Άλλη μια Γερμανική εταιρεία μετά τη Siemens, η αυτοκινητοβιομηχανία Daimler "λάδωνε" κυβερνητικούς αξιωματούχους μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα.
Αυτό προκύπτει από έγγραφα του Αμερικανικού Υπουργείου Δικαιοσύνης, που ερεύνησε από το 2004 καταγγελίες για μυστικούς λογαριασμούς και δωροδοδοκίες.
Οι δωροδοκίες γίνονταν είτε με μετρητά είτε με παραχώρηση πολυτελών αυτοκινήτων.
Όπως μεταδίδουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, η εταιρεία αντιμετωπίζει κατηγορίες από τις αμερικανικές αρχές για παράνομες πρακτικές σε 22 χώρες, μεταξύ των οποίων η Κίνα, η Ρωσία, η Αίγυπτος η Νιγηρία και η χώρα μας, προκειμένου να εξασφαλίσει συμβόλαια.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρεία θα έρθει σε συμβιβασμό με τις αμερικανικές αρχές προκειμένου να αποφύγει βαρύτατα πρόστιμα, όπως συνέβη με τη Siemens.
Όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία η Daimler Chrysler θα προτείνει να πληρώσει πρόστιμο 185 εκ. δολαρίων για να σταματήσει η δίωξη από το αμερικανικό υπουργείο δικαιοσύνης και από τοην αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς.
Η υπόθεση θα συζητηθεί σε Δικαστήριο της Washington την πρώτη Απριλίου, όπου αναμένεται να παραδεχθεί την ενοχή του γερμανικού και του ρωσικού τμήματος της.
Να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία θεωρείται ως αμερικανική αφού η Daimler-Mercedes Benz, είχε συγχωνευθεί με την Chrysler.
Η έρευνα ξεκίνησε το 2004 μετά από καταγγελίες για παράνομους λογαριασμούς τροφοδότες της Mercedes στην Νότιο Αμερική. Η ίδια η εταιρεία το 2005 μετά από εσωτερικό έλεγχο παραδέχθηκε το γεγονός ότι έγιναν παράνομες πληρωμές σε Ασία, Αφρική και Ανατολική Ευρώπη.
Οι δωροδοκίες, σύμφωνα με το Αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης πάνε πίσω μία δεκαετία μέσω διακοσίων κρυφών λογαριασμών και άλλων μυστικών κονδυλίων, ενώ δαπανήθηκαν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.
Την εποπτεία των δωροδοκιών είχε η ανώτατη διοίκηση της εταιρείας, καθώς μόνο αυτή είχε δικαίωμα να χειριστεί τους μυστικούς ειδικούς λογαριασμούς.
reporter
Στην κόλαση των Σοβιετικών Γκούλαγκ...
-
Αν νομίζετε πως περνάτε δύσκολες εποχές και πως η εξαθλίωση κτυπά την πόρτα
σας, ρίξτε μια σύντομη ματιά στην κόλαση των Σοβιετικών Γκούλαγκ και
ξανασκε...
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου