Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Γλέζος: Ο γιαλαντζί ..."ήρωας"

Με αφορμή αυτή (εδώ) την ανάρτησή μας, φίλος αναγνώστης μάς έστειλε το παρακάτω mail:
Ο κ. Μ. Γλέζος είναι ένας "υπερτιμημένος" γιαλαντζί ήρωας, ο οποίος απέκτησε "φήμη" κατά δήλωση δική του και μόνο, ότι έκανε δηλαδή κάποιο "ανδραγάθημα" το οποίο δεν επιβεβαιώνεται ούτε διασταυρώνεται από κάποια άλλη πηγή. Η μαρτυρία του είναι ψεύτικη για τους εξής λόγους....
  1. Τον καιρό της υποτιθέμενης πράξης (31-5-1941) στον ιερό βράχο της Ακροπόλεως κυμάτιζαν 3 σημαίες, Η χιτλερική, η Ιταλική και τιμής ένεκεν για την ηρωϊκή αντίσταση του Ελληνικού Λαού και την θυσία του Κ. Κουκίδη και η Ελληνική. Αν εκλάπη η χιτλερική γιατί αγνοήθηκε η Ιταλική που ειρρήσθω εν παρόδω "κυμάτιζε" και αυτή ελέω της χιτλερικής κατάκτησης;;; 
  2. Μετά την δύση του ηλίου, όλοι οι στρατοί του κόσμου (πλην του Βρεττανικού επειδή κατά την βρεττανική εκδοχή ο ήλιος δεν έδυε ποτέ στην βρεττανική αυτοκρατορία), έκαναν υποστολή της σημαίας των. Άρα καμιά σημαία δεν "κυμάτιζε" εκείνο το βράδυ στον βράχο της Ακροπόλεως. 
  3. Καμιά επίσημη γερμανο-χιτλερική αναφορά η πηγή δεν αναφέρει το συμβάν. 
  4. Ουδέποτε επιχειρήθηκε μετά την απελευθέρωση (δεν είχαν περάσει δα και πολλά χρόνια από το γεγονός) η ανάνηψη της χιτλερικής σημαίας από το σπήλαιο της Αγραύλου που ισχυρίστηκε ο κ. Γλέζος ότι έριξε την σημαία μετά την αρπαγή της για να πιστοποιηθεί το γεγονός. 
  5. Τέλος, αν υποθέσουμε ότι το συμβάν έγινε όπως το περιγράφει (μόνο) ο κ. Γλέζος, τότε την πράξη δεν την έκανε σαν "αριστερός" διότι τότε οι Σοβιετικοί ήταν ακόμη σύμμαχοι με τους Ναζί οπότε δεν συνέτρεχαν λόγοι για έναν αριστερό (αν ήταν αριστερός το πρώην στέλεχος της ΕΟΝ Γλέζος) να προβεί σε τέτοια πράξη. Εκτός και αν τα αισθήματα φιλοπατρίας που είχε εμπνεύσει ο αείμνητος Μεταξάς ήταν ακόμα νωπά για τον κ. Γλέζο. Ο δε μακαρίτης Λάκης Σάντας ουδέποτε επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του κ. Γλέζου τηρώντας μέχρι τέλους της ζωής του μια "περίεργη" σιωπή πάνω στο θέμα. Και ενώ ο Γλέζος "ευνοήθηκε" σαν (δήθεν) αντιστασιακός, ο μακαρίτης ο Σάντας, ουδέποτε προβλήθηκε από το σύστημα. Ο κ. Γλέζος πάντα αποζητούσε την "δημοσιότητα" με οποιοδήποτε κόστος, γι' αυτό δεν είχε ποτέ ενδοιασμό να βρεθεί από τις τάξεις της ΕΟΝ στην "υποστήρηξη" του Χότζα, ή να συκοφαντεί Μορφές της Ελληνικής Ιστορίας. Όσο για τον πατριωτισμό! αφήστε το καλλίτερα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου