέρεια και δεν τα είδαμε. Αν ενίσχυσαν το ΕΣΥ με προσωπικό και εξοπλισμό και τα βρήκαμε όλα έτοιμα όταν έσκασε η πανδημία. Μπορεί βέβαια να έβγαλαν γρηγορότερα τις συντάξεις για τους πολίτες και να μετέφεραν όλα τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα σε ασφαλές μέρος, αλλά δεν το είπαν επειδή είναι σεμνοί.

Θα μπορούσαμε να πούμε και άλλα. Για την περιβαλλοντική πολιτική για παράδειγμα, που θεωρητικώς και ακατανοήτως θεωρείται προνομιακό πεδίο για ένα αριστερό κόμμα. Αμ δε. Αρκεί κάποιος να διαβάσει τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για να καταλάβει: «Αν πριν από τρία χρόνια, στην αρχή της κλιματικής κρίσης, αιφνιδιαστήκαμε, σήμερα δεν υπάρχει δικαιολογία». Στον ΣΥΡΙΖΑ έχασαν την είδηση του αιώνα, αλλά δεν πειράζει. Είναι που δεν πρόλαβαν να ενημερωθούν.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου