Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Γιατί έρχονται τα δυσκολότερα μεταπολεμικά Χριστούγεννα

Η φράση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη Βουλή λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης «τώρα αρχίζουν τα δύσκολα», δίνει ανάγλυφα την κατάσταση που επικρατεί στην κυβέρνηση ενόψει της εκταμίευσης ή μάλλον μη εκταμίευσης της δόσης!

Το... κακό όνειρο της μη εκταμίευσης έχει αρχίσει και στοιχειώνει πλέον την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά ο οποίος είχε προειδοποιήσει ότι «τα χρήματα φτάνουν μέχρι τις 15 Νοεμβρίου».

Αν αυτό ισχύει από την ερχόμενη Πέμπτη το ελληνικό ταμείο θα είναι μείον. Κάτι που... θα έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ακόμη και στην καθημερινότητά μας περί τα τέλη του μηνός όταν θα αρχίζουν να παρουσιάζονται προβλήματα ακόμη και στις μισθοδοσίες των δημοσίων υπαλλήλων.

Βέβαια όλοι ελπίζουν ότι η φράση – προειδοποίηση του πρωθυπουργού ήταν απλώς μια ακόμη προσπάθεια να πείσει τους πάντες για την αναγκαιότητα ψήφισης των μέτρων του μνημονίου 3 και τίποτα παραπάνω.

Αυτή τη στιγμή πάντως όλα συνηγορούν στο ότι χρήματα δεν θα έρθουν νωρίτερα από τα τέλη Νοεμβρίου ενώ υπάρχει και το άλλο ενδεχόμενο της σταδιακής εκταμίευσης της δόσης ώστε να μην... εφησυχάσουμε.

Παράλληλα τίθεται πλέον σαφώς και το ζήτημα της εγκατάστασης της χώρας επιτρόπου – του γκαουλάιτερ δηλαδή – που θα ελέγχει την πορεία εκτέλεσης των μέτρων και θα ελέγχει ακόμη και τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Τα στοιχεία αυτά σε συνδυασμό με την προ λίγων ημερών αναφορά των διεθνών αναλυτών ότι μόλις τελειώσουν οι εκλογές στις ΗΠΑ θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου για την Ελλάδα και άρα και για την Ευρώπη, κάνουν κατανοητό στους πάντες ότι τα πράγματα είναι ίσως δυσκολότερα από πριν.

Τελικά με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα επερχόμενα Χριστούγεννα ίσως αποδειχτούν τα δυσκολότερα μεταπολεμικά Χριστούγεννα της χώρας!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου