Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Η ριζοσπαστική αριστερά συμμάχησε με τον διάβολο

Ελπίζω να μην χρειαστεί να ανατρέξετε σε αυτά που θα διαβάσετε σήμερα.
Σημειώστε πάντως, παρακαλώ, την ημερομηνία: 15 Σεπτεμβρίου 2014. Διότι, θα τα επικαλεστώ, αν ο μη γένοιτο, παραστεί ανάγκη. Όπως έκανα με αυτά που έγραψα προεκλογικά το 2009 για την απίστευτα ανεύθυνη στάση που τηρούσε το ΠΑΣΟΚ έναντι της επένδυσης της COSCO στον Πειραιά...

ΜΙΑ ΟΜΙΛΙΑ ΠΟΥ ΕΚΡΥΨΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Άκουσα πολύ προσεκτικά την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα και τη συνέντευξη που παραχώρησε στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Πολύ προσεκτικά. Είναι παραπάνω από σαφές, ιδιαίτερα για όσους επισήμαναν την συνεχή αναφορά στις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ, ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά, όταν ο αριστεριστής αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις χρησιμοποιεί συνεχώς. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο έφερε στη ζωή μας ο ΓΑΠ και την απομάκρυνση του από το μηχανισμό στήριξης επιθυμούν διακαώς στην Αθήνα και πλέον και στις Βρυξέλες, όντας όργανο επιχειρηματικών κύκλων στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη (βλ. Γερμανία) έχει βάλει στο στόχαστρό του τους Έλληνες εφοπλιστές. Στη χώρα της Άνγκελα Μέρκελ, τα δημοσιεύματα κατά των Ελλήνων εφοπλιστών, τους οποίους συνεχώς εμφανίζουν ως φοροφυγάδες, ετοιμάζοντας το πλαίσιο της (καταστροφικής, όπως θα την ήθελαν) επίθεσης εναντίον τους, είναι συνεχή και πλέον αμέτρητα.

Η ιδεοληψία του Αλέξη Τσίπρα, ο εθνομηδενισμός του και η ταξική του αντίληψη, «βολεύουν» πολύ τους ξένους επιχειρηματικούς κύκλους, που ποτέ δεν είδαν με καλό μάτι την απόλυτη κυριαρχία των Ελλήνων εφοπλιστών στις θάλασσες του πλανήτη. Και τώρα, σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, επικροτώντας δήθεν τη μάχη που λέει πως θα δώσει κατά της φοροδιαφυγής (για να διαλύσει την υπάρχουσα «ελίτ» και να δημιουργήσει μια άλλη, άκρως κοσμοπολίτικη – με την κακή έννοια - και φίλα προσκείμενη σε αυτόν), ώστε να αδρανοποιήσουν την ελληνική ναυτιλία. Αυτό οι Έλληνες, δεν το θέλουν. Χιλιάδες άνθρωποι στην Ελλάδα ζουν από τη ναυτιλία, ενώ οι εφοπλιστές μας ευεργέτησαν και εξακολουθούν να ευεργετούν τον τόπο. Μια επίσκεψη στο Δέλτα του Φαλήρου, μπορεί να πείσει και τον πιο δύσπιστο συμπολίτη μας. Το ίδιο θα γίνει και με μια επίσκεψη στις Χίο, στη Σάμο, στην Άνδρο, στις Οινούσσες...

Οι Έλληνες εφοπλιστές, πάντα ήταν στόχος διαφόρων, κυρίως ξένων και Ελλήνων αριστερών. Τα όσα έγιναν από την Ουάσιγκτον εναντίον του Ωνάση την εποχή που μεσουρανούσε, είναι γνωστά στους μελετητές της ιστορίας της ελληνικής ναυτιλίας. Δεν τα κατάφεραν οι Αμερικάνοι. Οι Έλληνες εφοπλιστές είναι «survivors». Η λέξη αυτή μεταφρασμένη στα ελληνικά σημαίνει «επιζών», αυτόν όμως που επιβιώνει υπό αντίξοες συνθήκες, πχ έναν πόλεμο, μια βαριά ασθένεια ή μια καταστροφή. Βλέπουν την εκστρατεία εναντίον τους να κλιμακώνεται, τη μετατροπή τους στα μάτια της κοινής γνώμης από ευεργέτες σε «φοροφυγάδες» (με το σιγοντάρισμα του διεθνούς Τύπου που τους θέλει, εξυπηρετώντας σκοπιμότητες, εκτός παιχνιδιού) και ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν την επίθεση. Η δημιουργία νέων «βάσεων» στην Κίνα – κυρίως – αλλά και σε άλλα σημεία του πλανήτη όπως στην Κορέα και στις Φιλιππίνες, αποτελεί μια πρώτη άμυνα για κάποιους εκ των συμπατριωτών μας εφοπλιστών.

Η ΠΑΓΙΔΑ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ

Κάποτε, μιλώντας με έναν βετεράνο Ευρωπαίο σοσιαλιστή πολιτικό, στο πρόσωπο του οποίου «συμπυκνώνεται» όλη η εμπειρία της σοσιαλδημοκρατίας στη Γηραιά Ήπειρο, αυτός μου είπε το εξής, έστω και με πλάγιο τρόπο: ότι τα σοσιαλιστικά κόμματα, πάντοτε αποτέλεσαν μεταπολεμικά το «προοδευτικό» άλλοθι του συστήματος. Το γερμανικό SPD, οι Πορτογάλοι σοσιαλιστές και άλλοι, ειδικεύτηκαν στο να «απορροφούν» την κοινωνική διαμαρτυρία και να αποτελούν τον κυματοθραύστη στα σχέδια της κομμουνιστικής αριστεράς. Σε κάποιες περιπτώσεις, χρηματοδοτήθηκαν απευθείας από τις ΗΠΑ. Απευθείας! Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα, Πορτογαλία... Σήμερα, τη σκυτάλη στην Ευρώπη για τη δημιουργία ενός νέου «προοδευτικού» άλλοθι, πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ, έστω και αν είναι «αριστερότερος» του μέσου όρου. Η ιδεοληψία τους, δεν τους επιτρέπει στην Κουμουνδούρου να δουν πέρα από τη μύτη τους, δεν τους επιτρέπει να δουν ότι συμμαχούν με τον – και κατά την ιδεολογία τους – διάβολο.

Συμμαχία με τον διάβολο λοιπόν. Εδώ, καλό θα ήταν να θυμηθούμε τη «συνεργασία» του Γιάννη Μπουτάρη και του Γιώργου Καμίνη με τον πιο μισητό άνθρωπο στον κόσμο, αυτόν που ευθύνεται για την εξαθλίωση εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων, τον κερδοσκόπο χρηματιστή Τζορτζ Σόρος. Αυτόν, που πρόσφερε «ψίχουλα» για να κερδίσει πρόσβαση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ευκαιρία που του έδωσαν οι δύο δήμαρχοι της αριστεράς. Αξέχαστο είναι βέβαια και το ότι ο – σήμερα απαξιωμένος - ΓΑΠ δέχθηκε τον άπατρι κερδοσκόπο στο Μαξίμου... Εν κατακλείδι: η συμμαχία της αριστεράς και των νεοφιλελευθέρων στο πεδίο των «δικαιωμάτων», θα δικαιωθεί αν ο Αλέξης Τσίπρας καταφέρει να ανέλθει στην εξουσία. Αυτά θα ήταν χαράς ευαγγέλια για όλους όσοι επιθυμούν τον θρησκευτικό και εθνικό αποχρωματισμό της χώρας μας, δηλαδή την καταστροφή της. Οι Έλληνες πολίτες δεν θα επιτρέψουν κάτι τέτοιο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου