Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Θέλουν ρήξη και διχασμό

Αυτό το 80% του λαού που μένει αμετακίνητο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ δεν το πάει κάτω με τίποτε η αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν λυσσάξει να το διχάσουν. Έχουν φαγωθεί να το ανατρέψουν. Οι δραχμολάγνοι σταλινιστές, που χάνουν τον κόσμο αν δεν κυβερνούν διχασμένο λαό, πιέζουν τον Τσίπρα για δημοψήφισμα και αδιαφορούν στις συνέπειες. Αρκεί να κρατιόνται στην εξουσία έστω και μιας απένταρης Ελλάδας.

Οι γνωστοί πλέον από τις δηλώσεις και τις ακραίες σταλινικές τους θέσεις για ρήξη με την Ευρώπη, για επιστροφή στην δραχμή, για λογοκρισία, για κλείσιμο των συνόρων, για αντιγραφή της Βενεζουέλας και της Αργεντινής θέλουν με κάθε τρόπο να επιβάλλουν στο 80% του λαού την βούληση του 4% των ψηφοφόρων που μπορεί (λέω μπορεί…) και να μην έχουν αντιληφθεί που τους πηγαίνουν οι πλατφόρμες…

Έχω μάλιστα πολλούς λόγους να πιστεύω ότι επιδιώκουν να κρατάνε «από τον λαιμό» τον Τσίπρα μήπως και τα βρει με την Μέρκελ και τους δανειστές οπότε ζήτω που καήκανε… χωρίς δραχμή.

Γιατί, ενώ θα πέσουν έξω οι υπολογισμοί τους πάνω στην δραχμή, θα την πατήσουν, καθώς τίποτε από τα σταλινικά τους δεν θα συμμαζεύεται όταν θα πάει περίπατο η προσπάθεια να διχάσουν τον λαό ώστε να σιγουρέψουν την μακρόχρονη (έτσι φαντάζονται) παραμονή τους στην εξουσία.

Όμως γιατί ο Τσίπρας αναφέρθηκε σε δημοψήφισμα (με ιδιαίτερη έμφαση μάλιστα) και όχι σε εκλογές στην περίπτωση που βρει ζόρια με την συμφωνία και οι συμβιβασμοί του απαιτήσουν αλυσίδα από κωλοτούμπες…

Από όσα ακούω στάθηκε στο δημοψήφισμα (απορρίπτοντας τις εκλογές) μόνο για να ηρεμήσει τους Λαφαζάνηδες, Στρατούληδες, Λαπαβίτσες, Μπαλτάδες, Χρυσόγονους και τους άλλους που «ηγούνται» του 4% για την περίπτωση που θα τους χρειαστεί να αναστρέψουν αυτά που λένε σήμερα.

Να δηλώσουν δηλαδή και δημόσια ότι ο συμβιβασμός με τους δανειστές ήταν επιτυχής και καλύπτει την εντολή και των οπαδών της μικρής μειοψηφίας της πλατφόρμας αφού η εντολή του 80% του λαού είναι δεδομένη.

Απέφυγε δε να αναφερθεί στις εκλογές για να μην τα κάνει χειρότερα επειδή κανείς δεν μπορεί να ποντάρει (από σήμερα) πως θα χειρισθεί ο Τσίπρας το βαρίδι του 4% με τυχόν υπολογίσιμη αυτοδυναμία από τις εκλογές. Κρατείστε το αυτό.

Με όλα αυτά στην πλάτη του ο πρωθυπουργός προφανώς και μετράει το τεράστιο πολιτικό κόστος τόσο για τον ίδιο όσο και για τον ΣΥΡΙΖΑ αν οδηγήσει την Ελλάδα στην τραγωδία της ρήξης με την Ευρώπη.

Πολύ δε περισσότερο όταν η ρήξη προκύψει ως ατύχημα από την πλευρά του και (ακόμη χειρότερα) επειδή ο Τσίπρας θα κάνει το σφάλμα να ικανοποιήσει τα παιδικά όνειρα μιας μικρής ομάδας μαρξιστών και σταλινικών που ούτε στο ΚΚΕ κατάφεραν να προσαρμοστούν.

Μιας ομάδας μαρξιστών που πάσχισε να προκαλέσει διχασμό με το μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί καθυβρίζοντας Γερμανοτσολιάδες όσους Έλληνες επιμένουν να μείνουν στην Ευρώπη όπως και οι Ιρλανδοί, οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί και οι Κύπριοι που επίσης βρέθηκαν σε κατάσταση μνημονίων.

Από αυτόν τον πυρήνα (που ακόμη ανέχεται ο Τσίπρας έστω και για λόγους σκοπιμότητας) καθιερώθηκαν και τα πιστοποιητικά «μνημονιακών φρονημάτων» σε όποιον Έλληνα τολμάει να μιλήσει για παραμονή της Ελλάδα στην Ευρώπη.

Δεν τους βγήκε όμως αυτός ο διχασμός και θα τον καταπιούν (αν ο Τσίπρας δεν κάνει το λάθος της ρήξης) για να βολέψουν το τρίτο μνημόνιο που θα υπογράψει η κυβέρνηση τον Ιούνιο (με εντολή του λαού θα πουν) αποφεύγοντας το ρίσκο του πολιτικού κόστους από ένα δημοψήφισμα.

Παρ΄ όλα αυτά επιμένουν στον διχασμό. Και πασχίζουν τώρα να μας χωρίσουν σε αυτούς που θέλουν και αυτούς που δεν θέλουν την ρήξη με την Ευρώπη, για την οποία αγωνίζεται ο επικεφαλής των δραχμολάγνων Λαπαβίτσας.

Ταυτόχρονα χρησιμοποιούν και την δραχμή μήπως και καταφέρουν να μας διχάσουν στους δικούς τους που θέλουν να σωθούν με την δραχμή και στους άλλους που θέλουν να «καταστρέψουν» την Ελλάδα επιμένοντας στο ευρώ.

Προσπάθησαν επίσης και με τον σύντροφο Παρασκευόπουλο γκρεμίζοντας το Γκαίτε… να μας διχάσουν σε προδότες Έλληνες γερμανομαθείς από το Γκαίτε και μη γερμανομαθείς πατριώτες…

Τα πρόλαβε όμως αυτά τα ρεζιλίκια και τα μάζεψε ο Τσίπρας που τρέχει από πίσω για να σβήνει τις αμαρτίες τους…

Τα αποτελέσματα όμως της πυρόσβεσης… θα φανούν τελικά αν η πλατφόρμα δεχθεί ότι ο συμβιβασμός που θα φέρει (πιστεύω συντομότατα) ο Τσίπρας από το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες καλύπτει και την εντολή του λαού για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου