Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Η Δημοκρατία είναι "κατάκτηση" και όχι απλώς "προνόμιο" των ελεύθερων

Μολονοτι είναι οι δευτερες βουλευτικες εκλογες στο Αφγανισταν μετα την πτωσι του ολοκληρωτικου ισλαμικου καθεστωτος των Ταλιμπαν το 2001, ηδη 13 ανθρωποι εχουν δολοφονηθη ενώ οι εγκληματικες επιθεσεις των Ταλιμπαν συνεχιζονται σε μια προσπαθεια εκφοβισμου και αποχης των Αφγανων από τις καλπες.
Ο Αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι ψήφισε νωρίς το πρωί, μία ώρα μετά την έναρξη της ψηφοφορίας, σε σχολείο στο κέντρο της Καμπούλ, κοντά στην προεδρική κατοικία, δηλώνοντας ότι ελπίζει σε ένα υψηλό ποσοστό συμμετοχής στην ψηφοφορία. naftemporiki
"Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει υψηλό ποσοστό συμμετοχής, ότι οι άνθρωποι θα μετακινηθούν και θα ψηφίσουν το άτομο, άντρα ή γυναίκα [που επιθυμούν], χωρίς να υποστούν καμία πίεση", ανέφερε ο Αφγανός πρόεδρος, προσθέτοντας ότι "είναι μία μεγάλη μέρα. Χάρη στο Σύνταγμά μας, ο λαός έχει το δικαίωμα να διαλέξει το κοινοβούλιό".
Βεβαιως το Αφγανισταν δεν θα μπορουσε να αποτελεση εξαιρεσι.
Τα δουλοποιητικα ολοκληρωτικα καθεστωτα του Ισλαμ όπως οι Ταλιμπαν φοβουνται την ελευθερια που αφυπνιζει συνειδησεις και καθιστα τους πολιτες ενεργους και συμμετοχικους με απαιτησεις και διεκδικησεις.
Τα δουλοποιητικα καθεστωτα απαγορευουν την προσβασι στην μορφωσι και την παιδεια για να μπορουν επιβαλλουν τον σκοταδισμο την μονομερια τον φοβο της αγνοιας.
Πραγματικως οι Αφγανοι και οι Αφγανες που σημερα προσπαθουν να ψηφισουν την κυβερνησι τους με δημοκρατικο τροπο είναι αληθινοι μαχητες της ελευθεριας και εχουν ολο τον σεβασμο των ελευθερων ανθρωπων.

Ιάσων
Bookmark and Share

1 comments:

  1. Η δημοκρατια ειναι μια μεγαλη απατη.
    Ειδικα η δικια μας πουστοδημοκρατια...
    Οι δημοκρατες ειναι τα μεγαλυτερα καθαρματα που συρθηκαν ποτε σαυτον τον πλανητη!!!!
    Τσακιστε την πουστοδημοκρατικη τυρανια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή