Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο: «Ο "γίγαντας" ξύπνησε»


«Κύριος άξονας της κοινής προσπάθειας των τραπεζών και της Πολιτείας είναι να φτάσουν τα χρήματα του προγράμματος για την ενίσχυση της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας στην πραγματική οικονομία. Πρέπει να δώσουμε χρήματα στην κοινωνία και κυρίως στη μικρομεσαία επιχείρηση» τόνισε ο πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Άγγγελος Φιλιππίδης, μιλώντας σε εκδήλωση για την παρουσίαση του ΤΤ και της στρατηγικής του.
Ακόμη κι αν αυτό δείχνει να είναι πρόσκαιρα ασύμφορο λόγω των προβλεπόμενων επισφαλειών, η μη στήριξη των επιχειρήσεων αυτών θα είναι καταστροφική, επισήμανε ο κ. Φιλιππίδης.
Αναφερόμενος αναλυτικά στο ΤΤ και στα όσα μέχρι σήμερα έχουν επιτευχθεί, ο κ. Φιλιππίδης τόνισε:
«Ο "γίγαντας" ξύπνησε. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η μεγάλη εναλλακτική τράπεζα, με το Δημόσιο κύριο μέτοχό της, μπορεί και θα είναι κύριος πυλώνας στήριξης της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας στη δύσκολη μάχη, που δίνει η πατρίδα μας».

«Το ΤΤ διαθέτει επαρκή κεφάλαια και ρευστότητα, ώστε να ανταπεξέλθει της κρίσης» επισήμανε ο κ. Φιλιππίδης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στους επιχειρηματίες, σημειώνοντας ότι η κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη θα τους χωρίσει σε δύο κατηγορίες:
«Στην επιχειρηματική ελίτ, στους επιχειρηματίες δηλαδή που θα στηρίξουν τα εγχειρήματά τους, τον κόσμο που απασχολούν και την κοινωνία, θυσιάζοντας κάποια από τα κέρδη των προηγούμενων ετών και προσδοκώντας μεγαλύτερα μελλοντικά, και σε αυτούς που, στο βωμό του πρόσκαιρου κέρδους, θα τα εγκαταλείψουν, αποδεικνύοντας ότι βλέπουν τη χώρα μας σαν σημαία ευκαιρίας».

Ο κ. Φιλιππίδης, αναφερόμενος σε βασικούς μετόχους εμπορικών τραπεζών και στη διαχείριση της κρίσης, επισήμανε ότι οι μεγαλομέτοχοι δεν απαλλάσσονται των ευθυνών τους και διευκρίνισε ότι άμεσα απαιτούνται αυξήσεις κεφαλαίου, στις οποίες θα συμμετάσχουν όλοι οι μέτοχοι, ώστε να στηρίξουν τις τράπεζές τους.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου