Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Έρχεται "θερμό" Φθινόπωρο.!

Θέσεις μάχης, προαναγγέλλοντας "θερμό" απεργιακό φθινόπωρο, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική που τους έχει οδηγήσει σε κατάσταση ένδειας, μη δυνάμενοι να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους, παίρνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, μετά και τη χθεσινή άκαρπη συνάντηση της συνδικαλιστικής τους ηγεσίας με τους υπουργούς Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση και Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα, που έφυγαν με "άδεια χέρια" από τη συνάντηση, διεμήνυσαν στους δύο υπουργούς ότι δρομολογούν από τις 11 Σεπτεμβρίου σειρά δυναμικών κινητοποιήσεων, προκειμένου να αποτρέψουν την απώλεια των τελευταίων κεκτημένων τους.
Κορύφωση του απεργιακού τους αγώνα θα είναι η 28η Σεπτεμβρίου οπότε θα πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για την αφαίμαξη του εισοδήματος των Ελλήνων και όχι μόνο δημοσίων υπαλλήλων.
Η αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ έθεσε στους κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Ραγκούση το θέμα της άμεσης εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου, ενώ δήλωσε πως δεν αποδέχεται τη σύναψη κλαδικών μισθολογίων που διαχωρίζει το προσωπικό του Δημοσίου σε "πατρικίους" και "πληβείους" όσον αφορά το ύψος των μηνιαίων αποδοχών.
Παράλληλα ζήτησε, και στο σημείο αυτό επέμεναν τα μέλη της, να δεσμευθούν οι δύο υπουργοί για επαναφορά, το συντομότερο δυνατόν, του 13ου και 14ου μισθού, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δεχτούν περαιτέρω μείωση των απολαβών που λαμβάνουν οι υπηρετούντες σε όλο το φάσμα της Δημόσιας Διοίκησης.
Οι συνδικαλιστές έκρουσαν μάλιστα και τον "κώδωνα του κινδύνου" για το μπάχαλο που θα συμβεί στον δημόσιο τομέα στους επόμενους μήνες λόγω του "Καλλικράτη" και των αθρόων συνταξιοδοτήσεων υπαλλήλων.
Οπως τόνισαν, οι αιτήσεις αποχώρησης αυξήθηκαν κατά 150% σε σχέση με άλλες χρονιές, γεγονός που σε συνδυασμό με τις υποχρεωτικές μετατάξεις στους νέους Δήμους που προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών, θα έχει ως αποτέλεσμα να στερηθούν κρίσιμες υπηρεσίες, δηλαδή αυτές που εξυπηρετούν τον πολίτη, πολύτιμο προσωπικό.
Διερμηνεύοντας την έντονη αντίθεση του δημοσιοϋπαλληλικού κόσμου στην άγρια "νεοθατσερική" επίθεση του πασοκικού κατεστημένου στις τσέπες του, το μέλος της ΑΔΕΔΥ Δέσποινα Σπανού δήλωσε ότι "η συνάντηση έγινε για το θεαθήναι, καθώς οι υπουργοί δεν δεσμεύτηκαν για το τίποτε", ενώ όπως πρόσθεσε "οι αποδοχές των υπαλλήλων είναι πολύ χαμηλές και ο πληθωρισμός έχει αυξηθεί κατά πολύ".
Ως συνέπεια όλων αυτών επισήμανε "είναι να μην μπορούν οι δημόσιοι υπάλληλοι να καλύψουν το κόστος ζωής και να αγοράσουν τα βασικά είδη διαβίωσης για αυτούς και τις οικογένειές τους".
Στο ίδιο μήκος κύματος και η στάση του μέλους της ΑΔΕΔΥ Ηλία Δόλγιρα που έκανε λόγο για "οικονομία που βρίσκεται σε αποσάθρωση και διάλυση" και προειδοποίησε την κυβέρνηση με μπαράζ κινητοποιήσεων, πρώτη γεύση των οποίων θα πάρουμε με τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Βελλίδειο Μέγαρο, την ώρα που ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα ανοίγει τις εργασίες της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.
Πάντως από την πλευρά του ο κ. Ραγκούσης προσπάθησε να κατευνάσει τα οξυμένα πνεύματα των συνδικαλιστών, που ήλθον είδον και απήλθον άπρακτοι, διευκρινίζοντας ότι η συνάντηση είχε διερευνητικό χαρακτήρα και ήταν προπαρασκευαστική πριν από την επαφή που θα έχουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ
Bookmark and Share

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου