Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Οι "Μακεδόνες" θα γίνουν ιδιοκτήτες της Χαλκιδικής.!

Πατήστε για μεγέθυνση 
Προκλητικό δημοσίευμα που φέρνει στο φως ξανά τις σοβινιστικές διαθέσεις των Σκποπιανών φιλοξενεί από χθές σήμερα η εφημερίδα "Ντνέβνικ" των Σκοπίων.
"Οι "Μακεδόνες" θα γίνουν ιδιοκτήτες της Χαλκιδικής", αναφέρει το προκλητικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας, παρουσιάζοντας το νέο νόμο για αγορά ακινήτων σε παραμεθόριες περιοχές της χώρας μας.
"Η Ελλάδα έχει αλλάξει το νόμο που απαγόρευε την αγορά ακινήτου στη Βόρεια Ελλάδα, σημειώνει η εφημερίδα 'Ντνέβνικ'.
Ο σχετικός νόμος δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 22 Ιουνίου 2011 και επιτρέπει σε πολίτες που ζουν σε ένα κράτος που δεν είναι μέλος της ΕΕ να έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν ακίνητο για λογαριασμό τους, κάτι το οποίο μέχρι σήμερα ήταν αδύνατο.
Αυτό σημαίνει ότι Σκοπιανοί πολίτες μπορούν πλέον να αγοράζουν ελεύθερα για λογαριασμό τους περιουσία στο τμήμα της "Μακεδονίας του Αιγαίου", κυρίως στη Χαλκιδική, όπου υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και στη Θεσσαλονίκη", υπογραμμίζει στο προκλητικό δημοσίευμά της η σκοπιανή εφημερίδα.
Ο επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας της ΠΓΔΜ στη Θεσσαλονίκη, Τόμισλαβ Ντιμιτρόφσκι, δήλωσε ότι ο νόμος άλλαξε με πρωτοβουλία του πρώην υπουργού Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου και δεν ισχύει η απαγόρευση για την αγορά ακινήτων στις λεγόμενες παραμεθόριες περιοχές.
Υπενθυμίζεται ότι ο παλιός νόμος δεν επέτρεπε σε πολίτες από χώρες εκτός ΕΕ να αγοράζουν ιδιοκτησία καθώς για κάτι τέτοιο χρειάζονταν άδεια από το Υπουργείο Άμυνας.
Bookmark and Share

1 comments: