Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Ώδινεν όρος και έτεκε χαρδούβελην

Ρε, πως το δουλεύουν έτσι το πόπολο οι τσιπρουλήδες...
Βρε αυτοί είναι ικανοί να ψήσουν τους ψηφοφόρους τους ότι το νέο πρότυπο ομορφιάς είναι η Τασία και να βλέπεις μετά κάτω από το υπουργείο της τους συριζαίους, να κάμουν ουρά με τις ανθοδέσμες στα χέρια!

Οι άνθρωποι εφαρμόζουν κατά γράμμα το μέηλ χαρδούβελη [για να μην πω ότι δίνουν και παραπάνω] και ταυτόχρονα διακηρύσσουν σε ανατολή και σε δύση ότι τους κάνανε τους Γερμανούς ρόμπα στις διαπραγματεύσεις.
Μία-μία οι παραχωρήσεις χαρδούβελη προς τα λυγκόρνια της Νέας Τάξης έρχονται και γίνουνται η εφιαλτική πραγματικότητα.
Τι οι αυξήσεις στους έμμεσους φόρους [αρχίζοντας όπως πάντα από τα ποτά και τα τσιγάρα] τι οι αυξήσεις του ΦΠΑ στα νησιά [αρχίζοντας λέει από τα πιο ξεκωλιάρικα] τι ο ΕΝΦΙΑ, τι η κατάργηση του αφορολόγητου, τι τα πρόστιμα, τι οι έλεγχοι, τι οι αυξήσεις στη ΔΕΗ - όλα, μα όλα μηδενός εξαιρουμένου, που έταξε ο χαρδούβελης στη διεθνή γραβατοπειρατεία, ετοιμάζονται να τα δώκουν τώρα οι συριζαίοι. Κι επιπλέον, ο Βαρουφάκης δήλωσε ότι, αν χρειαστεί θα βάνει και έκτακτους φόρους.
Κι όχι μόνο αυτά, αλλά έχουν και το θράσος να βγαίνουν και να λεν' ότι σκίσανε!
Ναι! Σαν την αντιρατσίστρια που την ξεσκίσανε τελικά οι 5 αφγανοί, μετά τη διαδήλωση υπέρ των πτωχών πλην τίμιων λαθρομεταναστών...
Οι άνθρωποι ώδιναν όρος και έτεκαν χαρδούβελην.
Ή, για να το πούμε στην απλή νεοελληνική: βόγγηξαν για κουράδα και έφτιαξαν κοτσιλιά...

Η κωμωδία της τάχα μου διαπραγμάτευσης παίχτηκε εξ αρχής με έναν και μοναδικό σκηνοθετικό στόχο. Να ξεγελαστούν οι ελληνόφωνες μάζες ότι ετούτοι εδώ θα πάνε στα βερολίνα και θα κάνουν τη μούρη της Μέρκελ σαν της Τασίας, ασχέτως αν γνωρίζανε πολύ καλά και οι από δω διαπραγματευτές και οι από κει, ότι στο τέλος αυτά που θα γινόντουσαν θα ήσαν τα συμπεφωνημένα από πολύ πρωτύτερα [από κάτι τέξας, ας πούμε...]
Ο σύντροφος Βαρουφάκης ξαμολύθηκε μπροστά σαν λαγός, δηλώνοντας από την πρώτη κιόλας συνάντηση του με τον αχώνευτο Ντάϊσεμπλουμ, ότι: "τρόικα τέλος!" Στη συνέχεια σκηνοθετήθιηκε ένα γαϊτανάκι παλληκαρισμών με σόϊμπλε, γιούγκερ και δεν συμμαζεύεται, για να βγαίνουν και να τρομάζουν τους χαχόλους τα μπίλντ και τα σπήγκελ πως θα κοπεί η χρηματοδότηση και ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα μείνουν απλήρωτοι [καλά για τους άλλους που μένουν έτσι κι αλλιώς απλήρωτοι, ποιος χέστηκε].
Κι αφού φοβερίσανε κατάλληλα τα κορόιδα, μετά εμφανίστηκε ο Μεγάλος και άρχισε τις τσιπρουλιές.
Και ξάφνου μας αγαπήσανε και η μπιλντ και ο σπηγκελ και οι λοιπές φυλλάδες των ροτσιλντοροκφέλερ και μας αρχίσανε στα ρουφηχτά.
- Καλέ τι καλός κύριος αυτός ο τσίπρας και τι χαριτωμένα ζωάκια οι έλληνες.... σμουτςςς
Κι από κει που μας πηγαίνανε γραμμή για τα grexit μας το γυρίσανε στα greekishes.
Να δεις που μετά την κοινή συνέντευξη τύπου τον κεράσανε τον τσίπρα μας και φοντάν...
Κι έρχομαι τώρα εγώ και συλλογιέμαι...Πόσο ηλίθιος μπορεί να είναι κανείς για να χάψει το παραμύθι τους? Κι ενώ την ίδια ώρα, γελάνε και τα τσιμέντα, για την αθώωση Παπακωνσταντίνου, να βγαίνει και να λέει δημοσίως ο πάσα ένας μαλάκας, ότι ο τσίπρας κέρδισε τον πρώτο γύρο!Τι είδους γύρο?Γύρο κοτόπουλο ή γύρο χοιρινό?
Κι αυτά του τα έλεγαν πριν τον Κατρούγκαλο!
Και να τανε μόνον αυτά?
Παιδί μου, τους συριζαίους τους δουλεύουν μπροστά στα μάτια τους κι αυτοί ανοίγουν κάτι στόματα, να...
Σαν χάνοι!
Για να καταλάβετε, μου έρχονται στο μαγαζί οι συριζαίες με σβησμένο βλέμμα και μου λένε: ορίστε, τι φωνάζεις? Θα τα πάρουμε τα λεφτά!
Ποια λεφτά ρε τους λέω? Δανεικά θα πάρετε, όπως και τα δανεικά που παίρνανε οι άλλοι. Και θα τα πλερώσετε στα πανωτόκια διπλά και τρίδιπλα.
Τι λες? Μου απαντάνε.... Αφού δόθηκε πολιτική λύση!
Μάλιστα!
Τέτοια μυαλά...

Δηλαδή το πόπολο έχει πειστεί ότι τώρα θα μας τα ακουμπάνε οι Ευρωπαίοι, χωρίς εμείς να δίνουμε σε αντάλλαγμα το παραμικρό. Ούτε καν τόκους στα δανεικά που θα μας πασάρουνε!
Σαν να λέμε δηλαδή, αλλού τρως πίνεις κι αλλού πας και το δίνεις!
Κι όταν γυρνάς και τους λες, ρε ζώα, για πείτε μου πόσο θα πληρώνετε το πακέτο τα τσιγάρα σας μετά από μια βδομάδα, γυρνάνε και σου λένε ότι το ίδιο θα έκαναν κι οι άλλοι, αλλά δεν θα το έκαναν για το καλό της πατρίδας!
Κι άντε μετά εσύ να βγάνεις άκρη..
Διάλογος μουγγών με κουφούς...

Ο κοσμάκης εν ολίγοις δεν γνοιάζεται για το αν θα πληρώνει ΕΝΦΙΑ, ΔΕΗ, ΕΡΤ, άμεσους φόρους, έμμεσους φόρους, έκτακτους φόρους και κερατιάτικους φόρους, αρκεί να του προσφέρεται η φαντασίωση ότι τάχα μου τώρα θα τους πληρώνει για το καλό του!
Γίνομαι τελικά κουραστικός αλλά θα το επαναλάβω.
Η φαντασίωση είναι ισχυρότερη από την πραγματικότητα.
Κι όταν τους λένε στον αντένα ή στο κόντρα ότι "τέλος η τρόικα" απλώς θα έρχονται που και που εδώ οι bryssels group για να δούνε πως περνάνε οι πάπιες στον εθνικό κήπο, πιστεύουν φυσικά αυτό που τους λένε στα κανάλια.

Κι αν το δεις πιο βαθιά το πράμα, ο κόσμος του μέσου νεοέλληνα δεν είναι πια ο πραγματικός κόσμος της γειτονιάς αλλά ο φαντασιακός κόσμος της τηλεόρασης. Ο Λιάτσος, η Τρέμη, η Χούκλη, ο Παπαδάκης, ο Αυτιάς, αυτοί είναι οι καθημερινοί τους μουσαφίρηδες. Στο μεσημεριανό τραπέζι τρώνε με τις κλώσες των πρωινάδικων και στο βραδινό με τα παπαγαλάκια του καθεστώτος.
Τα σαββατοκύριακα τους τα περνάνε με τον Σπύρο και τις Κυριακές τους ξυπνάνε με τον Αυτιά.
Λοιπόν?
Αυτοί είναι οι δικοί τους άνθρωποι. Είναι φυσικό να πιστεύουν όσα τους λένε ακριβώς εκείνοι που αποτελούν τον μικρόκοσμο τους.

Δεν πα να πλερώνουνε τα μαλλιοκέφαλα τους σε φόρους, δε πα να τους χέζουν τις εξώθυρες τους οι λαθρεποικοι, δεν πα να τους κοστίζει 1,5 ευρώ η τζούρα το τσιγάρο, δε πα να γίνεται η ζωή τους κάθε μέρα και πιο δύσκολη, πιο αδιέξοδη, πιο άσχημη, πιο εξαθλιωμένη?
Τι τους νοιάζει?
Ο δικός τους κόσμος, ο αστραφτερός κόσμος του ζουγανέλη, του "μην αρχίζεις τη μουρμούρα", του "κάτω παρταλιού", των καρντάσιανς και του "ράδιο αρβύλα" θα είναι εκεί και θα τους περιμένει.
Θα φορέσουν την παντόφλα και θα την αράξουν στο καναπεδάκι τους για να απολαύσουν τις νίκες που τους λένε ότι κερδίσανε, απέναντι στους δανειστές και στους τοκογλύφους κι ας είναι την άλλη μέρα το πρωί να τρέξουν στην τράπεζα για να προλάβουν τη δόση του ΕΝΦΙΑ [που θα μετονομαστεί σε πατριωτικό δικαίωμα...]

Όχι δεν είναι ζήτημα μαλακίας.
Δεν αποβλακώθηκαν ξαφνικά εκατομμύρια ελληνόφωνων [πλην φυσικά των εκ γενετής συριζαίων που ήδη έπασχαν από overdose αυνανισμού]
Είναι η ανάγκη του ανθρωπάκου να διατηρήσει ζωντανή τη φαντασίωση του θαυμαστού καινούριου κόσμου του.
Γιατί αν τον χάσει κι αυτόν, έτσι όπως ερημώθηκε η ψυχή του, θα πρέπει να πάει να τινάξει τα άθλια μυαλά του στον αέρα...

Καλά αυτός είναι άλλο ανέκδοτο αλλά τον έβαλα έτσι, για να γελάσουμε...

1 comments:

  1. Στου κουφού την πόρτα, παρ΄την πόρτα και φύγε !!!!!!! Όταν το "λεπίδι" φτάνει στο λαιμό ξυπνάνε, αλλά τότε είναι ήδη πολύ αργά !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή