Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας... δεν αμύνθηκε!

Ας θεωρήσουμε το συμβάν «τυχαίο» και ατυχές. Ας ελπίσουμε πάντως πως δεν θα ξανασυμβεί. Δεν γίνεται μερικές δεκάδες διαμαρτυρόμενων, εργαζόμενων στα Ναυπηγεία, να καταλαμβάνουν το Πεντάγωνο για πλάκα, χωρίς να συναντήσουν την παραμικρή αντίσταση.

Η ευθύνη ανήκει πρωτίστως στο ίδιο το υπουργείο, όπου θα έπρεπε να υπάρχει φρούρηση της προκοπής. Με το που είδαν το πλήθος, θα έπρεπε να λάβουν αυτόματα τα μέτρα τους. Κάποιοι, κοιμήθηκαν... τον ύπνο του δικαίου. Ίσως να τους κοίμισε η περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Ίσως ήταν πολύ απασχολημένοι να ασχολούνται με το τι θα γίνει με τις αποδοχές τους...

Το περιστατικό αξιολογείται από την κυβέρνηση ως πολύ σοβαρό. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας συγκάλεσε σύσκεψη και η κρατική ασφάλεια μπήκε στο χορό των ερευνών, με δύο εισαγγελείς.

Το security apparatus ξεφτιλίστηκε, έγινε ρόμπα ξεκούμπωτη και δεν είναι διατεθειμένο να συγχωρήσει κανέναν. Θεωρείστε σίγουρο ότι θα ασκηθούν διώξεις, μιας και έγιναν και καταστροφές στις εγκαταστάσεις. Όσοι, δε, ήταν εκεί υπηρεσία, την έβαψαν. Δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους. Τελεία και παύλα. Οι πρώτες διαθεσιμότητες ήδη είναι γεγονός, όπως και η διαταγή για διενέργεια ΕΔΕ.

Η αριστερά υπέρ των βανδαλισμών

Ο εθνομηδενιστικός ΣΥΡΙΖΑ, στην κοσμάρα του ως συνήθως, βλέπει δια του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος τελευταία αποδίδεται σε πόλεμο κατά του Αλέξη Τσίπρα, καταλογίζοντάς του δεξιά στροφή (όχι βρε Παναγιώτη το παιδί, τι είναι αυτά που λες;), μίλησε για «αυταρχισμούς» και «μαζικές προσαγωγές και συλλήψεις δεκάδων εργαζομένων στα ναυπηγεία».

Μήπως η κοινωνία και οι φορολογούμενοι να πουν στους εργαζόμενους στα ναυπηγεία (η αριστερά διέλυσε στην κυριολεξία τη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη) «ευχαριστώ» για τις ζημιές; Και ποιος θα καλύψει τη δαπάνη της αποκατάστασης; Το δε ΚΚΕ του πολιτικού αυτισμού, εκνευρίστηκε με τις δηλώσεις του Νίκου Δένδια ο οποίος τόνισε ότι είναι «βαθύτατα λυπημένος γιατί τα άκρα στην ελληνική κοινωνία δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο. Σε περίοδο βαθιάς κρίσης δείχνουν ότι δεν σέβονται τίποτα. Βρίσκονται βουλευτές που ενισχύουν αυτά τα άκρα και την κατάλυση κάθε θεσμού και ιερού». Ο Περισσός θεώρησε τις παραπάνω δηλώσεις «επίθεση στο δικαίωμα της εργατικής τάξης να παλεύει για τα δικαιώματά της».

Να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Σήμερα φάνηκε πως ο βασιλιάς είναι γυμνός. Πως κάθε ομάδα μπορεί ανά πάσα στιγμή να καταλύσει την τάξη. Οι δυνάμεις ασφαλείας από την πλευρά τους, αδυνατούν συνήθως να αξιολογήσουν σωστά το μέγεθος του κινδύνου. Και ακολουθεί το χάος...

Γιατί χάος είναι η κάθε ομάδα έχουσα δίκαια ή άδικα αιτήματα, να τα κάνει λίμπα όποτε γουστάρει και να φτάνει ανενόχλητη στην είσοδο του ΓΕΣ. Και σκανδαλώδες! Υποσκάπτει, δε, την εμπιστοσύνη του πολίτη στο κράτος και υπονομεύει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Επίσης, πολλοί είναι εκείνοι που θα ήθελαν να μάθουν σε ποια χώρα του κόσμου ο κάθε Φωτόπουλος μπορεί να καλεί δημόσια στην τέλεση έκνομων πράξεων και να μην ιδρώνει κανενός εισαγγελέως το αυτί... Αλλά είπαμε: είμαστε στη χώρα όπου ο κάθε «προοδευτικός» μπορεί να οργανώνει «αντιφασιστικές πορείες», να προβαίνει σε απόπειρες ανθρωποκτονίας και μετά να διαμαρτύρεται έντονα για την προσαγωγή του! O tempora o mores...

Ερωτήματα και οφειλόμενες απαντήσεις

Πιο κάτω δεν πάμε. Πιάνουμε πάτο. Λίγοι σε αυτή τη χώρα κάνουν καλά τη δουλειά τους. Όλοι γκρινιάζουν αλλά... Και τα ερωτήματα μένουν αναπάντητα. Είμαστε ανοχύρωτη χώρα, έρμαιο στις διαθέσεις του κάθε εργατοπατέρα; Τι θα είχε γίνει χθες, αν στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είχε εισβάλλει μια ένοπλη ομάδα τρομοκρατών; Θα είχε καταλάβει το κτήριο;

Κρέμονται όλα στον αέρα; Ποιοι επιδιώκουν το διασυρμό της χώρας μας και τι έχουν να κερδίσουν από αυτό; Ποιοι τους κατευθύνουν; Στα κοινωνικοπολιτικά μας πράγματα πρωταγωνιστούν απίστευτοι και θλιβεροί τύποι χωρίς την παραμικρή συναίσθηση, οι οποίοι στηλιτεύουν τους πάντες και τα πάντα, αλλά το μόνο που δεν κάνουν είναι να κάνουν τη δουλειά τους καλά.

Αυτοκριτική; Κανείς. Ευθύνη; Λίγοι. Συνέπεια; Λίγοι. Αξιοπιστία; Λίγοι. Και όχι μόνο, αλλά μας κοροϊδεύουν και ζητούν και τα εύσημα... Χωρίς να καταλαβαίνουν ότι πλέον, αυτά δεν πιάνουν. Ότι ο κόσμος δεν θέλει να τους βλέπει. Εξακολουθούν όμως να παίζουν με τη φωτιά. Κάποιοι από αυτούς προσπαθούν να ποδηγετήσουν και την κοινωνική διαμαρτυρία, διώχνοντας ουσιαστικά μακριά από τα πεδία των αγώνων κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο.

Πιο «συστημικοί» δεν γίνεται. Έστω και χωρίς να το καταλαβαίνουν, λόγω ιδεολογικών παρωπίδων... Πάλι καλά που όλοι αυτοί οι μονίμως «διαμαρτυρόμενοι», δεν έχουν την παραμικρή συναισθηματική νοημοσύνη και όταν θα έρθει η ώρα, θα αιφνιδιαστούν πολύ περισσότερο απ’ ό,τι αιφνιδιάστηκε σήμερα το σύστημα... Γιατί ο κόσμος, δεν είναι βλάκας, όπως θέλουν να νομίζουν κάποιοι εργατοπατέρες.

Το χειρότερο όλων είναι η βαθύτατη απογοήτευση που νιώθει ο πολίτης. Μια απογοήτευση που τον καθιστά ανενεργό και θεατή των δρώμενων της κοινωνίας. Μια απογοήτευση που τον μπολιάζει με το σύνδρομο της απόσυρσης και της ελάσσονος προσπάθειας. Αυτά ακριβώς που θέλει η αριστερά για να κυριαρχήσει με ευκολία. Η Πολιτεία οφείλει να καταπολεμήσει τις έκνομες συμπεριφορές των δύο άκρων, οφείλει να ζητήσει ευθύνες και οφείλει να επιβάλει τις ποινές που προβλέπουν οι νόμοι. Πολύ βασικό είναι να μην περάσουν αβρόχοις ποσί τα χθεσινά θλιβερά επεισόδια στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Και κάτι τελευταίο: εξαιρετικά ανεύθυνη και οπορτουνιστική ήταν η τοποθέτηση της βουλευτού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπεύθυνης του τομέα κοινοβουλευτικής ευθύνης Ναυτιλίας, Μίκας Ιατρίδη, η οποία στην ουσία κάλυψε τις ενέργειες όσων εισέβαλαν στο Πεντάγωνο, λέγοντας πως «ήταν θέμα χρόνου να ξεχειλίσει το ποτήρι» (έτσι ξεκινάει η καθ’ όλα ατυχής τοποθέτησή της για τα συμβάντα). Οι πολίτες, οι οποίοι έχουν μπουχτίσει από τους «ψηφοσυλλέκτες», θα την κρίνουν πολύ αυστηρά.

Νίκος Χιδίρογλου

1 comments:

  1. Ρε παιδιά, τελικά έχουμε τρελαθεί ομαδικά στην κωλοχώρα που ζούμε. Δεν αντιλαμβανόμαστε πως δεν υπήρχαν μέτρα φρούρησης στο πεντάγωνο τις πρωϊνές ώρες κατάλληλα για αντιμετώπιση τέτοιων τραμπουκισμών, επειδή μας έφαγε η πλέρια "δημοκρατία"; Κανονικά τα γελοία τομάρια, τα οπλισμένα με κοντόλυλα, έπρεπε να τα πυροβολήσουν ως εισβολείς αγνώστου ταυτότητος. Αλλά εκτός των άλλων έπρεπε να κρεμαστούν οι επικεφαλής εργατοπατέρες τους γιατί αυτοί οι ίδιοι είναι οι πασοκάνθρωποι που με τις μαλακίες τους διέλυσαν τα άλλοτε κραταιά Ελληνικά ναυπηγεία. Ξέχασαν τί έκαναν τη δεκαετία του 80; Τέλος φανταστείτε το τί θα γινόταν στα τσοντοκάναλα των εργολάβων αν μπαίνοντας αυτά τα καθίκια μέσα στο πεντάγωνο είχαν την πρέπουσα αντιμετώπιση. Δυστυχώς είμαστε άξιοι του σκατόμυαλου που έχει απομείνει στην άδεια μυαλοθήκη μας και γι΄αυτό σύντομα θα αντικατασταθούμε από πακιστάνους.

    georgi0s

    ΑπάντησηΔιαγραφή