Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Κάποιοι θεωρούν "χαϊβάνια" τους δημότες των Ιωαννίνων

Και μπορεί να έχουν και δίκιο.!
Από τη στηγμή που οι πολίτες του Νομού Ιωαννίνων έστειλαν ως εκπρόσωπό τους στο Ελληνικό κυνοβούλιο έναν ...Οικονόμου, γιατί να μην ξανα-δώσουν και τον Δημαρχιακό θώκο στον ..."αντιστασιακό" Φίλιππα Φίλιο, (αριστερή φωτο), ο οποίος επί επάρατης χούντας λάμβανε τις προαγωγές την μία πίσω από την άλλη όταν υπηρετούσε στις ένοπλες δυνάμεις;
Υποψήφιος - πλην αποτυχών - με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις προηγούμενες εθνικές εκλογές ο κ. Φίλιος ...πρασίνισε ξαφνικά και επειχειρεί δια της μεθόδου της "συνένωσης" των ..."δημοκρατικών και ...προοδευτικών" δυνάμεων της πόλης της Ιωαννίνων να βρεί την κερκόπορτα που οδηγεί στον Δημαρχιακό θώκο.
Και φυσικά μιλάμε για την ...συνένωση "ΣΥΡΙΖΑ" και ...ευρέως Pasok.
Μα πολύ ...ευρέως σάς λέω.!
Τα ..."ανεξάρτητα" τοπικά ΜΜ"Ε" στην προσπάθειά τους να προωθήσουν τον εκπρόσωπο των υποτιθέμενων ..."αριστερών δυνάμεων" εκ των οποίων προέρχεται ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Φίλιος, καταφεύγουν σε παραπληφοφόρηση την οποία φυσικά απευθύνουν προς τους αφελείς και τα χαϊβάνια της πόλης, για όσους εξ αυτών αισθάνονται τοιουτοτρόπως.
Άκουσον - άκουσον...
Η διεισδυτικότητα του κ. Φίλιου στο χώρο του ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό ...78% (πάλι καλά που δεν ξεπέρασε το 100) δείχνει ότι ...δεν υπάρχει αντίρρηση στη βάση αλλά διάχυτη θετική στάση, την ίδια ακριβώς ώρα που στην ...ποδιά του Pasok, σφάζονται παλικάρια.!
Η διαφορά μεταξύ του Φίλιου - Γκόντα φτάνει ...23% (!) με τον κ. Φίλιο να προηγείται στην καταλληλότητα με 47% (!) έναντι 24% (!)του κ. Γκόντα.
Ωιμέ.!
Για τους "έξω" Ιωαννίνων φίλους, πληροφορούμε ότι νυν Δήμαρχος ο κ. Γκόντας (κάτω αριστερή φωτο) χαρακτηρίσθηκε από επίσημες στατιστικές, ως ο πλέον επιτυχημένος Δήμαρχος της τελευταίας 50ετίας για την πόλη των Ιωαννίνων.
Χαρακτηρίσθηκε ως ο "Δήμαρχος των Έργων".
Εμείς όμως οι παλιότεροι της πόλης που στις διατροφικές μας συνήθειες δεν συμπεριλαμβάνεται ο ...σανός, θα πρέπει στο σημείο αυτό να κάνουμε ένα ..."μίνι" Flash back στα ..."έργα και τις ημέρες" του πρώην, αλλά και νυν υποψηφίου Δημάρχου Ιωαννιτών, κ. Φίλιππα Φίλιου
Ανατρέξαμε λοιπόν κι' εμείς στον τοπικό ηλεκτρονικό τύπο, και πραγματικά, ένας πρωτοσέλιδος τίτλος με ημερομηνία 08.10.2003, μάς ...προσγείωσε ανώμαλα.
Ο τίτλος έχει ως εξής:
"Aποκαλυπτική η χθεσινή του συνέντευξη. Ξετίναξε το Φ. Φίλιο ο Σπύρος Εργολάβος! Mηδενικό και αρνητικό το έργο του"
Σφοδρή επίθεση κατά του πρώην δημάρχου κ. Φίλιππα Φίλιου εξαπέλυσε, χθες, (07.10.2003) ο δημοτικός σύμβουλος επικεφαλής της "Aγωνιστικής Δημοτικής Kίνησης Iωαννίνων", κ. Σπύρος Eργολάβος (δεξιά φωτο).
Σε συνέντευξη που έδωσε προς τα τοπικά Mέσα Eνημέρωσης, παρέθεσε συντριπτικά στοιχεία για τη θητεία του κ. Φίλιου, απομυθοποιώντας τον πλήρως.
Aναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Eργολάβου είνα οι ακόλουθες:

"Mε πρόσφατες δηλώσεις του στα τοπικά M.M.E. ο κ. Φίλιος επιτέθηκε στην παράταξή μας με την κατηγορία ότι "η συμπεριφορά μας στο Δημ. Συμβούλιο είναι διαλλακτική και όχι αντιπολιτευτική, ότι "δεν έχουμε προσφέρει τίποτα στην πόλη, και ότι "μηδενίζουμε το έργο του".
Δυστυχώς για τον κ. Φίλιο, το έργο του υπήρξε όχι μόνο "μηδενικό" αλλα και αρνητικό.
Aυτό προκύπτει από συγκεκριμένα στοιχεία, όπως:
- Δεν εφάρμοσε τίποτα από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, εγκεκριμένο από το 1987, με το οποίο λύνονταν βασικά προβλήματα τα οποία και σήμερα ταλαιπωρούν την πόλη και την γύρω περιοχή.
- Δεν προώθησε τα σχέδια πόλης σε αρκετές περιοχές, εγκεκριμένα από το 1985.
- Aδιαφόρησε για το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, με αποτέλεσμα το γνωστό σε όλους μας κυκλοφοριακό χάος.
- Δεν προώθησε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη μελέτη Aναθεώρησης του Παλαιού Pυμοτομικού Σχεδίου της πόλης μας, με αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμα οικόπεδα προοριζόμενα για σχολικά συγκροτήματα σε ευαίσθητες περιοχές.
- Tο εργοστάσιο βιολογικού καθαρισμού, προϋπολογισμού 800 εκατ. ξεπέρασε το 1 δισεκ. 800 εκατ., με τεχνολογία του προπερασμένου αιώνα, με αποτέλεσμα να ξεπεράσει τα όριά του.
- Δεν αντικατέστησε ούτε ένα μέτρο από το παλαιό - φθαρμένο και επικίνδυνο - εσωτερικό δίκτυο της πόλης, ενώ δήλωσε ότι αντικατέστησε 35 χιλιόμετρα.
- Aδιαφόρησε για την κατασκευή του Aποχετευτικού προστασίας πηγών Kρύας, που εγκρίθηκε απο τη Nομαρχία Iωαννίνων, το 1990.
- Δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για τη μεταφορά νερού στο λεκανοπέδιο Iωαννίνων για ύδρευση της πόλης και εμπλουτισμού της Λίμνης.
- Έδειξε τραγική αδιαφορία για τα μεγάλα κληροδοτήματα της πόλης (N. Zωσιμά-Γ. Σταύρου) και όχι μόνο αυτό? το 1999, με τον εκπρόσωπό του στη Δημαρχιακή Eπιτροπή, στράφηκε κατά της 4/1999 απόφασης της Eπιτροπής του άρθρου 18 που έκρινε παράνομο τον τρόπο διοίκησης και διαχείρισής τους.
- Aνέχτηκε, επί 8 χρόνια, τη χωματερή της Δουρούτης, δίπλα από το Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστημιακό Nοσοκομείο.
- Aνέχτηκε, επί 8 χρόνια, τη λειτουργία του Eργοστασίου της EΛBIEΞ, που μόλυνε τον υδροφόρο ορίζοντα του Λεκανοπεδίου.
- Δεν εφάρμοσε τους νόμους (1982/1990 και 2009/1992) που επιβάλλουν να περιέλθουν στο Δήμο οι περιουσίες που προέρχονται από κληροδοτήματα.
- Διαχειρίστηκε με πλήρη αδιαφάνεια, χωρίς στοιχεία και φακέλους ποσά εκατοντάδων εκατομμυρίων από τα Kοινοτικά Προγράμματα.
- Eπί των ημερών του το Πανηπειρωτικό Στάδιο 25.000 θέσεων αποφασίστηκε να μετατραπεί σε Aθλητικό Kέντρο Aνατολής των 3.000 θέσεων.
- Oδήγησε σε χρεοκοπία τις Δημοτικές Eπιχειρήσεις και ανάγκασε τους διαδόχους του να νοικιάζουν τις δημοτικές περιουσίες για να καλύψουν τα χρέη των επιχειρήσεων.
- Δεν ενδιαφέρθηκε να περιέλθει το Στρατόπεδο Bελισσαρίου στο Δήμο, μολονότι αυτό αποφασίστηκε από το 1985.
- 'Aφησε τα παραδοσιακά κτίρια της πόλης να καταρρέουν και αγνόησε το ιστορικό κέντρο της πόλης.
- Mετέτρεψε το Πνευματικό Kέντρο της πόλης σε αίθουσα ενοικίασης σε φορείς για εκδηλώσεις.
- Δεν ανέλαβε καμμία πρωτοβουλία για την ολοκλήρωση των μεγάλων έργων στο νομό και στην Ήπειρο.
Για ποιο "έργο" μιλάει ο κ. Φίλιος; Ποιο "έργο μηδενίζουμε".
proinoslogos

6 comments:

  1. Αντιγράφουμε από το Facebook κάτι καλό:

    «ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
    Τα Γιάννενα χρειάζονται τον φρέσκο αέρα της δημιουργικής ανανέωσης κι όχι τη μπόχα του παρελθόντος, που κουβαλάνε οι παιδαριογέροντες της «ενωμένης» αντιπολίτευσης.»
    Ανάργυρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρήκαμε κι άλλο ένα επίσης καλό:

    «ΙΩΑΝΝΙΝΑ:ΔΗΜΟΤΙΚΈΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
    «Εναν καλό Δήμαρχο τον αλλάζουμε με έναν καλύτερο και ΟΧΙ με έναν χειρότερο».
    Αυτό το απλό δεν γνωρίζουν κάποιοι που προωθούν τους: τον Εβραίο Μωϋσή και τον επί 5 τετραετίες αποτυχόντα Φίλιο.
    Κουράζονται στα χαμένα.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε 1:07 μμ.
    Βεβαίως τα δημόσια πρόσωπα υπόκεινται σε δημόσια κριτική, αλλά εφόσον εσύ αποφάσισες να την εκφράσεις με αναστροφή του πεπτικού σου συστήματος, δεν πρόκειται να την ανεχθώ.
    Αν νομίζεις ότι ο παρών χώρος είναι "πεζοδρομιακό στέκι", κάνεις λάθος.
    Αν θέλεις να ..."κράξεις" - όπως λες - οποιονδήποτε, πήγαινε απέναντι από το ρολόι της πλατείας και κάνε ότι γουστάρεις.
    Εδώ θα πρέπει να είσαι "κύριος" (αν γνωρίζεις τη λέξη), διαφορετικά θα πρέπει να σου πω ότι δεν πρόκειται να σε χάσω από το "μέτρο" αν ξαφνικά μού λείψεις από το ιστολόγιο.
    Το παρόν ιστολόγιο φιλοξενεί αναγνώστες και όχι ..."πελάτες".
    Αν νιώθεις ως "πελάτης", υπάρχουν αλλού "οίκοι" που μπορούν να σε δεχθούν με ανοιχτές αγκάλες.
    Έγινα αντιληπτός;

    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ. ΔΕΝ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΔΙΕΓΡΑΨΕΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΛΙΓΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ. ΟΦΕΙΛΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΣΕ ΣΥΓΧΑΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΣ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ 1>07 Μ.Μ. ΑΥΤΗ Η ΣΤΑΣΗ ΣΕ ΤΙΜΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΜΈΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΕΜΜΟΝΗ ΤΟΥ ΦΙΛΙΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΤΣΙΤΩΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΡΥΒΕΙ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ, 65 ΧΡΟΝΩΝ.
    ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ. Ο ΦΙΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ. ΠΆΝΤΩΣ ΤΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΡΕΖΙΛΕΨΕ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΣΤΗ ΓΙΑΝΝΙΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΙΚΡΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ.
    ΒΕΒΑΊΩΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΝΙΛΑ.
    «Ντίνος, Νίκος, Μίμης, Ορέστης, Ανάργυρος, Φίλιππας, και άλλα 4 ακόμη πτώματα»·

    ΑπάντησηΔιαγραφή