Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Υποκρισία: Ο Σπηλιωτόπουλος "ξέχασε" ότι ως υπουργός Παιδείας ήταν υπέρ της ανέγερσης Τζαμιού

Τα προβλήματα της Αθήνας και η εναντίωση των κατοίκων της στην δημιουργία τζαμιού φαίνεται ότι οδηγούν τον Άρη Σπηλιωτόπουλο να προσπαθεί με τερτίπια και τεχνάσματα να κάνει τον κόσμο να ξεχάσει τι έχει υποστηρίξει στο παρελθόν. 

Ο … χαριτωμένος υποψήφιος της Ν.Δ στον δήμο της Αθήνας, ξαφνικά αποφάσισε να αφήσει για λίγο στην άκρη το κοσμοπολίτικο ύφος του, μήπως και ξεγελάσει τους Αθηναίους Πολίτες. Σε σχετική ερώτηση που του έγινε για την θέση του υπέρ ή κατά της ανέγερσης τζαμιού στην Αθήνα ο Σπηλιωτόπουλος απάντησε λέγοντας ότι «θα αποφασίσουν οι Αθηναίοι δημοκρατικά», ενώ υποσημείωσε ότι... «στόχος δεν είναι να παραδοθεί η Αθήνα στους μετανάστες, αλλά να γυρίσουν οι Αθηναίοι των προαστίων στο κέντρο».

Είναι φανερό ότι η ανάγκη του Σπηλιωτόπουλου να ψηφοθηρήσει τον κάνει να «ξεχνάει» ότι στο παρελθόν ως υπουργός παιδείας είχε ψηφίσει υπέρ της κατασκευής τζαμιού. Σαν, όμως, δείξει τώρα ανοιχτά το φιλελεύθερο, εθνομηδενιστικό, κοσμοπολίτικο πνεύμα που τον διακατέχει θα τον ξεπεράσει σε ψήφους ακόμη και ο… Βαλλιανάτος.

Το πόσο προεκλογικό τρικ και «πυροτέχνημα» ήταν η συγκεκριμένη «άποψη» φάνηκε από την δήλωση του γ. γ. Θρησκευμάτων Γ. Καλαντζή, ο οποίος με επίσημη ανακοίνωση επέπληξε τον Σπηλιωτόπουλο για τις δηλώσεις του αυτές τονίζοντας ότι ως υπουργός είχε υπογράψει την απόφαση για το τζαμί και ότι με ένα τέτοιο δημοψήφισμα η Χώρα θα «εξευτελιζόταν» διεθνώς. Πέρα από το «άδειασμα» του Αρούλη από την κυβέρνηση το ότι αυτή χαρακτηρίζει ως «εξευτελιστικό» το αυτονόητο δικαίωμα των Πολιτών της Αθήνας να αποφασίσουν ελεύθερα για το αν επιθυμούν να χτιστεί τζαμί δείχνει, για μια ακόμη φορά, την ανθελληνική διάσταση της μνημονιακής κυβέρνησης.

Γιώργος Μάστορας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου