Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Το Δ’ Ράιχ και οι 'Ελληνες

Η ελληνική κοινωνία αισθάνεται τόση προσβολή και τόση οργή από την απαξιωτική στάση του Βερολίνου απέναντι στην Ελλάδα, ώστε στους κόλπους της διογκώνεται ένα αντιγερμανικό μέτωπο - πιο μαζικό και από εκείνο της περιόδου 1941-1944.
Αυτό καταγράφει έρευνα που διενήργησε η εταιρεία VPRC για λογαριασμό του περιοδικού «Επίκαιρα», με αντικείμενο την ανίχνευση των αισθημάτων του ελληνικού Λαού απέναντι στη Γερμανία και την πολιτική της.
Πέντε μόνο ενδεικτικοί αριθμοί:...
  1. Το 87% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Ελλάδα οφείλει να διεκδικήσει με όλους τους τρόπους την πληρωμή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, που έλαβε ετσιθελικά το Γ’ Ράιχ από τους λιμοκτονούντες Έλληνες.
  2. Το 81% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η Γερμανία, με την ασκούμενη πολιτική της, προσπαθεί να γίνει επικυρίαρχος στην Ευρώπη, ώστε να κατορθώσει με την οικονομία όσα δεν κατόρθωσε με τα κανόνια.
  3. Το 80% των ερωτηθέντων εξέφρασαν αρνητικά αισθήματα για τη Γερμανία. Δηλαδή οργή, απογοήτευση, φόβο και άλλες υποψίες - συναισθήματα που υποβαθμίζουν την «εταιρική σχέση» με σχέση καταπιεσμένου υποτελούς.
  4. Το 79% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι ο ρόλος της Γερμανίας στην Ε.Ε. και στην Ευρωζώνη είναι αρνητικός (και αντιευρωπαϊκός), διότι φροντίζει μόνο για τα γερμανικά συμφέροντα, εις βάρος των ευρωπαϊκών. Και, 
  5. Το 77% των ερωτηθέντων συμφωνεί με τον χαρακτηρισμό περί «Δ’ Ράιχ» διότι βλέπει παντού τη γερμανική επικυριαρχία και αλαζονεία - στην Ελλάδα, στην Ισπανία, στην Ιταλία, στην Πορτογαλία, ακόμη και στη… Γαλλία.
Όλα αυτά τα ευρήματα της έρευνας θορύβησαν καταφανώς τη μεγαλύτερη οικονομική εφημερίδα της Γερμανίας - τη «Χαντελέμπλαστ». Η οποία και σημείωσε: «Πριν από 6 χρόνια το 78% των Ελλήνων περιέγραφε τη Γερμανία ως "ιδιαιτέρως συμπαθή χώρα"». Και εξηγεί: «Το επιβληθέν πρόγραμμα λιτότητας επί της υπερχρεωμένης Ελλάδας αφήνει πίσω του βαθιά ίχνη στη σχέση ανάμεσα σε Έλληνες και Γερμανούς»!
Είναι φανερό ότι οι ιθύνοντες τη Γερμανία πίστευαν πως τα διάφορα δημοσιεύματα και κρούσματα αντιγερμανισμού στην Ελλάδα ήταν περιστασιακά. Και ότι γρήγορα θα υποχωρήσουν. Και ούτε για μια στιγμή δεν υπολόγισαν την περηφάνια ενός Λαού που συνεχώς πρόσβαλλαν και συνεχώς ταπείνωναν - λες και ήταν υπαίτιος ο ίδιος για το κατάντημα της Ελλάδας και όχι οι ανάξιοι πολιτικοί του και συνεργάτες των Γερμανών.
Φυσικά, οι ελληνογερμανικές σχέσεις θα χειροτερέψουν, διότι το πρόγραμμα το οποίο επέβαλαν στον ελληνικό Λαό είναι ανεφάρμοστο, βάρβαρο και πρωτάκουστο: Κανένας Λαός κατά το ένα τρίτο άνεργος και με τις μισές αποδοχές δεν δύναται να πληρώνει υπερδιπλάσιους φόρους.
Και το πρόγραμμα αυτό θα ανατραπεί και θα πεθάνει μέσα στο 2012, όχι μόνο επειδή δεν το θέλει ο ελληνικός Λαός, αλλά διότι δεν έχει χρήματα να πληρώσει.
Και επειδή ουδείς υποχρεούται εις τα αδύνατα, το μόνο που μένει είναι να αλλάξει το Βερολίνο πολιτική. Και όσο το γρηγορότερο, τόσο καλύτερα!

Χρήστος Θεοχαράτος

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου