Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Το πλυντήριο των εξεταστικών βάφτηκε πράσινο...

Πατήστε για μεγέθυνση
Και ύστερα τολμούν από την κυβέρνηση να ζητούν συναίνεση στα όσα επιζήμια έχουν επιφέρει ένα χρόνο τώρα στην ελληνική κοινωνία, κατηγορώντας μάλιστα την αντιπολίτευση ότι δεν συμβάλλει στο… θεάρεστο έργο τους, όταν ουσιαστικά στα μεγάλα σκάνδαλα για τα οποία συνεστήθησαν Εξεταστικές Επιτροπές το πλυντήριο έχει βαφτεί πράσινο...
Η Ελλάδα γελάει με αυτά που παρακολουθεί, διότι όλοι πλέον γνωρίζουν ότι τα αδικήματα έχουν παραγραφεί.
Ηταν γνωστό σε όλους ότι το κάθε κόμμα θα εξέδιδε δικό του πόρισμα για το σκάνδαλο της Siemens. Εξίσου γνωστό είναι στον ελληνικό λαό ποια είναι η κυβέρνηση που ευθύνεται τόσο στην υπόθεση Siemens όσο και στο τεράστιο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, το οποίο για ευνόητους λόγους οι σημερινοί κυβερνώντες έχουν "ξεχάσει".
Ηταν η περίοδος του Κώστα Σημίτη, όταν ο Χάρης Καστανίδης παραιτήθηκε επειδή πρότεινε τη δημιουργία ανεξάρτητης αρχής προμηθειών. Ο τότε πρωθυπουργός του ΠΑΣΟΚ τοποθέτησε στη θέση του τον Τάσο Μαντέλη, με τον οποίο άρχισε εν συνεχεία το μέγα σκάνδαλο της γερμανικής εταιρίας.
Η Νέα Δημοκρατία εκλήθη το 2004 να υλοποιήσει τις ήδη έτοιμες συμβάσεις.
Το ΠΑΣΟΚ, για να κλείσει στόματα, αν και γνώριζε ότι υπήρχε παραγραφή, έστησε την Εξεταστική. Γι’ αυτό και ο Αντώνης Σαμαράς υποστήριξε από την πρώτη στιγμή ότι θα πρέπει να βγουν όλα στο φως. Να μάθουν όλοι την αλήθεια και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Για να μη σπιλωθούν αδίκως υπολήψεις ανθρώπων που δεν έχουν σχέση, αλλά και για να παραδοθούν στην κρίση του ελληνικού λαού οι πραγματικοί φταίχτες.
Εκείνοι που πραγματικά έλαβαν και υλοποίησαν αποφάσεις επιζήμιες για το Ελληνικό Δημόσιο.
Bookmark and Share

1 comments:

  1. Μετά από εκατοντάδες μάρτυρες, χιλιάδες ώρες εξέτασης των στοιχείων και ορυμαγδό παρασκηνιακών διαβουλεύσεων και διεργασιών ως την ύστατη ώρα, η κοινή γνώμη βλέπει το θέατρο του παραλόγου να συνεχίζεται σχετικά με το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο των τελευταίων ετών στη χώρα.

    Η σκοτεινή και απολύτως ομιχλώδης υπόθεση της Siemens, παρά τα πορισματικά αποτελέσματα της εξεταστικής επιτροπής, περισσότερο περιπλέκει την υπόθεση παρά την ξεδιαλύνει.

    Οι πολιτικές ευθύνες που καταλογίζονται σε πράσινους και γαλάζιους πρώην υπουργούς είναι παρωνυχίδα μπροστά στην κοινή διαπίστωση, ότι διεπράχθησαν ογκώδεις ποινικές πράξεις που οδήγησαν αφενός το Δημόσιο στο χάσιμο πακτωλού χρήματος, και αφετέρου το πολιτικό σκηνικό στον βούρκο της μίζας.

    Μόνο και μόνο η διαπίστωση, ότι στο πόρισμα γίνεται λόγος μόνο για πολιτικές ευθύνες και για περαιτέρω διερεύνηση ευθυνών, γενικώς και αορίστως, χωρίς να γίνεται αναφορά στον όρο ποινικές ευθύνες, κατατάσσει την εξεταστική επιτροπή ανακόλουθη και το πόρισμα εξαιρετικά «λίγο» σε σχέση πάντα με το μέγεθος του σκανδάλου. Επίσης, είναι χαρακτηριστικό του πορίσματος η πέραν του δέοντος προσεκτική διατύπωση στους όρους, καθώς αποφεύγεται η αναφορά σε συγκεκριμένα αδικήματα.

    Επίσης, από την αρχική διατύπωση περί «συνέχισης της διερεύνησης της υπόθεσης για τυχόν ποινικές ευθύνες» με παρέμβαση του προέδρου της εξεταστικής, Σήφη Βαλυράκη, αφαιρέθηκε ο επιθετικός προσδιορισμός «ποινικές» και έμεινε μόνον «περαιτέρω τυχόν ευθύνες».

    Πάντως, το ογκώδες πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής αναμένεται να κατατεθεί τη Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής για τα περαιτέρω…

    Το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

    Η κυβερνητική παράταξη στο πόρισμα επιρρίπτει (πάντα) πολιτικές ευθύνες στους πράσινους πρώην υπουργούς Αναστάσιο Μαντέλη, Χρήστο Βερελή, Γιάννο Παπαντωνίου, Νίκο Χριστοδουλάκη και Άκη Τσοχατζόπουλο. Επίσης, επιρρίπτει πολιτικές ευθύνες (και πάλι) στους γαλάζιους πρώην υπουργούς Μιχάλη Λιάπη, Γιώργο Αλογοσκούφη, Γιώργο Βουλγαράκη, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, Βύρωνα Πολύδωρα, Προκόπη Παυλόπουλο και Γιάννη Παπαθανασίου

    http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=242820&cid=6

    ΑπάντησηΔιαγραφή