Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο

«Ομάδα περίπου 60 ατόμων επιχείρησε το απόγευμα της Τρίτης να πραγματοποιήσει συγκέντρωση έξω από την κατοικία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Κηφισιά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο για τις ειδικές συνθήκες κράτησης. Οι συγκεντρωμένοι ανακόπηκαν από αστυνομικούς, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, προχώρησαν σε 50 προσαγωγές». Το παραπάνω, το αλίευσα στην ειδησεογραφική σελίδα in.gr.

Υπάρχει κάτι που στην ελληνική παράδοση, ήταν αυτονόητο. Και αυτό, πέρασε και...
στην ευρύτερη δυτική, ευρωπαϊκή & αμερικανική. Η εστία είναι ΙΕΡΗ, αποτελεί άσυλο. Είναι πολύ χαρακτηριστικό, ότι σε κανένα πολιτισμένο μέρος στον κόσμο οι αρχές ασφαλείας δεν μπορούν να μπουν σε μια οικία για έρευνα ή σύλληψη, αν δεν υπάρχει ένταλμα. Όμως, αυτά για τη μηδενιστική άκρα αριστερά, η οποία κατά τα άλλα θεωρεί άσυλα σχεδόν τα πάντα (ακόμα και τις καταλήψεις), αποτελούν «λεπτομέρειες».

Οι εν Ελλάδι «Τσε Γκεβάρα» της κακιάς ώρας, έχουν λοιπόν εγκαινιάσει εδώ μια νέα τακτική, προκειμένου να τρομοκρατούν (διότι αυτό είναι το ζητούμενό τους) τους αντιπάλους τους: πηγαίνουν έξω από τα σπίτια τους και «διαδηλώνουν» εκεί. Το μήνυμα, είναι σαφές: «ξέρουμε που μένεις και μπορούμε να έρθουμε ανά πάσα στιγμή». Το έχουν κάνει ήδη πολλές φορές και δεν δίστασαν μάλιστα να «διαδηλώσουν» ή να «συγκεντρωθούν» έξω από τα σπίτια εισαγγελέων και άλλων δικαστικών λειτουργών, ενώ μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας έχουν όλοι όσοι καταθέτουν ως μάρτυρες κατηγορίας σε δικαστικές υποθέσεις τρομοκρατίας. Και όχι μόνο. Επίσης, καλό θα ήταν να θυμηθούμε εδώ και τις τρομοκρατικές επιθέσεις κατά δημοσιογράφων ή συγγενικών τους προσώπων, στις οικίες τους.

Η άκρα αριστερά, λειτουργεί σαν ασφαλίτης. Έχοντας ανθρώπους παντού, επίορκους σε υπηρεσίες οι οποίοι διαρρέουν περίπου τα πάντα, άτομα που κοιτούν πίσω από γρίλιες σε γειτονιές (οι τύποι αυτοί πάντα κρύβονται) και βάλτε, μαθαίνει, καταγράφει, σημειώνει, κρατά αρχεία (είναι φανερό), με λίγα λόγια φακελώνει τους αντιπάλους της. Ο πόλεμος εναντίον των αντιπάλων, γίνεται από εκεί και πέρα με πολλούς – και πάντα ύπουλους - τρόπους. Σε χαμηλή ή υψηλή ένταση, ανάλογα με το «διακύβευμα». Ο στόχος είναι πάντα ο ίδιος: η τρομοκράτηση.

Τι αποδεικνύουν τα παραπάνω: ότι για την άκρα αριστερά, δεν υπάρχουν ιερά και όσια. Όλα τα μέσα τα αγιάζει ο σκοπός. Η ανθρώπινη ζωή και η οικογένεια, δεν έχουν καμία αξία και οι αριστεριστές μετατρέπονται σε ασφαλίτες. Φυσικά, δεν το καταλαβαίνουν, εμποτισμένοι ως είναι με μίσος κατά πάντων. Πώς να έχει όμως ιερά και όσια κάποιος ο οποίος είναι θιασώτης μιας ακραίας ορθολογιστικής και υλιστικής θεώρησης των πραγμάτων; Αν «σερφάρετε» σε ιστοσελίδες της άκρας αριστεράς, θα βρείτε πάντως υλικό για «επισκέψεις» ορδών σε οικίες ατόμων που για τον άλφα ή βήτα λόγο «σταμπαρίστηκαν» από κυκλώματα των Εξαρχείων (πολλές φορές μετά από έναν τυχαίο καυγά τον οποίο ακολούθησε μετάβαση σε αστυνομικό τμήμα και ανταλλαγή στοιχείων) και δέχθηκαν τις «φιλοφρονήσεις» και ευχές της άκρας αριστεράς.

Όσο για τους μετέχοντες σε τέτοιες διαδικασίες: πρόκειται συνήθως για άτομα από συνιστώσες του γνωστού κόμματος ή του αντιεξουσιαστικού χώρου, με «φορτωμένο» ποινικό μητρώο, που γνωρίζουν πολύ καλά πως κινδυνεύουν να προσαχθούν ή και να συλληφθούν, αλλά, έχοντας επιλέξει τρόπο ζωής, απλά δεν δίνουν δεκάρα. Ίσα – ίσα. Κάποιοι το επιδιώκουν κιόλας, προκειμένου να κερδίσουν πόντους στα μάτια των «συντρόφων» τους στις συνιστώσες, ή στα στέκια των αναρχικών. Όμως, παραμένει το πρόβλημα της επικινδυνότητας για τη ζωή και την περιουσία όσων μπαίνουν στο στόχαστρο. Ο στόχος βέβαια της άκρας αριστεράς, είναι αυτός: ο άνθρωπος που έχουν βάλει στο μάτι, να τρομοκρατηθεί. Αυτό συνήθως δεν το καταφέρνουν. Είναι δύσκολο να πείσει κάποιος, με τέτοιες μεθόδους, έναν άνθρωπο μέσης ηλικίας και άνω, να ζει με το φόβο. Αλλά, ούτε αυτό το καταλαβαίνουν οι αριστεριστές και αναρχικοί. Αλλά, οι προαναφερόμενες κατηγορίες ατόμων, έχουν πολύ συγκεκριμένη «λογική».

Ας κρατήσουν λοιπόν αυτή τη λογική για πάρτη τους. Είναι, δε, οι τελευταίοι που δικαιούνται να ομιλούν για δικαιώματα, τη στιγμή μάλιστα που δεν σέβονται την ανθρώπινη ζωή.

Nίκος Χιδίρογλου

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου