Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Ο ασθενής απέθανε, το μικρόβιο ζει και βασιλεύει... [άρθρο "φωτιά" του Λευτέρη Πανούση]

Στον καιρό της μαύρης πανούκλας πολλοί δημοτικοί άρχοντες διέταζαν να ριχτούν οι νεκροί στην πυρά, επειδή πίστευαν πως έτσι θα εξολοθρεύονταν και το φοβερό μικρόβιο που είχε αποδεκατίσει ολόκληρες πόλεις.
Έλα όμως που ο κοσμάκης αρρώσταιναν σωρηδόν, παρά τις καύσεις και παρά τις λιτανείες των παπάδων. Οι ασθενείς πέθαιναν αλλά το μικρόβιο της πανούκλας ζούσε και βασίλευε. Και φυσικά συνέχιζε να κατατρώει ανθρώπινες σάρκες, αφήνοντας πίσω του ρημαγμένες πολιτείες και ερειπωμένα χωριά...
Κάτι ανάλογο δηλαδή με αυτό που συμβαίνει σήμερα στην χρεωκοπημένη Ελλάδα, όπου ο κοσμάκης παίρνει σειρά για την πανούκλα της εξαθλίωσης, ενώ οι εγχώριοι τοποτηρητές του δόγματος του Σοκ, προαναγγέλουν τάχα μου μέτρα για να εξαφανίσουν το μικρόβιο που προκαλεί τους μαζικούς θανάτους των απελπισμένων Ελλήνων. Με τη διαφορά ότι τα μέτρα τους είναι σαν τα μέτρα των προυχόντων του μεσαίωνα. Οι οποίοι έκαιγαν τους νεκρούς αλλά άφηναν τα ποντίκια να σουλατσάρουν ανεξέλεγκτα, στις ανήλιαγες στοές των υπερφορτωμένων καστροπόλεων!
Για βάλτε κάτου να δείτε τι σόι "μέτρα" είναι αυτά που τάζουν στους τοκογλύφους οι εντόπιοι καραμαφιόζοι της ροζ συμμορίας.
Στην ουσία δεν υπάρχει παρά ένα και μόνο μέτρο... Φόροι, φόροι και φόροι. Και παράλληλα με τους φόρους, παραφόρους και υπερφόρους, πλακώνουνε τους κομματικούς διορισμούς, διοχετεύουνε κάτω από το τραπέζι τρελά λεφτά στους αλβανοκογκολέζους, μιζάρουν όπου βρουν, σπεκουλάρουν όπου τους κάτσει και αρπάζουν ότι αρπάζεται.
Και μετά θέλουν να φύγει και η πανούκλα!

Ότι ακριβώς προκάλεσε τη χρεωκοπία της Ελλάδας, η ηθική και πολιτισμική παρακμή, το πελατειακό κράτος, η γραφειοκρατία, η οικογενειοκρατία, ο συνδικαλιστικός λεβιάθαν, η διαφθορά, οι κομματικοί στρατοί, η ρεμούλα, η βουλιμιαία δημοσιοϋπαλληλία, η λαθρομετανάστευση, ο λαθρεποικισμός και η αέναη ευφορία της υπερκατανάλωσης, τροφοδοτείται εκ νέου, με ακόμα μεγαλύτερη λύσσα. 
Η ροζ συμμορία ευθύς αμέσως με το που κατέλαβε την εξουσία, έβανε μπροστά να αναβιώσει τις χειρότερες εποχές του ανδρεοπαπανδρεϊσμού. 
Ξανάνοιξε την πιο αμαρτωλή κρατικοδίαιτη φιδοφωλιά, την ΕΡΤ, πρόσφερε αφειδώς αυξήσεις στους κομματικούς μισθοφόρους της στη ΔΕΗ και δρομολόγησε μια σειρά διορισμών για να βολευτούν όπως-όπως τα δικά της παιδιά. Ταυτόχρονα, προώθησε τις ήδη προχωρημένες μπίζνες με βάση τους λαθρέποικους και τους λαθροεισβολείς, στις οποίες φυσικά εμπλέκεται μέσω των ΜΚΟ και των λοιπών αφανών οργανώσεων ολόκληρη η κομματική της νομενκλαντούρα. Μέχρι που έφτασαν να περάσουν τροπολογία σε νομοσχέδιο, που καταργεί τους μειοδοτικούς διαγωνισμούς για οποιοδήποτε έργο σχετίζεται με αλβανοκογκολέζους, στοχεύοντας έτσι να δίδουν τις "μεγάλες δουλειές"με απευθείας αναθέσεις στους δικούς της. Πέραν του ότι όλα τα λεφτά της λεγόμενης "ανθρωπιστικής βοήθειας" του ΕΣΠΑ πέρασαν κατευθείαν στις τσέπες των λαθρέποικων.

Κι όλες αυτές τις παροχές προς τον κομματικό της στρατό που θα τον αυξάνει ολοένα, η ροζ συμμορία τις φορτώνει στην πλάτη του πόπολου, μέσω των φόρων επί φόρων, που ετοιμάζεται να εξαγγείλει.
Μην αμφιβάλλετε διόλου ότι ένας από τους πιο σοβαρούς λόγους της σκόπιμης άργητας στις "διαπραγματεύσεις" των τσιπρουλίνων με τους brussels group, ήταν ακριβώς η οπισθοβουλία τους να προκάμουν να περάσουν όλα τα άθλια νομοσχέδια που θα εξασφάλιζαν διορισμούς και προνόμια στη νομενκλαντούρα, πριν να κλειστεί η οποιαδήποτε συμφωνία που θα τους δέσμευε να μην προχωρήσουν σε μονομερείς ενέργειες!
Και τώρα ετοιμάζονται να μας στείλουν τον λογαριασμό.
Τον λογαριασμό για την ΕΡΤ. Τον λογαριασμό για τους δεητζήδες. Τον λογαριασμό για τους διορισμούς του κατρούγκαλου,. Τον λογαριασμό για τα αεροπλανάκια της περασμένης πεντηκονταετίας, τον λογαριασμό για τους αραπάδες, τον λογαριασμό για τους σλαβοασιάτες και ότι λογαριασμό ήθελε προκύψει στο μέλλον.
Ποιος ΕΝΦΙΑ και ποιος ΦΠΑ;
Ένας φόρος πληρώνεται διαρκώς από τους ελληνόφωνους χαχόλους. Ο φόρος βλακείας!

Για ποια συμφωνία μιλάμε το λοιπόν; Μα ότι είδους συμφωνία και να κλειστεί, όσα δανεικά και αν μας δώσουν, σε ένα χρόνο το πολύ θα είμαστε πάλι στον άσσο.
Διότι ακριβώς οι αιτίες που προκαλούν τη μαύρη πανούκλα στην Ελλάδα, όχι μόνο δεν εξαλείφονται αλλά ενισχύονται κι όλας! 
Αντί να διαλύσουν κάτι κωλοοργανισμούς του δημοσίου [βλ αποξήρανση της Κωπαϊδας!] αυξάνουν τον ΦΠΑ στα τρόφιμα!
Αντί να επιβάλλουν ενιαίο μισθολόγιο στο δημόσιο και να περικόψουν τα προνόμια των εργατοπατέρων, επιβάλλουν νέους φόρους στον λογαριασμό της ΔΕΗ [ο οποίος έχει φτάσει όσο ένας μισθός!]
Αντί να ενισχύσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώστε να παράγουμε καμιά κάλτσα, αναγκάζουν 600 επιχειρηματίες να βάνουν λουκέτο κάθε μήνα!
Αντί να στριμώξουν τα λαμόγια που 'χουνε θησαυρίσει με το αίμα του φουκαρά, βάνουν ΕΝΦΙΑ!
Αντί να ξωπετάξουν όλους τους λαθροεισβολείς, για να βρει δουλειά το ελληνάκι, τους ταίζουνε τσάμπα και τους δίνουν και σπίτια να χουν να πορεύονται.
Αντί να δώσουν κίνητρα να αναπτυχθούν βιοτεχνίες, εργοστάσια, εργαστήρια, δίνουν γη και ύδωρ στις πολυεθνικές για να κλείσουν κι αυτά που υπάρχουν!
Κι αντί να προωθούν την ανάπτυξη ξαναπροσλαμβάνουν τις κρατικοδίαιτες σαύρες της ΕΡΤ.

Είναι δηλαδή σαν τους δημάρχους του μεσαίωνα που ξόρκιζαν την πανούκλα με λιβάνια κι αφήνανε τον κοσμάκη να χέζει στα ποτάμια, όπου πίνανε νερό!
Εμ' που θα πάει; 
Σε λίγους μήνες θα ξαναζητάμε δανεικά, όσους φόρους και αν σοφιστούν να μας προσθέσουν. Άσε που την αγελάδα του ιδιωτικού τομέα που συντηρούσε τόσα χρόνια τα βόδια του δημοσίου, την άρμεξαν πια τόσο πολύ που δεν κατεβάζει γάλα. Διότι όταν δουλεύει ένας φουκαράς, και πρέπει να συντηρεί ένα δημόσιο υπάλληλο και δυο συνταξιούχους, δεν προχωράει το πράγμα.
Απλά μαθηματικά...
Ο ασθενής απέθανε αλλά το μικρόβιο που τον σκότωσε ζει και βασιλεύει. Η πανούκλα είναι εδώ, Μοναχά που τώρα, αντί να είναι πράσινη, τα έχει βάψει ροζ...

Στον μεσαίωνα οι γιατροί φορούσαν μάσκα πουλιού γιατί πίστευαν ότι τους προστατεύει από την πανούκλα!
Οι συριζαίοι δεν είναι καλύτεροι που πιστεύουν, ότι με απανωτούς φόρους θα μπορούν να εξασφαλίζουν στο διηνεκές τα προνόμια των κομματικών τους στρατών...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου