Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Ταξιδιωτική οδηγία από Στέιτ Ντιπάρτμεντ για ...Εξάρχεια και Ομόνοια.!!!

Σχεδόν ένα μήνα μετά την άτυπη ταξιδιωτική οδηγία του, με την οποία προειδοποιούσε του Αμερικανούς τουρίστες στην Ελλάδα για την ύπαρξη επικίνδυνων «ριζοσπαστικών οργανώσεων», τώρα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εκδίδει νέο ενημερωτικό σημείωμα, με το οποίο τους καλεί να μην κυκλοφορούν στην Ομόνοια και τα Εξάρχεια μετά τις εννιά το βράδυ και έως τα ξημερώματα, για λόγους ασφαλείας.

Σε άλλο δε σημείο του, ως επικίνδυνες ζώνες, όπου γίνονται το επίκεντρο βίαιων επεισοδίων, χαρακτηρίζονται η πλατεία Συντάγματος και η πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Στη νέα αυτή άτυπη οδηγία αναφέρονται εκτενώς οι επιθέσεις του Επαναστατικού Αγώνα και της Σέχτας Επαναστατών, ενώ επισημαίνεται και η παραλίγο επίθεση με εκρηκτικά στα γραφεία της Citibank, στην Κηφισιά.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποιεί τους Αμερικανούς πολίτες, που μένουν ή κάνουν τουρισμό στην Ελλάδα, να έχουν τα μάτια τους «14» και να ενημερώνονται για τις εξελίξεις.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η Ομόνοια και τα Εξάρχεια είναι επίφοβες περιοχές, όπου υπάρχει κίνδυνος «εγκλήματος και πολιτικής βίας».

Γίνεται ακόμα σαφής αναφορά στο πανεπιστημιακό άσυλο, λέγοντας ότι τα πανεπιστήμια "...γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από αναρχικούς και όσους εμπλέκονται σε εγκληματικές ενέργειες, ενώ σε γενικές γραμμές απαγορεύεται στην Ελληνική Αστυνομία να εισέλθει στους χώρους των πανεπιστημίων..."

Τέλος, τονίζεται ότι εγχώριες τρομοκρατικές οργανώσεις συνδέονται ιδεολογικά με την «παλαιότερη μαρξιστική οργάνωση 17 Νοέμβρη».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου