Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Σε δίκη παραπέμπονται οι ειδικοί φρουροί για το θάνατο του Αλέξανδρου


Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου των δυο ειδικών φρουρών, που κατηγορούνται για το θάνατο του 15χρονου μαθητή, Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, τον περασμένο Δεκέμβριο στα Εξάρχεια, διέταξε με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών.
Σύμφωνα με το βούλευμα, ο ειδικός φρουρός που πυροβόλησε το μαθητή παραπέμπεται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ενώ ο συνάδελφός του που ήταν παρών στο περιστατικό για συνέργεια σε ανθρωποκτονία. Το βούλευμα διατάσσει επίσης την παράταση της προσωρινής κράτησης και των δυο αστυνομικών.
Σε δήλωσή του ο συνήγορος της οικογένειας του άτυχου μαθητή, Δημήτρης Τσοβόλας, ανέφερε:
"...Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας με το βούλευμα που επέδωσε επιβεβαίωσε όσα έλεγε η οικογένεια του θύματος, ότι δηλαδή επρόκειτο για δολοφονική ενέργεια, διαψεύδοντας τους προκλητικούς ισχυρισμούς των δυο κατηγορουμένων..."
______________________________
Κύριε Τσοβόλα, το ότι παραπέμπονται σε δίκη βάσει εκδοθέντος βουλεύματος, σημαίνει ότι όντως πρόκειται και για ...δολοφονική ενέργεια;
Αν είναι έτσι, τότε ποιός ο λόγος να παραπεμφθούν;
Το συμβούλιο Πλημ/κών με το βούλευμά του, απαγγέλλει συγκεκριμένες κατηγορίες, και δεν εκδίδει αποφάσεις περί ενοχής ή όχι των κατηγορουμένων.
Το αρμόδιο δικαστήριο αποφαίνεται περί αυτών, και όχι το συμβούλιο.
Ας μη πούμε ...περισσότερα.!

1 comments:

  1. Η δίκη αυτή θα γίνει αιτία για να ξανακαεί η Αθήνα από τους αλήτες. Εδώ θα δω τη μαγκιά της κυβέρνησης και του Μαρκογιαννάκη γιατί το δις εξαμαρτείν.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή