Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Ο στραγγαλισμός της Ελευθερίας είναι υπόθεσις όλων.


Στις 13 Απριλιου 2009 το "επαναστατικο" δικαστηριο της Τεχερανης επιβαλλει την ποινη καθειρξεως οκτω ετων στην Ιρανο αμερικανη δημοσιογραφο Ροξανα Σαμπερι με την κατηγορια της κατσκοπειας.
Το εγκλημα της, ηταν μαλλον η αμερικανικη υπηκοοτητα που εχει ο Ιρανος Πατερας της.
Η ποινη της επιβληθηκε ανευ της παρουσιας του δικηγορου της, ενώ η ιδια κατ αναγκην εμφανισθηκε μονη της ενωπιον των θρησκευτικων δικαστων.
Ο πατερας της Σαμπερι, δηλωσε συντετριμμενος ότι η κορη του δεν εργαζεται ως δημοσιογραφος αλλα γραφει ένα βιβλιο για το Ιραν.
Η ηλικίας 31 ετών Σαμπερι ειχε συλληφθει στις αρχες Ιανουαρίου και κρατείται εγκλειστη στην φυλακή Εβίν βόρεια της Τεχεράνης .
Η οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (RSF) σε ανακοίνωσή της χαρακτηρίζει "...βαρειά και άδικη εν σχεσει με τον ιρανικό ποινικό κώδικα..." την απόφασι του επαναστατικού δικαστηρίου της Τεχεράνης να επιβάλλει ποινή καθείρξεως οκτώ ετών στην ιρανο-αμερικανή δημοσιογράφο Ροξάνα Σαμπέρι .
Στην Ελλαδα, μολονοτι "κοπτομεθα" απαντες για την ουσιαστικη ελευθεροτυπια, την ασυλια των ανθρωπων του τυπου κατά την ενασκησι των καθηκοντων τους, τα ανθρωπινα δικαιωματα που "θιγονται" στην Αμερικη, και την κακή υποδοχη των λαθρομεταναστων στην Ελλαδα (οταν δεν τους προσφερουν τσικουδια και γλυκο του κουταλιου)
Δεν βρηκαμε να πουμε ουτε μια λεξι για την αδικη καταδικη της ΡΟΞΑΝΑ Σαμπερι.
Βεβαια δεν είναι κομμουνιστρια…

ΙΑΣΩΝ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_18/04/2009_275857

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου