Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Μια χαρά τα είπε ο νέος Γραμματέας της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ Δημ. Παπαγεωργίου

Τα καθήκοντά του ανέλαβε επίσημα ο νέος γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Παπαγεωργίου, σε μια συγκυρία αρκετά κρίσιμη.
Ο νέος γραμματέας που αντικατέστησε τον παραιτηθέντα Χρυσόστομο Βούζα, μετά την επεξηγηματική απόφαση της Επιτροπής Τήρησης Καταστατικού και Πιστοποίησης του κόμματος, είπε αρκετά πράγματα που θα… σηκώσουν κουβέντα.
Πρώτον, ότι η οργάνωση του ΠΑΣΟΚ είναι απαξιωμένη και ότι χρειάζεται «νέο πνεύμα» και
δεύτερον, ότι πρέπει το κόμμα να προβάλει τις δικές του πολιτικές «οι οποίες θα είναι πέρα και έξω από τις πολιτικές του μνημονίου».
Ο κ. Παπαγεωργίου ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος ανέλαβε τα καθήκοντα σε μια δύσκολη περίοδο, γιατί «έτσι έχει συνηθίσει να κάνει» και τόνισε ότι δεν βρίσκεται εκεί "για να βρει ...δουλειά ή να χρησιμοποιήσει τη θέση για οποιονδήποτε άλλο λόγο".
Περιγράφοντας την αποστολή του, ο κ. Παπαγεωργίου είπε πως "όφειλα να αποδεχθώ τη θέση για τους ανθρώπους που με ψήφισαν και γι αυτούς που δεν με ψήφισαν. Θα προσπαθήσω να συνεισφέρω με τις δυνάμεις μου στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας του ΠΑΣΟΚ και της οργάνωσής του". Όσο για τους πολιτικούς στόχους, αναφέρθηκε στις αυτοδιοικητικές εκλογές και στο σχέδιο «Καλλικράτης», αναφέροντας ότι πρέπει να αξιοποιηθεί η ευκαιρία που προσφέρει στην κοινωνία.
Για το δήμο Ιωαννιτών, ο κ. Παπαγεωργίου ξεκαθάρισε ότι δεν συντρέχει θέμα λόγω της εγκυκλίου που έφτασε στις νομαρχιακές επιτροπές την περασμένη Τετάρτη.
"Το ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά και πρέπει να αναγνωριστεί αυτό, έχοντας υπόψη τον καθαρά αυτοδιοικητικό χαρακτήρα των εκλογών, επέλεξε να λειτουργήσει αυτοδιοικητικά, να σεβαστεί τη μεγάλη και επίπονη εργασία της συνένωσης της μεγάλης παράταξης στα Γιάννενα και να αφήσει να επιλέξει τον υποψήφιο. Αυτό έχει δρομολογηθεί. Η παράταξη δουλεύει το πρόγραμμά και τους συνδυασμούς της. Το ΠΑΣΟΚ, ανάλογα με το σχεδιασμό που έχει πανελλαδικά, θα έρθει σε κάποια φάση για να επικυρώσει αυτή την υπόθεση" είπε ο κ. Παπαγεωργίου.
Για τους υπόλοιπους δήμους ωστόσο, θα αναζητηθούν οι «συναινετικές λύσεις» όπως είπε.«Στους λοιπούς δήμους του νομού υπάρχει διαδικασία σε εξέλιξη. Θα υπάρξει νέος κύκλος διαβουλεύσεων, θα προταθούν οι συναινετικές λύσεις. Το ΠΑΣΟΚ έχει τους μηχανισμούς και τους τρόπους σεβασμού των απόψεων. Είτε με προκριματικές εκλογές, είτε με δημοσκοπήσεις, είναι έτοιμο να καθορίσει τις προτεραιότητές του και τις επιλογές του στους υποψηφίους δημάρχους» συμπλήρωσε.

«Άλλη πολιτική»
Όσο για το κεντρικό πολιτικό στίγμα, ο κ. Παπαγεωργίου έδωσε το σύνθημα για ανάδειξη των πολιτικών «αξιών, αρχών και αντίστοιχων με την ιδεολογική κατεύθυνση του ΠΑΣΟΚ, πέρα και έξω από τις πολιτικές του μνημονίου». Αναγνώρισε ότι η εποχή είναι δύσκολη και ότι τα κόμματα απαξιώνονται. Εξέφρασε πάντως και την αισιοδοξία ότι από αυτή την υπόθεση θα υπάρξει ανασυγκρότηση του κράτους «που θα είναι πιο αποτελεσματικό και κοινωνικό».
"Οφείλουμε να στηρίξουμε μέλη και ψηφοφόρους, να δώσουμε όραμα ότι μπορούμε να συνεισφέρουμε και να ακούγεται ο λόγος τους, κυρίως για τα τοπικά πράγματα" είπε ο κ. Παπαγεωργίου.

Τι λέει η περιβόητη εγκύκλιος
Η εγκύκλιος με ημερομηνία της περασμένης Τετάρτης, που στάλθηκε σε όλες τις νομαρχιακές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ, έχει επτά σημεία και αναφέρεται στην ανάδειξη υποψηφίων δημάρχων σε 40 περίπου δήμους σε όλη τη χώρα. Από αυτούς, σύμφωνα με το νέο γραμματέα της νομαρχιακής Ιωαννίνων, εξαιρείται ο δήμος Ιωαννιτών, ενώ με άλλη απόφαση της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφίων (Ε.Α.Υ.) θα οριστούν οι ημερομηνίες διεξαγωγής των προκριματικών εκλογών. Οι υποψηφιότητες υποβάλλονται εγγράφως έως και 5 ημέρες μετά την ανακοίνωση των προκριματικών εκλογών και υποψήφιοι μπορεί να είναι όσοι έχουν ήδη υποβάλλει υποψηφιότητα και έχουν συμμετάσχει στις μέχρι τώρα διαδικασίες αξιολόγησης.
agon

1 comments:

  1. Το νέο που ευαγγελίζεται ο νέος Γραμματεας είναι η στήριξη Φίλιου. Και δεν ντρέπεται, φυσικά.
    Γειά σου ρε Μητσάρα κι εγώ που νόμιζα πως είσαι άλλος.
    Τελικά τον Βούζα μήπως τον φαγατε, επειδή είχε πει αυτό που η κοινωνία λέει ότι δηλ οι Φίλιος και Μελανίδης έχουν τελειώσει και έχουν ξεπερασθεί·
    Κουβιλιανίτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή