Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

"Καταστάσεις χάους παρακινεί ο ΣΥΡΙΖΑ"

Του ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά από το αυστηρό μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά ότι δεν «πρόκειται να αφήσει να γίνει η χώρα ξέφραγο αμπέλι», αναφορικά με τις καταλήψεις δημόσιων κτιρίων από εργατοπατέρες και κόμματα, νέες «φωτιές» στο πολιτικό σκηνικό προκάλεσε η προχθεσινή εισβολή των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, προεξάρχοντος του Νίκου Φωτόπουλου, στο κτίριο πληροφοριακών συστημάτων της Επιχείρησης και η σύλληψη... 18 εξ αυτών από την Αστυνομία.
Συνεχίζοντας να επιβραβεύει τις παρανομίες και να προσπαθεί πάση θυσία να οδηγήσει στην αποσταθεροποίηση του συστήματος, ο ΣΥΡΙΖΑ, διά του Δημήτρη Στρατούλη, τάχθηκε εξαρχής στο πλευρό των εισβολέων, καταγγέλλοντας την τρικομματική κυβέρνηση για αυταρχική και αντιδημοκρατική κατηφόρα και καλώντας τους πολίτες να απαντήσουν «στην κυβερνητική προσπάθεια τρομοκράτησής τους», συμμετέχοντας στα σημερινά και αυριανά συλλαλητήρια.
Οξεία και άμεση ήταν η αντίδραση της Ν.Δ., το γραφείο Τύπου της οποίας, με ανακοίνωσή του, αναφέρει: «Απόπειρες -και μάλιστα βίαιες- που στόχο έχουν την υποκατάσταση του κράτους, πλήττουν καίρια τη διεθνή εικόνα και τα συμφέροντα της χώρας. Τα στελέχη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, που υποκινούν ή στηρίζουν παρόμοιες πρακτικές, ας σκεφτούν, επιτέλους, τι μπορούν να προσφέρουν και όχι τι να πάρουν από την πατρίδα. Κάνουν λάθος εάν οραματίζονται μια Ελλάδα “ξέφραγο αμπέλι”. Διαπράττουν έγκλημα εάν παρακινούν καταστάσεις χάους και αναρχίας. Τέτοιες πρακτικές δεν θα περάσουν».
Η κόντρα συνεχίστηκε και σε επίπεδο… κορυφής, ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου. «Η υποδοχή της κ. Μέρκελ θα είναι παλλαϊκή», προανήγγειλε ο κ. Τσίπρας, που χαρακτήρισε την επίσκεψη ως «το έναυσμα για μια μεγάλη αλλαγή πορείας για την Ελλάδα και την Ευρώπη». Προειδοποίησε δε πως «αν η Γερμανίδα καγκελάριος έρθει χωρίς να πει τίποτα πέρα από το ό,τι πρέπει να εφαρμόσουμε ένα αποτυχημένο πρόγραμμα, τότε αυτή η επίσκεψη θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές της». Λακωνικό το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου: «Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε σήμερα το γνωστό του δόγμα: «Πρώτα το κόμμα και οι συνιστώσες του και μετά η Ελλάδα».
Την άποψη ότι ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, «θα πρέπει να απολυθεί από τη ΔΕΗ, αφού οι πράξεις του είναι παράνομες», υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Real fm.

Για τις 18 Ιανουαρίου του 2013 ορίστηκε η ημερομηνία που θα καθίσουν στο… σκαμνί τα δεκαοκτώ άτομα, τα οποία κατέλαβαν το κτίριο Πληροφοριακών Συστημάτων της ΔΕΗ, το βράδυ της περασμένης Κυριακής.
Υπενθυμίζεται πως οι συλληφθέντες δεν οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, αλλά δυο εισαγγελείς πήγαν στην Ασφάλεια και τους απήγγειλαν την κατηγορία για το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης. Ωστόσο, τους άφησαν ελεύθερους μέχρι και τη δίκη τους, η οποία θα γίνει στις αρχές του νέου έτους.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου