Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Η θωράκιση των συνόρων μας, μηδενίζει τη λαθρομετανάστευση...


Γράφει: Εύη Κουτσολιόντου

Η λαθρομετανάστευση από την γειτονική μας Αλβανία βρίκεται και πάλι στο αποκορύφωμά της!
Αντί με τον καιρό να μειώνεται, αντίθετα συνεχώς αυξάνεται!
Καθημερινά στα Αστυνομικά Δελτία Τύπου γίνεται λόγος για δεκάδες ή και εκατοντάδες επαναπροωθήσεις.
Κι αυτό είναι που κάνει πιο ανησυχητική την κατάσταση.
Σε μια χρονική περίοδο που γίνεται προσπάθεια για πιο αποδοτική μεταναστευτική πολιτική, στην πράξη η κατάσταση είναι πολύ διαφορετική.Τα σύνορά μας είναι διάτρητα, «μπάζουν» από παντού, και είναι αδύνατον να ελεγχθούν αποτελεσματικά.
Η διεθνής οικονομική κρίση αναμφίβολα έχει χτυπήσει και την Αλβανία. Γι' αυτό και πύκνωσαν οι περιπτώσεις όπου απελπισμένοι άνθρωποι παίρνουν την μεγάλη απόφαση να περάσουν παράνομα τα σύνορα και κυνηγημένοι αναζητούν μια καλύτερη ζωή.
Βέβαια, ανάμεσα στους ανθρώπους του μόχθου, σε φτωχούς και ταλαίπωρους οικογενειάρχες βρίσκουν την ευκαιρία να... τρυπώσουν και κάποιοι απατεώνες, έμποροι ναρκωτικών και πάσης φύσεως κακοποιοί. Και δεν είναι λίγες οι φορές που παίρνουν... στο λαιμό τους και αθώους οικονομικούς μετανάστες.
Η Ελλάδα, από παράδοση χώρα φιλόξενη, συμβιώνει ευχάριστα και με ανθρώπους άλλων εθνικοτήτων και άλλων θρησκειών. Όταν όμως η λαθρομετανάστευση καταντά μάστιγα, η χώρα υποδοχής θα πρέπει να λάβει αυστηρά μέτρα, για να προστατέψει τους δικούς της πολίτες.
Να τους προφυλάξει, γιατί από την αρθρόα προσέλευση λαθρομεταναστών, πολλοί ντόπιοι δεν βρίσκουν δουλειές, σε μια περίοδο μάλιστα οικονομικά δύσκολη.
Οι εργοδότες προτιμούν τα φθηνά εργατικά χέρια, χωρίς ασφάλιση, άδειες και αλλες εκ του Νόμου υποχρεώσεις με αποτέλεσμα οι Έλληνες εργάτες να μένουν χωρίς δουλειά.
Λέμε ΝΑΙ στους νόμιμους μετανάστες, που έρχονται με όλα τα χαρτιά τους, που είναι ασφαλισμένοι, που έχουν υγειονομική κάλυψη, που πληρώνουν φόρους, που μπορούν τα παιδιά τους να πάνε σχολείο...
Δυστυχώς όμως στην Ελλάδα μπαίνουν και πολλοί παράνομοι που διασκορπίζονται σ' όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα η κατάσταση να ξεφεύγει και να δημιουργούνται ένα σωρό προβλήματα.
Το καυτό αυτό πρόβλημα πρέπει να το αντιμετωπίσει κανείς εν τη γενέσει του.
Κι αυτό πρέπει να κάνουμε σαν χώρα κι εμείς.
Πρώτο μέλημα της Ελλάδος πρέπει να είναι η θωράκιση των συνόρων της.
Ενίσχυσή τους με περισσότερους Συνοριακούς Φύλακες, Αστυνομία και Στρατό, έτσι ώστε να εμποδίζεται η παράνομη είσοδος στην Ελλάδα. Θα πρέπει λοιπόν, πάνω απ' όλα, να δοθεί έμφαση στην αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων μας.
Αν μπορούσε αυτό να γίνει και με τη στενή συνεργασία των αλβανικών αστυνομικών δυνάμεων, τότε τα αποτελέσματα θα είναι σίγουρα πολύ καλύτερα.
Πρόκειται για ένα σοβαρότατο κοινωνικό θέμα που δεν επηρεάζει μόνο τους Έλληνες πολίτες, αλλά και τους ίδιους τους λαθρομετανάστες, οι οποίοι συχνά πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης, ακριβώς επειδή είναι παράνομοι.
Ο φόβος για να μην πιαστούν και η ανάγκη για ένα κομμάτι ψωμί τους οδηγεί πολλές φορές σε πράξεις παραβατικές.
Άμεση λοιπόν και αποτελεσματική λύση στο καυτό αυτό πρόβλημα μπορεί να υπάρξει.
Είναι η αυστηρή φύλαξη των συνόρων μας που ταυτόχρονα θα εξασφαλίσει την ασφάλεια και την ηρεμία, όχι μόνο των Ελλήνων πολιτών, αλλά και όσων αλλοδαπών έχουν εισέλθει νόμιμα στην χώρα μας, ζουν και δημιουργούν.

1 comments:

  1. Νομιμοι μεταναστες δεν υπαρχουν ουδεποτε το Ελληνικο κρατος δεν ζήτησε να ελθουν μεταναστες .Οι μονοι ωφελημενοι ειναι οι εργολαβοι αλλα τις συνεπειες τις πληρωνουμε ολοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή