Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Νεοδημοκράτης ψυχίατρος (!) ζητάει από τον Σαμαρά να παραιτηθεί!...

Με δεδομένη την δύσκολη εσωκομματική κατάσταση της ΝΔ, αλλά πολύ περισσότερο την ψυχολογική πίεση, στην οποία βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό ο Σαμαράς, έχει αναμφίβολα πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση της Διοικούσας της ΝΔ Θεσσαλονίκης την περασμένη Παρασκευή, ο πρόεδρος της Διοικούσας Μηνάς Σαμαντζίδης είπε κάποια πράγματα, απευθυνόμενος στον ίδιο τον Σαμαρά, ο οποίος ήταν παρών ως προεδρεύων στην συνεδρίαση.

Η επαγγελματική ιδιότητα του Σαμαντζίδη ως ψυχιάτρου δίνει μια άλλη οπτική και μια άλλη ερμηνεία στα λεγόμενά του. «Πρόεδρε, δεν είμαστε πια ελκυστικοί», είπε ο Σαμαντζίδης, για να προσθέσει στην συνέχεια: 
«Πρέπει να επανατοποθετήσουμε το ιδεολογικό στίγμα μας, να χαράξουμε νέα στρατηγική, να ανανεώσουμε τον πολιτικό λόγο μας και να αλλάξουμε τα πρόσωπα που τον εκφράζουν. Και κυρίως να έχουμε νηφαλιότητα, ψυχραιμία και ηρεμία σε αυτά που λέμε».
Μάλιστα, τονίζοντας την επαγγελματική του ιδιότητα, τόνισε ότι «Και τα λέω όλα αυτά για την ψυχραιμία και τη νηφαλιότητα, λαμβάνοντας υπόψη και το επιστημονικό μου αντικείμενο ως ψυχιάτρου».

Μια γνωστή παροιμία λέει «χτυπάνε το σαμάρι για να ακούσει ο γάιδαρος». Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, ο ψυχίατρος χτύπησε τον… Σαμαρά, λέγοντάς του εμμέσως πλην σαφώς ότι πρέπει να αποχωρήσει από την αρχηγία της ΝΔ, γιατί δεν είναι ελκυστικός, δεν έχει νηφαλιότητα, ψυχραιμία και ηρεμία σ΄αυτά που λέει. Το γεγονός, μάλιστα, ότι αυτά του τα λέει ένας ψυχίατρος είναι δυνατόν να οδηγήσει σε διαφόρων ειδών συνειρμούς…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου