Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Αναστέλλεται η απεργία...

Την αναστολή της απεργίας ανακοίνωσαν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων ΔΧ, μετά τις προτάσεις που διατυπώθηκαν για αναστολή της απεργίας και άρση του μέτρου της επίταξης και της πολιτικής επιστράτευσης.
Η απόφαση ελήφθη με οριακή πλειοψηφία, μετά από τη νέα έκτακτη διαβούλευση που είχαν οι επαγγελματίες μεταφορείς το μεσημέρι της Κυριακής.
Ο πρόεδρός τους Γιώργος Τζωρτζάτος, τόνισε ότι κατέληξαν σε αυτή την απόφαση με αίσθημα ευθύνης, λαμβάνοντας υπ' όψη τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην αγορά. Όπως είπε, θα πιάσουν δουλειά από τη Δευτέρα το πρωί.
Παράλληλα, ο κ. Τζωρτζάτος, τόνισε ότι πλέον αναμένεται η άρση της επίταξης σε διαφορετική περίπτωση οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν.
Υπενθυμίζεται, ότι ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, αποδέχθηκε την πρόταση των απεργών με την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει δέσμευση από την πλευρά τους ότι δε θα προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις όσο θα κρατήσει ο διάλογος για το νομοσχέδιο, που αναμένεται να ψηφιστεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.
Παράλληλα, ο κ. Ρέππας ξεκαθάρισε ότι ο διάλογος θα αφορά τις προτάσεις του υπουργείου για θέματα που αφορούν τα φορολογικά και τα ασφαλιστικά ζητήματα των μεταφορέων, καθώς και την ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόμο. Διεμήνυσε επίσης ότι θέμα παράτασης του χρόνου προσαρμογής, που σύμφωνα με το νομοσχέδιο είναι η τριετία, δεν τίθεται στο τραπέζι του διαλόγου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου