Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Κυβέρνηση ή Θέατρο;

Ο Γκαίτε έλεγε, ότι το ψεύδος, σαν βέλος από το Θεό, γυρίζει και πληγώνει τον τοξότη. 
Ο κ. πρωθυπουργός ως βάση του πολιτικού του λόγου έχει το ψεύδος και ως χαρακτηριστικό της κυβερνήσεώς του τις απομιμήσεις θεατρικών παραστάσεων. Καλεί και προβάλλει τηλεοπτικώς Υπουργικά Συμβούλια με διαφόρους... προσκεκλημένους, όπως τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, τους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων, τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ.ά., ενώ συγκαλεί υπουργικά συμβούλια εκτός πρωτευούσης.
Στο πλαίσιο των θεατρικών παραστάσεών του συνεκρότησε άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο στη Θεσσαλονίκη, δια του οποίου επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό με τα έξοδα ταξιδίου και εκτός έδρας αποζημιώσεων όλων των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου και των συνοδειών τους. Ωσάν να μην αρκούσε η δαπάνη κάποιων εκατομμυρίων για την μεταφορά, διατροφή και εκτός έδρας αποζημίωση οκτώ χιλιάδων αστυνομικών, την οποία δημοτικός παράγων της Θεσσαλονίκης απετίμησε τηλεοπτικώς σε δέκα εκατομμύρια.
Οι αρμόδιοι υπουργοί (κ.κ.: Βενιζέλος, Ρέππας, Χρυσοχοΐδης και Κουτρουμάνος) παρίσταντο κατά την συνέντευξη του πρωθυπουργού προς δημοσιογράφους και απαντούσαν αντί τούτου στα ερωτήματά τους. Είναι αξιομνημόνευτο το γεγονός, ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης κατηγόρησε τους Έλληνες Εφοπλιστές, ότι προσφέρουν στη χώρα μικρότερη προστιθέμενη αξία, σε σύγκριση με αυτή των συναδέλφων τους άλλων χωρών, διετύπωσε δε έκκληση προς αυτούς να βοηθήσουν την πατρίδα τους.
Λησμόνησε όμως ότι οι Έλληνες εφοπλιστές ζήτησαν από την κυβέρνηση το απλούστερο και πλέον φυσικό να επανιδρυθεί το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, εις το οποίο θα έπρεπε να υπαχθεί και το Λιμενικό Σώμα. Ο κ. Παπανδρέου όμως πεισματωδώς καταργήσας το άνω υπουργείο, που σημαίνει υποβάθμιση της αξίας και σημασίας της ελληνικής Ναυτιλίας, επιμένει να αρνείται την επανίδρυση τούτου – οι υπηρεσίες του οποίου υπήχθησαν σε άλλο υπουργείο – καίτοι αυτή θα εξυπηρετούσε τους Έλληνες πλοιοκτήτες και θα αναγνώριζε την προσφορά της Ναυτιλίας στην εθνική οικονομία.
Η κυβέρνηση, αγνοούσα την οικονομική πραγματικότητα των Ελλήνων απεφάσισε να επιβάλλει νέο φόρο ακίνητης περιουσίας έως 10%, εις όλους τους ιδιοκτήτες της, ανεξαρτήτως του αν η περιουσία αυτή έχει εισόδημα ή είναι απρόσοδος. Απαιτεί δε το φόρο και από εκείνους, στους οποίους περιέκοψε μισθούς και συντάξεις. Φαίνεται ότι οι κυβερνώντες νομοθετούν στο πόδι ή ζουν σε άλλη χώρα.
Oταν ο πρωθυπουργός, κατά τον τύπο, δαπανά 3.500 ευρώ για την αγορά ενός κανό, με το οποίο διέσχισε τις ελληνικές θάλασσες το καλοκαίρι, έχει τώρα την αξίωση από αυτούς που έχουν μισθούς και συντάξεις 500 και 600 ευρώ να πληρώσουν και φόρο ακίνητης περιουσίας;
Ο κ. Παπανδρέου ομιλών προς την κοινοβουλευτική του ομάδα, προ της μεταβάσεώς του στην Έκθεση Θεσσαλονίκης, καυχήθηκε πως η Ελλάς απέκτησε τώρα φωνή και κύρος στην Ευρώπη και όλον τον κόσμο και ότι ουδείς πλέον δύναται να επηρεάσει την πολιτική της! Είναι άξιο απορίας πώς αποτολμά να υποστηρίξει τα αντίθετα της αληθείας και μάλιστα χειροκροτούμενος από όλα τα εις την πρώτη σειρά καθήμενα και ανεγερθέντα στελέχη του.
Η σημερινή κυβέρνηση είναι η χειροτέρα από όλες τις άλλες του παρελθόντος. Επέτυχε δια ανοήτων δηλώσεων μελών της σε διάφορα φόρα του εξωτερικού την αύξηση των spreads από 250 σε 3.200 ευρώ, την απόσυρση από ελληνικές τράπεζες και τη μεταφορά τους σε τράπεζες του εξωτερικού όλων των αποταμιεύσεων των εχόντων και την μη αναστρέψιμη ύφεση της οικονομίας, δια της εγκληματικής μειώσεως μισθών και ημερομισθίων σε επίπεδα της Βουλγαρίας, επί εποχής σταλινισμού.
Οι κυβερνώντες αφού κατασπατάλησαν τα χρήματα που εισέπραξαν από τις περικοπές μισθών και συντάξεων σε ποσοστό 20%, για να προσλάβουν ειδικούς συμβούλους και υπαλλήλους, ήδη καταφεύγουν σε πρόσθετη φορολογία της ακινήτου περιουσίας. Και τούτο διότι οι εκπρόσωποι της τρόικας διαπίστωσαν ότι παρά την άνω περικοπή μισθών και συντάξεων οι δαπάνες του δημοσίου μειώθηκαν μόνο κατά 4%. Έτσι διαπιστώθηκε η πρόσληψη ειδικών συμβούλων και υπαλλήλων. Οι Ευρωπαίοι έχουν πλέον αντιληφθεί ότι οι κυβερνώντες εμπαίζουν, όχι μόνο τον ελληνικό λαό, αλλά και αυτούς.
Στη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη ένας δημοσιογράφος ρώτησε τί απαντά επί της κατηγορίας δημοσιεύματος αυστριακής εφημερίδος ότι το περιβάλλον του απεκόμισε οφέλη 22 περίπου δις από την εκμετάλλευση των CDS. Ο κ. πρωθυπουργός απήντησε ότι αγνοεί την λειτουργία τούτων, αν και έχει γραφεί εις τον τύπο ότι οιαδήποτε δήλωση σε βάρος της οικονομίας της χώρας επηρεάζει την κερδοσκοπία δια των CDS (Ασφαλίστρων κατά του κινδύνου χρεοκοπίας). Ζήτησε μάλιστα από τους Έλληνες εισαγγελείς και δικαστές να προστατεύσουν τους πολιτικούς από τις συκοφαντίες.
Λησμόνησε προφανώς ότι η συκοφαντία διώκεται στην Ελλάδα κατ΄ έγκληση και αν ακόμη στρέφεται κατά μελών της κυβερνήσεως, μετά την κατάργηση του εγκλήματος της «περιυβρίσεως αρχής» από προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Έκτοτε για τη δίωξη οιουδήποτε συκοφάντη στην Ελλάδα απαιτείται υποβολή μηνύσεως και κατάθεση παραβόλου 150 ευρώ, μετά την τελευταία τροποποίηση του κ. Καστανίδη.
Η απορία είναι γιατί ο κ. πρωθυπουργός δεν προασπίζει την τιμή του με κατάθεση σχετικής μηνύσεως ή αγωγής χρηματικής ικανοποιήσεως λόγω ηθικής βλάβης ενώπιον των Δικαστηρίων της Αυστρίας, όπως έπραξε ο κ. Τσοχατζόπουλος για δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel εις βάρος του, δια το οποίο και εισέπραξε χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης.
Ξεχνά ο κ. πρωθυπουργός ότι αυτός πρώτος συκοφάντησε τους Έλληνες με όσα είπε εις βάρος τους, αλλά και με την σύγκληση συσκέψεως υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την αντιμετώπιση της διαφθοράς των Ελλήνων! Με όσα έλεγε κατά τούτων, έπεισε την κ. Μέρκελ για την ανευθυνότητα των Ελλήνων, με συνέπεια να δημιουργηθεί με δηλώσεις της δυσμενές κλίμα στον γερμανικό λαό εις βάρος τους. Είναι τόση δε η αντίδραση των Γερμανών εναντίον της βοηθείας προς την Ελλάδα, ώστε το κόμμα που συμπράττει με την κ. Μέρκελ να αρνείται αυτήν, μέχρι του σημείου να απειλείται διάσπαση του κυβερνητικού συνασπισμού.
Ολα αυτά βέβαια είναι συνέπεια του γεγονότος ότι οι κυβερνήσεις των λαών της Ευρώπης περιήλθαν εις χείρας νέων πολιτικών, απείρων και απερισκέπτων, με συνέπεια να φθάσουμε εδώ που εφθάσαμε. Όταν εις αυτές συμμετείχαν ο Τσώρτσιλ, ο Ντε Γκώλ, ο Αντενάουερ και άλλοι πεπειραμένοι πολιτικοί, η Ευρώπη είχε ανοδική πορεία. Όταν τους αντικατέστησαν οι άπειροι και απερίσκεπτοι 40ντάρηδες, άρχισε η πτώση της Ευρώπης.
Μήπως και στην Ελλάδα το κακό δεν άρχισε από τότε που ο κ. Καραμανλής ο νεώτερος είπε πως θα κυβερνήσει με τους ανθρώπους της γενιάς τους; Αυτοί δεν μας γνώρισαν τους «κουμπάρους» και όλα τα άλλα φθοροποιά γεγονότα, που ακολούθησαν; Το ίδιο δεν γίνεται σήμερα με τον άπειρο πρωθυπουργό μας, για τον οποίο ισχύει, κατά παράφραση, αυτό που είχε πει ο αείμνηστος πάππος του για τον σοφό Παναγιώτη Κανελλόπουλο: Ο Γιωργάκης ουδέποτε θα γίνει Γεώργιος!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου