Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

Αύξηση σημειώνουν τα έσοδα του ΙΚΑ...


Μέσα στις συνθήκες της διεθνούς κρίσης, ο ρόλος του ΙΚΑ μεταβάλλεται, τόνισε η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, υπογραμμίζοντας ότι ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός φορέας της χώρας δεν είναι πλέον ένα απλό ασφαλιστικό ταμείο, μετατρέπεται σε βάση σιγουριάς, σε πηγή ελπίδας για εκατομμύρια συνταξιούχους και εργαζομένους.

Η κα Πετραλιά, μιλώντας χθες σε εκδήλωση με τους διευθυντές των υποκαταστημάτων του Ιδρύματος, εκτίμησε ότι η γενική κατάσταση του ΙΚΑ είναι καλή και ως προς στις εισπράξεις και ως προς στις παροχές και ότι η εικόνα του Ιδρύματος που προβάλλεται από τα ΜΜΕ το αδικεί κατάφωρα.

Η Υπουργός υπογράμμισε ότι στο χρόνο που πέρασε το κράτος εκπλήρωσε πλήρως τα καθήκοντά του προς το ΙΚΑ, καταβάλλοντας - ως όφειλε - το 1% του προϋπολογισμού, αλλά και πάνω από ένα δισ. ευρώ για παλιές οφειλές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, τον Ιανουάριο του 2009 τα έσοδα του ΙΚΑ αυξήθηκαν κατά 9,63% έναντι του Ιανουαρίου του 2008 και ο προϋπολογισμός του Ιδρύματος για το 2009 είναι πλεονασματικός κατά 94 εκατ. ευρώ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου