Τετάρτη 5 Αυγούστου 2009

Ο ...ιός της "απεργίας πείνας" ματαδόθηκε. Αυτή είναι ...πανδημία.!

Όταν οι ..."δημοκράτες" ομιλούν.!
Απεργία πείνας ξεκίνησαν οι 580 λαθρομετανάστες που κρατούνται στο Κέντρο Υποδοχής Σάμου με κύριο αίτημά τους το τέλος των απελάσεων αλλά και την ελευθερία να μεταβαίνουν όπου επιθυμούν αντί να τους ...φυλακίζουν σε κέντρα "υποδοχής μεταναστών" όπως τα αποκαλεί το κράτος αντί για φυλακές που πραγματικά είναι.
Αφορμή υπήρξε η χθεσινή επιχείρηση, που τελικά απετράπη, για τη μεταφορά 26 μεταναστών σε άλλο Κέντρο Υποδοχής στη Βόρεια Ελλάδα, απ' όπου θα προωθούνταν στην Τουρκία, όπως ισχυρίστηκαν τα μέλη οργανώσεων της Σάμου για την Ειρήνη και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Υπάρχουν κι' εκεί Κουλτουριάρηδες - δημοκράτες.
Ένταση σημειώθηκε αργά χθες το απόγευμα στο λιμάνι της Σάμου, όταν κάτοικοι του νησιού προσπάθησαν να αποτρέψουν την επιβίβαση λεωφορείου, που μετέφερε μετανάστες, στο πλοίο "Θεόφιλος" με σκοπό την επαναπροώθησή τους στον Έβρο.
Όπως ανέφερε η ΚΥΡΙΑ Αγγέλα Χατζημιχάλη, μέλος της "Κίνησης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες", η οποία βρέθηκε στο λιμάνι, περίπου 25-30 Αφγανοί και Σομαλοί μετανάστες, μεταξύ των οποίων και ανήλικοι, βρίσκονταν εντός του λεωφορείου του ΚΤΕΛ, πιστεύοντας ότι μεταφέρονταν στην Αθήνα.
Τα περίπου 100 άτομα - μέλη οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και κάτοικοι - που συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι, εμπόδισαν τελικά την επιβίβαση του λεωφορείου, που συνοδευόταν από αστυνομικές δυνάμεις, στο πλοίο.
Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν ως παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τη μη πληροφόρηση των ανθρώπων αυτών για τον τελικό προορισμό τους.
Αντιλαμβανόμενοι την πραγματική διάσταση των γεγονότων, οι μετανάστες εντός του λεωφορείου ...άρχισαν να ζητούν άσυλο. Δικηγόροι (!!!) που βρίσκονταν στο σημείο κατέγραψαν τα ονόματά τους, με σκοπό την προώθηση των σχετικών διαδικασιών.
Ακολούθησαν μικρής έκτασης επεισόδια, με την αστυνομία να προσπαθεί να αποτρέψει τους διαδηλωτές να πλησιάσουν το λεωφορείο. Εντός του λεωφορείου μάλιστα, σημειώθηκαν και βιαιοπραγίες, πιθανότατα από τον οδηγό του λεωφορείου, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες.
Τελικά, χάρις στην επέμβαση των κατοίκων της Σάμου, οι μετανάστες επέστρεψαν στο Κέντρο Κράτησης του νησιού.
"...Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αλλά για πολιτική που υλοποιείται τον τελευταίο καιρό, κυρίως τον τελευταίο μήνα στη Σάμο, τη Μυτιλήνη και τη Χίο...", δηλώνει η κα. Χατζημιχάλη. "...Δίνονται συγκεχυμένες πληροφορίες, τους λένε ότι θα πάνε σε κέντρα φιλοξενίας στην Καβάλα, τα οποία είναι ανύπαρκτα. Το τελευταίο αποτελεί σαφή παραβίαση των διεθνών συνθηκών...", καταλήγει.

gianniotis:
Κυρία Χατζημιχάλη, πάρε μερικούς Αφγανούς ή Σομαλούς στο σπίτι σου και στην κρεβατοκάμαρά σου για να λιγοστέψει ο αριθμός των λαθρομεταναστών και να αποσυμφορηθεί λίγο η κατάσταση.!

Κάντο, αφού ...μπορείς.!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου