Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Η ΕΛ.ΑΣ. τίμησε τον Διαμαντή...


Στον αστυνομικό Διαμαντή Μαντζούνη, ο οποίος χτυπήθηκε από τις σφαίρες του Επαναστατικού Αγώνα στα Εξάρχεια τα ξημερώματα της 5ης Ιανουαρίου, αφιερώθηκε η ετήσια κοπή της πίτας που διοργανώθηκε χθες στο κέντρο «Βοτανικός» στην Ιερά Οδό, από τα μέλη της Ενωσης Αστυνομικών Αττικής.
Πολιτικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ εξέφρασαν ευχές για ένα έτος «με λιγότερα πλήγματα κατά της Ελληνικής Αστυνομίας».

«Συγχαίρω τους λεβέντες που τιμούν το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και εκείνους που ενήργησαν με ψυχραιμία ώστε να καταφέρει ο Διαμαντής σήμερα να είναι ζωντανός και σας διαβεβαιώ ότι από εδώ και στο εξής δεν θα γίνεται καμία έκπτωση προς την κατεύθυνση της καταπολέμησης της εγκληματικότητας», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και αρμόδιος για θέματα Δημοσίας Τάξης, κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Προτροπή να είναι «υπερήφανα για τη δουλειά των πατεράδων τους», έκανε από βήματος η υπουργός Εξωτερικών, κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, προς τα παιδιά των αστυνομικών, ενώ πρόταση κατέθεσε η βουλευτής Β’ Αθηνών της Ν.Δ., κυρία Κατερίνα Παπακώστα, να «δίδεται κανονικά ο μισθός των αστυνομικών, σε περιόδους τραυματισμού τους».

Αιχμές για την αδυναμία της πολιτικής ηγεσίας της Ν.Δ. να χειριστεί με σύνεση τα τραγικά γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου άφησε ο βουλευτής Β’ Αθηνών του ΛΑΟΣ, κ. Αδωνις Γεωργιάδης, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, απάντησε λέγοντας:
«Εχουμε κάνει την αυτοκριτική μας και τα λάθη διορθώνονται. Είμαστε δίπλα στα μέλη της ΕΛ.ΑΣ. γιατί ξέρουμε ότι δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού, αλλά παιδιά της γενιάς των 700 ευρώ και τα στηρίζουμε».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου