Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Χάλασε ο κόσμος, κι έχουμε και την απόδειξη.!

Θαυμάσιο το χθεσινό πρωτοσέλιδο της συμπαθεστάτης καθημερινής εφημερίδας "Εστία" (τη γνωρίζουν όλοι όσοι είναι άνω των 70, τη διαβάζουν μερικοί άνω των 80, αλλά εν πάση περιπτώσει ήτο η αρχαιοτέρα και το πάλαι ποτέ εγκυροτέρα αστική συντηρητική εφημερίς).
Ο κεντρικός τίτλος δίνει το σύνθημα: "Ναι στο μνημόνιο, όχι στους φόρους".
Δηλαδή: σκίστε κι άλλο την πλέμπα, δώστε κι άλλες απαλλαγές στις μπίζνες.
Τύφλα να 'χει ο Μίχαλος.
Άμα άρχισε να λαϊκίζει και η Εστία, βράσ' τα χαράλαμπε…
Γράφει μάλιστα στο κυρίως κείμενο ότι "ο συντελεστής φόρου φθάνει στο 45%, όταν σε γειτονικές χώρες είναι μόλις 10%".
Ποιος να το φανταζόταν, ότι η Εστία θα ζήλευε την... Αλβανία, αντί να ζητά μετ’ επιτάσεως ... "να γίνουμε επιτέλους Ευρώπη"!
Όντως, χάλασε ο κόσμος.
Κάντε "κλικ" για πλήρες μέγεθος
remember6may

Bookmark and Share

2 comments:

  1. Ο κοσμος χαλασε επειδη ακριβως η Βλακανοταλιμπανια το τελευταιο κομμουνιστικο παραμορφωμα της Ευρωπης επιμενει ο ιδωτικος τομεας να συντηρει με την υπερμετρη φορολογια μια πανστρατια στρατου κατοχης που ειναι ο δημοσιος τομεας.Οι περισσοτεροι ειναι αχρηστοι στις θεσεις που κατεχουν.Οχι γιατι ειναι αχρηστοι ως παραγωγικες μοναδε. ΑΛΛαεπειδη δεν χρειαζονται και αυτιο εινια Εθνικη ζημια διπλη.Μια γιατι καθονται και δεν προσφερουν ενω τους πληρωνουμε και μια γιατι θα μπορουσαν να παραγουν στον ιδιωτικο τομεα και να κερδιζε η Ελλαδα..Δεν θελει πολυτεχνειο να τι καταλαβη καποιος Αρκει να εχη πουληση στη λαικη καμια ντοματα ή να εχη κανεις λαχειοπωλης..

    Επισης ΕΣΤια διαβαζουν οσοι ακριβως δεν λαικιζουν αλλα επιμενουν να λενε το σωστο κι ας γινονται δυσσαρεστοι.
    Λαικισμος θα ηταν να γραφη και η Εστια τις ανοησιες του Σαμαρ οτι υπαρχει αλλος δρομος οταν ακομη κινδυνεουουμε να χρεοκοπησουμε..και δεν μας δινει δανειο κανεις..
    Ομως απαιτειται στοιχειωδης παιδεια, κρισις, λογικη και εμπειρια ζωης για να μπορουμε να συννεοηθουμε..

    Ιασων
    Εστια διαβαζα απο τοτε που σπουδαζα στο Πολυτεχνειο οπως και σημερα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτός ο δεξιός λαικισμός είναι που εξαφάνισε τις διακριτές αντιθέσεις του συστήματος που βασίζεται στην υγιή ιδιωτική πρωτοβουλία στην Ελλάδα και αυτού που μπερδεύει το άχυρο με το σιτάρι.Διερωτάται ο μεταξύ άλλων ο φίλος σχολιαστής:Να γίνουμε Αλβανία;
    Γιατί δεν προτείνεις τότε να αυξηθούν οι φόροι στο 80% ή στο 90%;Εάν ήταν να λυθούν τα προβλήματα αυτά με την αύξηση των φόρων ή με τον διορισμό όλων των ανέργων στο δημόσιο τότε πραγματικά η Ελλάδα θα ήταν όχι Αλβανία αλλά Ελβετία.Ακριβώς η ανικανότητα η ανοησία και η ιδιοτέλεια είναι που έχουν σπρώξει την συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων των κομμάτων εξουσίας ακόμα και τώρα που ψυχορραγεί το σώμα της πατρίδος μας σε αυτόν τον ξευτιλισμένο λαικισμό.
    Η Εστία για όλους όσους έχουν και τη μικρότερη απαίτηση από τον εαυτό τους ως προς τη σοβαρότητα της προσωπικότητάς τους και τις γνώσεις τους αποτελεί ίσως μοναδικό φωτεινό παράδειγμα πολιτικής σκέψης κρίσης και γνώσης,σε ότι αφορά την πολιτικοοικονομική κατάσταση της χώρας.Αυτό όμως που με τραβάει περισσότερο σαυτήν είναι ότι κάνει δημοσιογραφία και όχι στείρο και δειλό χουλιγκανισμό.Στα ερείπια και τα απομεινάρια της σύγχρονης και διεφθαρμένης Ελλάδας ας ευχόμαστε όλοι ο αρχαιολόγος του μέλλοντος να αναφέρει ότι οι Έλληνες εκτός της Ελευθεροτυπίας του Ελεύθερου τύπου και των άλλων 'ελεύθερων'φυλλάδων υπόδουλων στη βλακεία και στη σκοπιμότητα διάβαζαν και μια εφημερίδα ξεχωριστή.Την Εστία.
    ΙΙΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή