Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Δημοπρατείται νησί στην Αδριατική. Οι Έλληνες Golden Boys θα το πάρουν;


Δημοπρατείται... νησί στην Αδριατική.!!!

Στο «σφυρί» βγαίνει ένα μικρό νησί ανοιχτά των ακτών της Αδριατικής, στο Μαυροβούνιο, ο «Άγιος Νικόλαος» (Sveti Nikola), με τιμή εκκίνησης τα 28 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα «The Telegraph», οι τοπικές αρχές ελπίζουν πως το νησί θα αναπτυχθεί κατ' αυτόν τον τρόπο και θα εξελιχθεί σε «Μονακό της Αδριατικής», όπου το διεθνές τζετ σετ θα απολαμβάνει, με τα πολυτελή γιοτ του, τα καθάρια νερά της Αδριατικής.

Αυτή η μοναδική ευκαιρία για τους μεγιστάνες του πλούτου να αποκτήσουν ένα νησί δίνεται εξαιτίας του ότι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης του νησιού συνάντησε οικονομικές δυσκολίες, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και έτσι, αναγκάστηκε να οδηγηθεί σε αυτή την κίνηση.

Καλυμμένο από ένα πυκνό πευκοδάσος, όπου «κατοικούν» ελάφια, αγριοκάτσικα καθώς και σπάνια είδη πουλιών και άλλων ζώων, το νησί, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το θέρετρο της Μπούντβα, είναι περικυκλωμένο από απότομους λόφους και πλαγιές και γραφικές λίμνες, που δημιουργούν ένα ειδυλλιακό τοπίο.

Μάλιστα, οι ντόπιοι του έχουν προσδώσει την ονομασία «Χαβάη», λόγω της εξαιρετικής αμμουδιάς στις τρεις κύριες παραλίες του.

Το επίσημο όνομά του νησιού, «Άγιος Νικόλαος», το οφείλει σε μια παλαιά εκκλησία, δίπλα στην οποία βρίσκεται και το νεκροταφείο, όπου έχουν ταφεί Γάλλοι σταυροφόροι του 11ου αιώνα.

Το νησί του Αγίου Νικολάου βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη του μισού μιλίου ανοιχτά της παλιάς πόλης της Μπούντβα και μπορεί κάποιος να φτάσει στο μικρό λιμάνι του με βάρκα, σε λίγα μόλις λεπτά.

Το νησί δεν έχει «εμπορευματοποιηθεί», αφού έχει λίγες εμπορικές εγκαταστάσεις και μια «χούφτα» ανοιχτών μπαρ και χώρων διασκέδασης.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου