Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Επιστρέφουν άρον - άρον 35.000 αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι

Επιστρέφουν άρον – άρον 35.000 αποσπασμένους δημοσίους υπαλλήλους στις οργανικές θέσεις που κατέχουν προκειμένου να «μπαλώσουν» τα κενά που θα παρουσιαστούν από την εκδίωξη των συμβασιούχων.

Μπροστά στον κίνδυνο πολλές υπηρεσίες να κατεβάσουν ρολά από τις τρύπες που θα δημιουργηθούν λόγω της έλλειψης προσωπικού, η λύση βρέθηκε με την επάνοδο στις Διευθύνσεις όπου ανήκουν των αποσπασμένων.
Πρόκειται για μια ενέργεια που θα ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων ιδιαίτερα στους κόλπους των συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ, αφού η πλειοψηφία όσων υπηρετούν σε άλλες υπηρεσίες προέρχεται από το κυβερνών κόμμα, και όχι μόνο αυτό, αλλά αμείβονται με παχυλά επιδόματα και πριμ, τα οποία εισπράττουν επιπλέον των βασικών μηνιαίων αποδοχών τους και κινδυνεύουν τώρα να χάσουν γιατί η «παλιά» τους θέση δεν τα δικαιολογεί.
Το βέβαιο είναι ότι το θέμα των συμβασιούχων εξελίσσεται σε «μεγάλο αγκάθι» για την κυβέρνηση Παπανδρέου.
Τη στάση αυτή χαρακτήρισε ανάλγητη και εκδικητική και προδήλως αντίθετη με το Σύνταγμα και το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Δίκαιο ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.
Μιλώντας στο Ραδιόφωνο του Αντένα ο κ. Παυλόπουλος υπενθύμισε ότι η Ν.Δ. σεβόμενη την κοινοτική νομοθεσία μονιμοποίησε πάνω από 33.000 συμβασιούχους που έμεναν επί μια 10ετία όμηροι του ΠΑΣΟΚ.
Ο ίδιος υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση είχε εισαγάγει τον θεσμό της Stage στον δημόσιο τομέα και μάλιστα είχε μονιμοποιήσει χιλιάδες εργαζόμενους στα συγκεκριμένα προγράμματα κυρίως στους Δήμους της χώρας.
Εκείνοι, πάντως, που θα κληθούν να πληρώσουν σε πρώτη φάση τη μαζική φυγή – απόλυση των συμβασιούχων θα είναι οι αποσπασμένοι. Αν και «ξορκίζουν» το ενδεχόμενο αυτό, πολλοί απ’ αυτούς θα επιστρέψουν στις υπηρεσίες απ’ όπου προήλθαν και ας πέρασαν και 10 χρόνια!Γι’ αυτό και πιέζουν μέσω των συνδικαλιστών και των κομματικών τους φίλων να ενεργοποιηθεί η διάταξη που ορίζει πως «ακόμη κι αν δεν υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις στις υπηρεσίες που έχουν αποσπασθεί οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συσταθούν μετά από μια απλή αίτηση του υπαλλήλου».
Παράλληλα το συγκεκριμένο προσωπικό να «κρατήσει» τον ίδιο βαθμό, αλλά και το ίδιο μισθολογικό κλιμάκιο που είχε στην υπηρεσία από την οποία αποσπάσθηκε. Αίτημα που δύσκολα θα γίνει αποδεκτό στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, αν και όσοι διαθέτουν πολλά κομματικά ένσημα και προϋπηρεσία σε πολιτικά γραφεία, μάλλον θα τη γλιτώσουν και θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα προνόμια της σημερινής τους θέσης.
Γεγονός είναι ότι με την εκκένωση του Δημοσίου από τους εργαζόμενους με συμβάσεις, ανοίγει «ο ασκός του Αιόλου» για σάρωμα κεκτημένων δεκαετιών, κάτι που θα έχει άμεσο αντίκτυπο στις εργασιακές και όχι μόνο σχέσεις.

1 comments:

  1. ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ..
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΑΔΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΦΑΡΠΑΣΕΙ Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ,
    ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΕΞΚΠΕΡΑΙΩΤΕΣ ΤΩΝ ΡΟΥΣΦΕΤΙΩΝ ΤΟΥΣ.
    ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ...
    ΟΣΟΙ ΠΑΝΕ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ..ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗ ΚΟΠΩΣΗ.
    ΞΕΜΕΣΙΑΣΤΗΚΑΝ..
    ΠΑΡΤΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΕΝΑ ΤΗΛ. ΣΤΟ ΔΙΚΑΤΣΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ....
    ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή