Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Πρότυπο συνετούς και συνεπούς διαχείρισης ο Δήμος Πασσαρώνος Ιωαννίνων

Και ένα "πράσινο φώς" μετά το "κόκκινο" σε πολλούς Δήμους.
Με 1 εκ. € πλεόνασμα το 2009 ο Δήμος Πασσαρώνος Ιωαννίνων.
Πρότυπο συνετούς και συνεπούς διαχείρισης με σημαντικό αριθμό έργων ουσίας, χαρακτήρισε το Δήμο ο Δήμαρχος κ. Σάκης Βλέτσας.
Πάρα πολλοί Δήμοι της χώρας, "ζηλεύουν" τα αποτελέσματα του Δήμου μας, τόνισε σε συνέντευξη τύπου ο κ. Βλέτσας, τονίζοντας ότι "...χωρίς να πάρουμε ούτε 1 € δάνειο, με αξιοποίηση όλων των προγραμμάτων, με μελέτες αλλά και με ουσιαστικά έργα σε όλα τα χωριά, αλλάξαμε την εικόνα του Δήμου. Με άριστη συνεργασία με τους κατοίκους, προγραμματίσαμε και δημιουργήσαμε υποδομές με έργα ουσίας και όχι βιτρίνας..."
Την Πέμπτη το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε τον απολογισμό του έτους 2009, που ελέγχθηκε από ορκωτούς λογιστές και όπως επισήμανε ο Δήμαρχος Πασσαρώνος κ. Σάκης Βλέτσας, για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου προκύπτει πλεόνασμα και μάλιστα 998.000 €, πλεόνασμα που προκύπτει σε κάθε περίπτωση ανεξάρτητα από την πράξη εφαρμογής και συνέχισε "αξίζουν συγχαρητήρια και στους υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο με τις αποφάσεις του, συλλογικές και ομόφωνες οι περισσότερες, στόχευσε ορθά για την ανάπτυξη της περιοχής".
"...Αναφορικά με τα προγράμματα, ο Δήμος Πασσαρώνος πέτυχε την κατ΄ εξαίρεση ένταξή του στα ΟΠΑΑΧ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με προϋπολογισμό 1,2 εκατομ. €, ενώ στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ ο Δήμος Πασσαρώνος υπέβαλε το σύνολο των μελετών (το 100 %) μέχρι 31-12-2009 και ήδη όλα τα ενταγμένα έργα εκτελούνται..." συνέχισε ο Δήμαρχος Πασσαρώνος, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου αποδείχθηκε και διεκδικητικό και αναπτυξιακό.
Παράλληλα ο κ. Βλέτσας αναφέρθηκε στην ελλιπή χρηματοδότηση των Δήμων από το κράτος.
"...Από 110 η κυβέρνηση δεσμεύθηκε να δίνει 100. Από τα 100 δεν δίνει ούτε τα 60, όταν οι δαπάνες για μισθούς, ΔΕΗ, ΟΤΕ και πάγια είναι 80. Η ΚΕΔΚΕ αντιδρά και η κατάσταση πάρα πολλών Δήμων είναι στο κόκκινο. Η αξιοπιστία της κυβερνητικής δέσμευσης που αποτυπώθηκε στον προϋπολογισμό πρέπει να τηρηθεί..." τόνισε με έμφαση ο Δήμαρχος Πασσαρώνος.
Αναφερόμενος στον Καλλικράτη, ο κ. Βλέτσας ο οποίος θα είναι υποψήφιος για το νέο Δήμο Ζίτσας, δήλωσε ότι:
"Προχωράμε στην ίδρυση μίας νέας μεγάλης ανεξάρτητης παράταξης για όλους τους συνενωμένους Δήμους. Θα είναι ανοιχτή σε όλους, ευρεία και δημοκρατική, όπου με συλλογικότητα και ανταλλαγή απόψεων και εμπειρίας, έχουμε όλοι ένα μόνο στόχο: τον σύγχρονο, αποτελεσματικό, δημιουργικό και κοινωνικό Δήμο, που θα είναι δίπλα και στο μακρινότερο χωριό. Με ανθρώπινο πρόσωπο, με έμφαση στην καθημερινή ζωή και με έργα ανάπλασης, αναβάθμισης και εξυπηρέτησης των δημοτών".

Ελεούσα 2 - 8 - 2010

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
Σάκης Βλέτσας

1 comments: