Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Η απόλυτη ξεφτίλα με την "δίκη" της Χρυσής Αυγής... Αρχίζει μόνο και μόνο για να ...σταματήσει!

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε για ποιον λόγο άρχισε η δίκη της Χρυσής Αυγής από την στιγμή που πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή… Προφανώς, όπως έχουμε ξαναγράψει, οι λόγοι για την κυβέρνηση είναι επικοινωνιακοί και αυτή η δίκη είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι η Αμφίπολη για την ΝΔ η οποία περνούσε με συνοπτικές διαδικασίες τα επώδυνα οικονομικά μέτρα όσο τα ΜΜΕ «τάιζαν» τον αφελή λαό με το μεγαλείο της αρχαιολογικής ανακάλυψης...

Έτσι και τώρα η κυβέρνηση «παίζει» το «αντιρατσιστικό» και «αντιφασιστικό» του χαρτί για να γλυκάνει το χάπι της φιλελεύθερης οικονομικής στροφής του στις Συνιστώσες του. Καταργώντας κάθε έννοια δημοκρατίας κρατά «ομήρους» σε κατ’ οίκον περιορισμό βουλευτές εκλεγμένους από τον ελληνικό λαό, αλλά και σε άλλον, τον κύριο Αρβανίτη, του επιβάλει, για να είμαστε δίκαιοι αυτό είναι εφεύρημα της προηγούμενης κυβέρνησης, να μην μιλά σε συγκεντρώσεις του κόμματος του οποίου είναι βουλευτής. Εάν αυτό είναι δημοκρατία τότε μπορούμε να φανταστούμε την δικτατορία του προλεταριάτου.

Έτσι λοιπόν η Ελένη Ζαρούλια, ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Δημήτρης Κουκούτσης ζήτησαν την άρση του περιοριστικού όρου του κατ’ οίκον περιορισμού, ο Μιχάλης Αρβανίτης την άρση απαγόρευσης ομιλιών λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αισθάνεται μισός βουλευτής» και ο Αντώνης Γρέγος την άρση απαγόρευσης εξόδου από την χώρα σημειώνοντας μάλιστα ότι μετέχει σε επιτροπές της βουλής και επιβάλλεται από τα καθήκοντά του να ταξιδεύει εκτός Ελλάδος.

Χθες δύο από τους δικηγόρους που διορίστηκαν αυτεπαγγέλτως από το δικαστήριο κατέθεσαν αίτημα ολιγοήμερης αναβολής για να μελετήσουν την δικογραφία διαφορετικά προσανατολίζονται στο να καταθέσουν ένσταση ακυρότητας όπως είπαν. Όπως βλέπουμε αυτή η ιστορία θα τραβήξει σε μάκρος και ως προς τα αιτήματα άρσης περιοριστικών όρων είμαστε περίεργοι τι στάση θα κρατήσουν αυτοί οι οποίοι τάσσονται υπέρ της απελευθέρωσης αποδεδειγμένα τρομοκρατών αλλά και κακοποιών του κοινού ποινικού δικαίου.

Δίκης ΧΑ και Πυρήνων ταυτόχρονα στις 15 Μαΐου

Από χθες όμως δημιουργήθηκε ένα ακόμη πρόβλημα: η διαδικασία διακόπηκε και θα συνεχιστεί στις 15 Μαΐου. Όμως στην δικαστική αίθουσα που βρίσκεται δίπλα -και πίσω- από αυτήν που γίνεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, την Παρασκευή το πρωί θα συνεχιστεί και η δίκη των αναρχικών για την συμμετοχή τους στην οργάνωση «Πυρήνες της Φωτιάς» και ήδη οι αρχές και συνήγοροι φοβούνται για επεισόδια. Αυτά για να καταλάβουμε το πόσο σοβαρά αντιμετωπίζεται από το κράτος μία τόσο σοβαρή υπόθεση.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου