Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Εντός Pasok πρέπει να αναζητήσει ο GAP τους εκτροπείς.!

Μια, εκ προοιμίου διευκρίνιση: Οι Ελληνες Αριστεροί και Κομμουνιστές ούτε χλευάζουν, ούτε λοιδορούν και ούτε προπηλακίζουν τους πολιτικούς και ταξικούς αντιπάλους τους. 
Αντιθέτως: Αγωνίζονται να ανατρέψουν την πολιτική τους και το καθεστώς που υπηρετούν. Επίσης, οι Αριστεροί και Κομμουνιστές δεν πυρπολούν και δεν καταστρέφουν τα όποια επιτεύγματα του καπιταλισμού. 
Αντιθέτως: Αγωνίζονται να αποδοθούν στους πραγματικούς ιδιοκτήτες τους, στους Λαούς!
Άρα, ανάμεσα στους οπαδούς του θα πρέπει να αναζητήσει ο κ. Γ. Παπανδρέου εκείνους που αποδοκιμάζουν και προπηλακίζουν τα στελέχη της κυβέρνησής του και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του.
Ανάμεσα, δηλαδή, σε εκείνους που επί 30 χρόνια σίτιζε το ΠΑΣΟΚ δωρεάν και πλουσιοπάροχα στο κρατικό πρυτανείο. Και οι οποίοι, τώρα που χάνουν τις προνομίες τους, συμπεριφέρονται ως προδομένες και απατημένες ερωμένες.
Και αυτή είναι η αιτία που με κατάπληξη άκουσαν οι περισσότεροι Ελληνες, και ειδικά οι Αριστεροί και Κομμουνιστές, τον κ. Γ. Παπανδρέου να κάνει δημοσίως λόγο για επικίνδυνες και ανελεύθερες πρακτικές οι οποίες "μπορεί να οδηγήσουν σε αντιδημοκρατική εκτροπή"!
Διότι ο κίνδυνος αντιδημοκρατικής εκτροπής δεν προέρχεται και δεν μπορεί να προέλθει από τους βολεμένους οπαδούς του που ξεβολεύτηκαν (οι βολεψίες, άλλωστε, δεν προσφέρονται για επαναστάσεις και αντεπαναστάσεις), αλλά από την πολιτική της κυβέρνησής του, η οποία ανέτρεψε ήδη τις περιώνυμες "Τέσσαρες Ελευθερίες" (αστικοδημοκρατικές και οι τέσσαρες), ενός επιφανούς τέκνου της Βορειοαμερικανικής Συμπολιτείας, – του Προέδρου Ρούζβελτ
:
  1. Την «Ελευθερία από φόβο»…
  2. Την «Ελευθερία από ανάγκη»…
  3. Την «Ελευθερία από αρρώστια»… Και,
  4. Την «Ελευθερία από αμορφωσιά»!
Α. Σήμερα οι Ελληνίδες και οι Ελληνες δεν είναι «Ελεύθεροι από φόβο»: Οι εργαζόμενοι φοβούνται για τη δουλειά τους. Οι άνεργοι φοβούνται ότι δεν θα βρουν εργασία. Οι απόμαχοι ότι θα μειωθούν και άλλο οι συντάξεις τους, οι καταθέτες για τις καταθέσεις τους και όλοι οι πολίτες για τα παιδιά τους…
Β. Σήμερα οι Ελληνίδες και οι Ελληνες δεν είναι «Ελεύθεροι από ανάγκη»: Αλλοι αντιμετωπίζουν εξαθλίωση, άλλοι την έσχατη ένδεια, άλλοι πείνα, άλλοι ανασφάλεια, άλλοι χρέη που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν και άλλοι προσπαθούν να επιβιώσουν δανειζόμενοι μικροποσά από φίλους και συγγενείς…
Γ. Σήμερα οι Ελληνίδες και οι Ελληνες δεν είναι «Ελεύθεροι από αρρώστια». Τρέμουν και στο παραμικρό κρυολόγημα, διότι πρέπει να έχουν συνεχώς το χέρι στην τσέπη (άδεια, κατά κανόνα!) και διότι φοβούνται μήπως τα κυκλώματα τους κάνουν πάσα στην πάσα…
Δ. Οι Ελληνίδες και οι Ελληνες, πιστεύοντας ότι «η καλή μέρα φαίνεται από την αυγή», φοβούνται ότι από αύριο ή μεθαύριο δεν θα είναι «Ελεύθεροι και από αμορφωσιά». Διότι βλέπουν τον χώρο της Παιδείας ανάστατο!
Συγκεφαλαιώνουμε: Ο κ. Γ. Παπανδρέου, με λίγη καλή θέληση, μπορεί να αντιληφθεί:

  1. Ότι τα κρούσματα προπηλακισμών, στη συντριπτική πλειοψηφία τους, προέρχονται από τον κομματικό στρατό του. Και 
  2. Ότι την αντιδημοκρατική εκτροπή την ξεκίνησε και τη συνεχίζει ο ίδιος και η κυβέρνησή του! 
Χρήστος Θεοχαράτος
Bookmark and Share

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου