Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Γιατί η ΝΔ από εδώ και πέρα θα "ψηφίζει" ΣΥΡΙΖΑ!

«Θα εφαρμοστεί η νομιμότητα», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, αναφορικά με τον έλεγχο μονιμοποίησης των εργαζομένων στους ΟΤΑ, κρατώντας πάντως αποστάσεις από την έως τώρα στάση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Ασφαλώς και δεν είμαι ευχαριστημένος με αυτήν την ένταση που δημιουργήθηκε στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Από την πρώτη στιγμή που...
ανέλαβα τα καθήκοντά μου είπα ότι στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν θα γίνουν απολύσεις, διότι δεν προβλέπονται από τις συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ντινόπουλος τάχθηκε μάλιστα με το μέρος της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με τον κ. Μητσοτάκη. «Ανάμεσα σε αυτά που είπε ο κ. Μητσοτάκης και σε αυτά που είπε η κ. Δούρου, τάσσομαι αναφανδόν υπέρ αυτών που είπε η κ. Δούρου. Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα», σημείωσε.

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ακόμη ότι θέλει «μία εργασιακή ειρήνη στην τοπική αυτοδιοίκηση» και υπογράμμισε, τέλος, πως «πάνω από όλα είναι η εφαρμογή των νόμων». «Δεν μπορεί νόμος που έχει ψηφιστεί, να μην τηρηθεί και να μην εφαρμόζεται», κατέληξε.
Γιατί όμως; Και όλα αυτά σε μια στιγμή που οι μετρήσεις και οι δημοσκοπήσεις φέρνουν την ΝΔ 4-5 μονάδες πίσω από την ΣΥΡΙΖΑ.

Εκεί όμως ίσως βρίσκεται και η εξήγηση για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν. Ίσως στην ΝΔ έχουν πάρει χαμπάρι ότι η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση δεν μπορεί πια να ανατραπεί. Και ότι όσο πολιτικό χρόνο και εάν κερδίσουν, ακόμη και εάν βγάλουν Πρόεδρο, δεν θα μπορέσουν να το "γυρίσουν".

Και ως εκ τούτου, μη ενδιαφερόμενοι για την πιθανότητα εκλογικής νίκης, επιλέγουν να διασφαλίσουν την επιβίωση του πολιτικού συστήματος. Επί της ουσίας "πριμοδοτώντας" τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου οι ψηφοφόροι του κέντρου να πάνε σε αυτόν, αντί να πάνε προς καμία... επικίνδυνη "Χρυσή Αυγή".

Όχι, μην σας κάνει εντύπωση. Καθώς το ενδεχόμενο σχηματισμού κάποιας "κυβέρνησης συνεργασίας" (όπως ευχόταν η ΧΑ) απομακρύνεται, είναι σαφώς ότι στην ΝΔ ελπίζουν να μπούν σε μια διαδικασία εναλλαγής στην εξουσία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Με απλά λόγια προτιμούν τους... επικίνδυνους του ΣΥΡΙΖΑ από τους "Φασίστες" της ΧΑ, γιατί αυτοί οι τελευταίοι απειλούν την ίδια την ύπαρξη της ΝΔ. Ας μην ξεχνάμε ότι το τέλος του ΠΑΣΟΚ ήλθε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε προοπτική εξουσίας. Στην ΝΔ αναγνωρίζουν ότι και η περίπτωση μιας ΧΑ με προοπτική εξουσίας θα σημάνει αυτόματα το τέλος τους.

Ας μην παραξενεύστε λοιπόν εάν τους επόμενους μήνες βλέπετε μία εντελώς αλλοπρόσαλλη επικοινωνιακή πολιτική από την ΝΔ. Ας μην παραξενεύστε αν έρχονται στην επιφάνεια τίποτε γκάφες ή ακόμη και... σκάνδαλα!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου