Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Αυτός είναι ο εφοπλιστής της Φιλοθέης που έστησε το καρτέλ της ηρωίνης (φωτο)

Μια καλοστημένη οργάνωση διακίνησης και εμπορίας τεράστιων ποσοτήτων ναρκωτικών είχε στήσει σε πολυτελή βίλα στη Φιλοθέη ο 40χρονος εφοπλιστής Ευθύμιος Γιανουσάκης ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή μαζί με άλλα 11 άτομα, καθώς στο σπίτι βρέθηκαν 500 κιλά ηρωίνης και περίπου άλλα τόσα σε αποθήκη στο Κορωπί.

Με βάση τα αποτελέσματα των ερευνών, η πολυτελής τριώροφη βίλα λειτουργούσε ως...

χώρος όπου οι Τούρκοι ναρκέμποροι σε συνεργασία με τον 40χρονο έκρυβαν τα ναρκωτικά προτού τα μεταφέρουν στο συσκευαστήριο στο Κορωπί για να διοχετευθούν σε όλη την Ευρώπη.

Ο Γιανουσάκης δήλωσε στις αρχές ότι είναι εφοπλιστής με επιχειρηματική έδρα στο Ντουμπάι όπου φέρεται να έχει τέσσερα δεξαμενόπλοια, ενώ το σπίτι ανήκει στην πρώην σύζυγό του με την οποία είχαν αποκτήσει δύο παιδιά. Το ένα σκοτώθηκε σε δυστύχημα με μοτοσικλέτα, ενώ, ο δεύτερος γιος τους, 15 ετών, είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες, καθώς, φέρεται να είχε τον ρόλο τσιλιαδόρου στην οργάνωση.

Κατά την επιχείρηση των αρχών συνελήφθησαν στην βίλα τόσο η πρώην γυναίκα του εφοπλιστή, όσο και ο νυν σύντροφός της, η μητέρα της, 75 ετών, και η οικιακή βοηθός.

Από την πλευρά τους οι αρχές ερευνούν τους ισχυρισμούς του Γιανουσάκη για τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, ωστόσο, πληροφορίες του iefimerida αναφέρουν ότι ο συλληφθείς είναι άγωνστος σε αυτούς τους επιχειρηματικούς κύκλους.

Η μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης που έχει κατασχεθεί στην Ελλάδα

Η ποσότητα της ηρωίνης που κατασχέθηκε είναι ένας τόνος και 113 κιλά και, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού, Νίκο Λαγκαδιανό, είναι η μεγαλύτερη ποσότητα που έχει κατασχεθεί ποτέ στην Ελλάδα και μια από τις μεγαλύτερες πανευρωπαϊκά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος η αξία της συγκεκριμένης ποσότητας ηρωίνης ανέρχεται περίπου στα 30 εκατομμύρια ευρώ, ενώ με βάση επίσημα στοιχεία από τη Δίωξη η αξία της στην αγορά θα μπορούσε να ανέλθει έως και τα 200 εκατομμύρια ευρώ. Εκείνο που αναμένουν οι Αρχές είναι η ανάλυση από το Χημείο του κράτους για να διαπιστωθεί εάν η ηρωίνη είναι καθαρή ή νοθευμένη.

Πως έφερνε η οργάνωση τα ναρκωτικά από το Ιράν και τα διοχέτευε σε όλη την Ευρώπη

Το έναυσμα για την μεγάλη αυτή επιχείρηση ήρθε από πληροφορίες που είχε η αμερικανική υπηρεσία Δίωξης Ναρκωτικών για τεράστιες ποσότητες ηρωίνης που έρχονται τρεις φορές τον χρόνο από το Ιράν στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα οι πληροφορίες της DEA ανέφεραν ότι τρεις φορές τον χρόνο πακέτα περίπου πέντε τόνων κάνουν την διαδρομή Ιράν -Κωνσταντινούπολη, Αλβανία- Κόσοβο- Ευρώπη.

Τους τελευταίους έξι μήνες η αμερικανική Δίωξη σε συνεργασία με ευρωπαϊκές αρχές είχε βάλει πομπούς στα πακέτα ηρωίνης και παρακολουθούσε συνεχώς την πορεία τους μέχρι το βράδυ της Πέμπτης όπου αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί η καλά σχεδιασμένη επιχείρηση.

Με βάση τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, τα ναρκωτικά έρχονταν οδικώς με νταλίκες τοποθετημένα σε ειδικές τρύπες. Περνούσαν τα σύνορα με την Ελλάδα και στη συνέχεια κατέφθαναν στην πολυτελή βίλα της Φιλοθέης, όπου βρέθηκαν κατά την επιχείρηση 500 κιλά ηρωίνης.

Στη συνέχεια τα μέλη της σπείρας τα μετέφεραν με ειδικά βαν και πολυτελή τζιπ σε σάκους στο συσκευαστήριο που βρισκόταν στο Κορωπί και από εκεί τα πακέτα έφευγαν για την Ευρώπη με πιο πιθανό προορισμό το Βέλγιο.

Ποιοι είναι οι 11 συλληφθέντες -Αναζητείται το πρόσωπο κλειδί

Αναφορικά με τους αλλοδαπούς συλληφθέντες, τουρκικής καταγωγής, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο «εγκέφαλος» της σπείρας είναι ένας Τούρκος με κινητικά προβλήματα, ο οποίος και έχει συλληφθεί.

Οι Αρχές, πάντως, αναζητούν τουλάχιστον άλλα δυο άτομα, ανάμεσά τους ένα πρόσωπο -κλειδί, πιθανότατα ο συνδετικός κρίκος με τις άλλες χώρες, αλβανικής καταγωγής, ο οποίος έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για υπόθεση παράνομου τζόγου.

Οι Τούρκοι συλληφθέντες είχαν φθάσει στην Ελλάδα μόλις την τελευταία εβδομάδα, ενώ ήδη είχαν κανονίσει πως θα «ξεπλύνουν» τα χρήματα από το τεράστιο φορτίο ηρωίνης που ετοίμαζαν να πουλήσουν. Οπως αναφέρει το Mega είχαν έλθει σε συμφωνία με ιδιοκτήτη πολυτελούς ξενοδοχείου στα νότια προάστια το οποία και θα αγόραζαν.

Το χρονικό της μεγάλης επιχείρησης της Παρασκευής

Η συντονισμένη επιχείρηση με τη συμμετοχή Λιμενικού, ΕΛ.ΑΣ., αλλά και τη συνδρομή της αμερικανικής δίωξης DEA, άρχισε με απόλυτη μυστικότητα τα χαράματα της Παρασκευής με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αποθήκη στο Κορωπί, αλλά και σε πολυτελή σπίτια μελών του κυκλώματος στα βόρεια προάστια, ανάμεσά τους και μια βίλα στην Φιλοθέη, με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Εκτός από τα 1.113 κιλά ηρωίνης, συσκευασμένης σε 443 πλαστικές σακούλες, κατασχέθηκαν έξι πολυτελή αυτοκίνητα τα οποία χρησίμευαν στην παράνομη μεταφορά των προαναφερθέντων ναρκωτικών ουσιών, ένα πιστόλι με ένα γεμιστήρα που περιείχε εννέα φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 6.235 ευρώ και λοιπά αντικείμενα.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθησαν έντεκα συνολικά άτομα, εκ των οποίων πέντε αλλοδαποί και έξι Ελληνας, ανάμεσά τους και ένας ανήλικος.

Ο ιδιοκτήτης της βίλας στη Φιλοθέη δήλωσε εφοπλιστής και ισχυρίζεται ότι έχει τέσσερα δεξαμενόπλοια στο Ντουμπάι, αλλά οι Αρχές ακόμη ερευνούν τους ισχυρισμούς του. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι η γυναίκα του και το ανήλικο παιδί του.

Στον εισαγγελέα με καλυμμένα πρόσωπα -Πήραν παράταση να απολογηθούν

Λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα της Παρασκευής οι συλληφθέντες βρέθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα όπου τους αποδόθηκαν κατηγορίες και πήραν παράταση να απολογηθούν την Τρίτη και την Τετάρτη.

Συγχαρητήρια Βαρβιτσιώτη στο Λιμενικό

O υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στο iefimerida.gr, έδωσε συγχαρητήρια στους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος για την απόλυτα επιτυχή σημερινή επιχείρηση και τόνισε ότι «η εντατικοποίηση των ελέγχων του Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, φέρνει καθημερινά ολοένα και περισσότερα αποτελέσματα.

Τα στελέχη του Λιμενικού, παρά τις μισθολογικές περικοπές που έχουν υποστεί τα τελευταία χρόνια, συνεχίζουν να ανταποκρίνονται πλήρως και να επιδεικνύουν αίσθημα προσήλωσης και αυταπάρνησης, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Έχουν πλήρη συναίσθηση της αποστολής που επιτελούν. Είμαι βέβαιος ότι τον ίδιο ζήλο και αυταπάρνηση θα συνεχίσουν να επιδεικνύουν και στο μέλλον για την ασφάλεια όλων των πολιτών.

Προσωπικά, είμαι πολύ περήφανος που συνεργάζομαι με τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος».








0 comments:

Δημοσίευση σχολίου