Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Εκτός τόπου και χρόνου ο Pasokάνθρωπος Ευάγγελος Βενιζέλος

Την ίδια ώρα που οι πολίτες της χώρας νιώθουν ολοένα και περισσότερο τη θηλιά του μνημονίου και των σκληρών κυβερνητικών μέτρων, ο πρόεδρος του Pasok «σκέφτεται» την άμεση εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό!

Θεωρώντας πιο σημαντικό το θέμα αυτό από το γεγονός ότι το κόμμα του οποίου ηγείται σε λίγο δεν θα υπάρχει, ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρότεινε «να συζητήσουμε ξανά τον θεσμικό ρόλο του... Προέδρου της Δημοκρατίας», σπεύδοντας ωστόσο να διευκρινίσει ότι δεν εννοεί σε σχέση με τις αρμοδιότητές του, αλλά σε σχέση με άλλους θεσμούς, όπως είναι η Δικαιοσύνη.

Τη βαρυσήμαντη αυτή δήλωση έκανε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου της δημοσιογράφου Νίτσας Λουλέ «Κωστής Στεφανόπουλος- ένας μοναχικός πρόεδρος».

Υποστήριξε μάλιστα ότι σε μελλοντική αναθεώρηση του Συντάγματος μπορεί να εξεταστεί το θέμα της αποσύνδεσης της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση της Βουλής.

Κάλεσε παράλληλα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια "να παίξει το ρόλο του"(;),  αναφερόμενος στην κρίση νομιμοποίησης και αντιπροσώπευσης που βιώνει η κοινωνία μας: «Η κρίση δεν μπορεί, πιστεύω, πλέον να αντιμετωπισθεί μόνο στο επίπεδο κοινοβουλίου. Πρέπει να συμβάλλει και ο ...θεσμός του αρχηγού του κράτους».

Ο αρχηγός (ακόμη) του Pasok (ακόμη) αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς και στη Χρυσή Αυγή αφού έκανε λόγο για επαπειλούμενο εκφασισμό της κοινωνίας.

Είπε χαρακτηριστικά: «Η Δημοκρατία ή αμύνεται ή αυτοκτονεί» και σημείωσε ότι «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε εγκαίρως πως αυτοί που καταγγέλλουν τη δημοκρατική ανεκτικότητα δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τη δημοκρατική ανεκτικότητα για να στραφούν τελικά εναντίον της Δημοκρατίας, του αντιπροσωπευτικού κοινοβουλευτικού συστήματος».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου