Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Επιτέλους. ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση Μαρκογιαννάκη


Θετικά ανταποκρίθηκαν ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ στην πρόσκληση της κυβέρνησης να προσέλθουν στο διάλογο για θέματα δημόσιας τάξης.
Το ΠΑΣΟΚ θα ορίσει τις επόμενες ημέρες τον εκπρόσωπό του, ενώ ο ΛΑΟΣ ανακοίνωσε ήδη ότι θα εκπροσωπηθεί από τον πρέσβη Γιώργο Γεωργίου.
Προηγήθηκε επιστολή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών κ. Χρήστου Μαρκογιαννάκη σε όλα τα κόμματα, με την οποία τους ζητούσε να προσέλθουν στη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εσωτερικών την Τετάρτη 17 Ιουνίου.
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3 ο κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης ανέφερε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστασης δεν είναι πανάκεια, αλλά "μία προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση", εκτίμησε ότι τα μέτρα θα αποδώσουν μετά από ένα μήνα, ενώ δήλωσε ανοικτός σε άλλες προτάσεις.
Παράλληλα, ο κ. Μαρκογιαννάκης απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην προσπαθήσουν να λύσουν το πρόβλημα μόνοι τους.
Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης επισήμανε ότι η παράνομη μετανάστευση είναι ένα θέμα πολυσύνθετο και τόνισε ότι "...δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί αποσπασμαστικά και υπό πίεση, όπως κάνει η κυβέρνηση..."
Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι για πολύ καιρό δεν ασχολήθηκε με το πρόβλημα, υπογραμμίζοντας ότι τα μέτρα που πρότεινε δεν είναι λύση.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου