Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Οι εκλογές για την Περιφέρεια Ηπείρου...

Θρασείς, μοιραίοι αλλά και αμετανόητοι!...

Γράφει ο Στέφανος Καραμούτσιος...

Αν ο Καλλικράτης είναι το στρατηγικό σχέδιο για τη διοικητική ανασυγκρότηση της χώρας, που κυριολεκτικά χαροπαλεύει εξ αιτίας του καταρρέοντος πολιτικού συστήματος και των δικών μας βεβαίως ευθυνών, τότε οι επιλογές του κυβερνώντος κόμματος αλλά και οι πρακτικές που αναπτύσσονται και βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη, αποδεικνύουν την υποκρισία των διακηρύξεων αλλά και την απόσταση λόγων και έργων.
Όμως προδιαγράφουν και την τύχη του νέου εγχειρήματος, αφού ως γνωστό τίποτε το καινούργιο δεν κτίζεται, αν χρησιμοποιείς τα παλιά υλικά που ευθύνονται για τη σαθρότητα και την κατάρρευση του παλιού οικοδομήματος.
Γιατί η επιλογή του κ. Βαγγέλη Αργύρη ως υποψήφιου περιφερειάρχη Ηπείρου με το ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτει τις πραγματικές προθέσεις και του κόμματος αλλά και του πρωθυπουργού, αφού ο κ. Αργύρης συμβολίζει και εκπροσωπεί ό, τι πιο παλιό και ξεπερασμένο έχει να επιδείξει το τοπικό ΠΑΣΟΚ και είναι ταυτισμένος με τις πιο αποδοκιμασμένες πρακτικές που έχουν οδηγήσει τον τόπο μας στο σημερινό του κατάντημα! Άραγε είναι δυνατό ο συγκεκριμένος πολιτικός να εμπνεύσει ένα νέο ξεκίνημα για το θεσμό αλλά και την Ήπειρο με όσες ικανότητες και αν έχει και αυτές μάλιστα εμπειρικές, όταν απαιτούνται γνώσεις αλλά προπάντων νέο ύφος, ήθος και Νοοτροπία;
Και το χειρότερο! Όντας ο κ. Αργύρης μια ζωή εθισμένος στο παρασκήνιο και τις λογικές του πατερναλιστικού πελατειακού συστήματος, του οποίου είναι αρχιερέας, επιχειρεί να αναστήσει και να ανασυγκροτήσει το δακτυλοδεικτούμενο πανταχόθεν τοπικό σύστημα των κομματικών παραμάγαζων και ηγούμενος διαφόρων πολιτικών πτωμάτων, ως άλλος Ελ Σιντ του παλαιοκομματισμού, να μας επαναφέρει στις δεκαετίες του 80 και του 90. Στις επόμενες εβδομάδες το ηπειρωτικό Κοινό θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει την εκλογική τακτική και στρατηγική του κ. Αργύρη αλλά και να καγχάσει με τον θίασο των περιφερόμενων πολιτικών μηδενικών !
Όμως, όσο λυτρωτικός και αν είναι στις κατά κανόνα καταθλιπτικές μέρες μας ακόμη και ο καγχασμός, θα περιοριστούμε μόνο σε αυτόν ή κάποτε επιτέλους θα αναβαθμίσουμε την αντίδρασή μας; Αλλά θα επανέλθουμε!
Bookmark and Share

2 comments:

  1. ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ Δ.Ν.Τ ΚΑΙ ΒΑΓ. ΑΡΓΥΡΗΣ , ΑΔΕΛΦΙΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ. ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παιδια οπου τους βλεπουμε κατακεφαλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή