Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Η σημειολογία της "αντιφασιστικής" επίθεσης κατά των γραφείων της ΧΑ στα Βόρεια Προάστεια

Τον Νοέμβριο του περασμένους έτους, στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στα Βόρεια Προάστεια, δύο Έλληνες εθνικιστές έπεφταν νεκροί από τις σφαίρες (ας μην κρυβόμαστε πίσω από τις λέξεις) αντιεξουσιαστών/αντιφασιστών. Δύο νεκροί για τους οποίους έχουν ειπωθεί πολλά. Τα όσα ακολούθησαν ήταν γνωστά. Και σήμερα, την στιγμή που η Χρυσή Αυγή έκανε τα εγκαίνια των νέων της γραφείων στα Βόρεια Προάστεια είχαμε ξανά την επίθεση αντιφασιστών.

Τυχαίο; Καθόλου; Ένα ακόμη επεισόδια στην σειρά των επιθέσεων κατά της...
Χρυσής Αυγής; Όχι έτσι απλά. Γιατί αυτή η επίθεση είχε την δική της σημειολογία. Είχε την δικιά της σημασία. Όταν στοχοποιείται ξανά η ίδια τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, που έχει ήδη δύο θύματα, με τέτοιο απροκάλυπτο τρόπο και υπό την πλήρη αδιαφορία (τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα καταγγέλουν οι ευρισκόμενοι στον χώρο) της αστυνομίας, είναι πλέον βέβαιο ότι πρόκειται για ένα σαφές μήνυμα.

Ένα σαφές μήνυμα προς τους εναπομείναντες εκτός φυλακής, μετά το κρατικό πογκρόμ κατά των στελεχών της Χρυσής Αυγής.

Είναι η σαφής προειδοποίηση το κρατικό αυτό πογκρόμ δεν αναιρεί την πιθανότητα ενός παράλληλου παρακρατικού πογκρόμ, όπως ξεκάθαρα είδαμε να γίνεται τις πρώτες ημέρες των συλλήψεων του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου. Η σημειολογία αυτής της επίθεσης στην τοπική οργάνωση των Βορείων Προαστείων είναι επί της ουσίας μία υπενθύμιση της δυναμικής του άλλου πόλου του "αντιχρυσαυγιτισμού". 

Από την μία ο επίσημος, ο κρατικός, αυτός που έχει βάλει στον Κορυδαλλό αλλά και σε άλλες φυλακές περίπου 35 άτομα από την Χρυσή Αυγή (για να μην ξεχνάμε και τα απλά μέλη που έχουν φορτωθεί ένας θεός ξέρει με τι κατηγορίες) και από την άλλη ο ανεπίσημος, ο παρακρατικός, ο "αντιφασιστικός" που προσπαθεί να διαλύσει την μεσαία οργανωτική λειτουργία της Χρυσής Αυγής, αλλά και να προκαλέσει περαιτέρω διασύνδεση της Χρυσής Αυγής με μία εικόνα βίας, ακόμη και εάν αυτή είναι στην πραγματικότητα το θύμα. 

Η στρατηγική κατά της ΧΑ είναι διμέτωπη. Από την μία υπάρχει η δεξιά που φροντίζει να "ναρκοθετεί" το έδαφος γύρω από την ΧΑ, καθιστώντας την "εγκληματική οργάνωση" και από την άλλη η αριστερά, που απειλεί την ίδια την ζωή των ήδη υπαρχόντων μελών, που προχωρά σε συνεχείς προκλήσεις και πράξεις βίας.
Και αυτό είδαμε ξανά να ξετυλίγεται σήμερα.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου