Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει συνομιλητές στην Ευρωπαϊκή Ένωση...


Η αμηχανία των ΣΥΡΙΖΑίων όταν πρέπει να σχολιάσουν τα διεθνή δρώμενα είναι χαρακτηριστική. Στη Γαλλία, ο Ζαν Λικ Μελανσόν πρωταγωνιστεί στις πολιτικές εξελίξεις, αλλά ανήκει στους πολλούς που δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για τον Αλέξη Τσίπρα και το κόμμα του. Φανταστείτε ότι είναι ομοϊδεάτης του Ελληνα πολιτικού. Ηταν τον Ιούλιο του 2018 όταν ο Ζαν Λικ Μελανσόν μίλησε πάρα πολύ άσχημα για τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιώντας πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς. Πολλοί είναι εκείνοι που δεν ξεχνούν –βλέποντάς τα ο καθένας από τη δική του σκοπιά– τα όσα εξωφρενικά συνέβησαν το πρώτο εξάμηνο του 2015. Αλλά, πάνω απ’ όλα, δεν τα ξεχνούν οι Ελληνες πολίτες, εξ ου και η αποκαρδιωτική για τα στελέχη του δημοσκοπική εικόνα που παρουσιάζει η Κουμουνδούρου.

Η ζημιά που έγινε την περίοδο 2015-2019 στη διεθνή εικόνα της χώρας μας ήταν τεράστια. Η «διεθνιστική» και γενικότερα ιδεοληπτική οπτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν του επιτρέπει να αντιληφθεί το πρόβλημα. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αντίθετα, έχει επιδείξει αξιοθαύμαστη κινητικότητα στο διπλωματικό πεδίο και μεγάλη συνέπεια έναντι των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας μας. Οι διαφορές είναι παραπάνω από προφανείς. Είναι λογικό σήμερα λοιπόν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην έχει συνομιλητές στην Ευρωπαϊκή Ενωση και να «πειραματίζεται» διαρκώς, δίνοντας όμως μια εικόνα τυχοδιωκτικής πολιτικής αντίληψης. Τα κατά καιρούς «φλερτ» με τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Οσες συγχαρητήριες επιστολές και να στείλουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι λοιπόν στον Ζαν Λικ Μελανσόν, «συντροφικά» ή μη, κάνοντας πως δεν θυμούνται τα όσα έχουν ειπωθεί, δεν θα καταφέρουν να βγουν από την απομόνωση στην οποία εκείνοι καταδίκασαν τον εαυτό τους.

Η Ελλάδα κοιτά μπροστά με αυτοπεποίθηση. Σε μια εποχή ασύμμετρων εξελίξεων σε διεθνές επίπεδο, η διαχειριστική ικανότητα είναι το βασικό ζητούμενο. Είναι προφανές πως δεν υπάρχει χώρος για μαθητευόμενους μάγους, «εναλλακτικές» και ουτοπικές προσεγγίσεις, τις οποίες πληρώσαμε στο παρελθόν πάρα πολύ ακριβά. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αντιμετωπίζεται σήμερα με σεβασμό από όλους τους συνομιλητές της σε παγκόσμιο επίπεδο και η πατρίδα μας κερδίζει. Ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς παρακολουθεί αμήχανα τις εξελίξεις.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου