Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Με αίμα βάφτηκαν οι εκλογές στη "δημοκρατία" των Ταλιμπάν.!

Στο 40% εκτιμάται ότι ανήλθε το ποσοστό συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν το Σάββατο στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της ανεξάρτητης εκλογικής επιτροπής, Φαζίλ Αχμαντ Μανάουι.
Σύμφωνα με τον Μανάουι, σε 4.632 εκλογικά τμήματα όπου αναμένονταν τουλάχιστον εννέα εκατομμύρια ψηφοφόροι, μόλις 3,6 εκατομμύρια Αφγανοί προσήλθαν στις κάλπες.
Το ποσοστό συμμετοχής το μεσημέρι κυμαινόταν στο 32%. Συνολικά 1.561 εκλογικά τμήματα από τα 6.835 δεν άνοιξαν, εξαιτίας της έντονης ανησυχίας για θέματα ασφάλειας.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της αποστολής του ΟΗΕ στο Αφγανιστάν Στάφαν ντε Μιστούρα δήλωσε ότι αντλείται ένα "μέτριο αποτέλεσμα" από τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών και ότι η ασφάλεια δεν ήταν επαρκής.
"Η ασφάλεια δεν ήταν επαρκής. Ξέραμε ότι αυτό θα συνέβαινε. Ωστόσο αυτό επηρέασε τη συμμετοχή; είναι το ερώτημα στο οποίο οφείλουμε να απαντήσουμε", πρόσθεσε ο διπλωμάτης του ΟΗΕ υπογραμμίζοντας κυρίως τα προβλήματα που προέκυψαν στο νότο της χώρας, όπου βρίσκονται τα μεγαλύτερα προπύργια των Ταλιμπάν.
Στο μεταξύ, 14 άνθρωποι εκ των οποίων οι 11 πολίτες και οι τρεις αστυνομικοί, σκοτώθηκαν σε επιθέσεις ανταρτών στη διάρκεια των εκλογών, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπεσμιλάχ Μοχαμάντι.
skai
Bookmark and Share

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου